Hüseyin Koyuncuoğlu

Hüseyin Koyuncuoğlu

Volkan Fındıklı mı, Umut Bulut mu?

Volkan Fındıklı mı, Umut Bulut mu?

Galatasaray Umut Bulut’u neden gönderdi? Aslında bu sorunun cevabı Eren Derdiyok takıma katılınca daha da netleşti.  Bir forvetten ne beklenir? Tabi ki de öncelikle gol atması. Sonra doğru koşular yapması. Tabi bir de ayağında top tutarak takım arkadaşlarını hücuma katabilmesi.

Bunların hangisi vardı Umut’ta? Hadi koşular yapıyordu hem de iyi koşuyordu ama boş koşuyordu. Kendini yormaktan başka işe yaramıyordu. Umut’un en büyük problemi ayağında top tutamamasıydı. Galatasaray da bu vesileyle yolcu etti Umut’u. Sneijder aslında her fırsatta vurguluyordu bunu. Galatasaray’ın kalitesine yakışmayan futbolcular var takımda diye. Umut şimdi Kayserispor’a gitti. Düşünüyorum da bundan sonraki durağı bir başka sarı kırmızılı takım olan Göztepe olur. Sahi Göztepe kaçıncı ligde? Gider gider. Borsa bile bu kadar hızlı düşmez.

İşte Konyaspor’un da bir ‘Umut’suz vakası var. Volkan Fındıklı.

Konyaspor artık marka değeri yüksek kaliteli bir takım değil mi? Peki böyle bir takımda Volkan sırıtmıyor mu sizce de? Harbiden Volkan hiçbir şey katmıyor takıma. Her oyuncunun belli kredisi olur. Zaman zaman hata yapılır. Bu teknik heyet tarafından hoşgörülür.

Ancak Volkan’ın hatası yok. Çünkü doğru yaptığı iş yok. Ayağında topla dönemeyen bir orta saha oyuncusu olabilir mi? Top süremeyen, çalım atamayan bir orta saha oyuncusu Konyaspor gibi bir takımda nasıl forma giyer? Sahi bu takımda alternatifler mevcuttu ne oldu onlara? Neden ısrarla Volkan? Kibong, Amir, Jonsson bunun yaptığının fazlasını yapamaz mı?

Galatasaray’daki Umut örneğini Volkan için verdim. Nasıl ki Umut’un beceriksizliği Eren’in takıma katılmasıyla daha da sırıttıysa, Volkan’ınki de Holmen’in ayrılmasıyla daha da bariz olmaya başladı.

Ben düşünüyorum düşünüyorum bulamıyorum neden Kocaman’ın Volkan’da ısrar ettiğini. Benim ve tüm taraftarların görmediği bir katkısı varsa söyleyin de ona göre izleyeyim futbolcumuzu.

Artık öyle göze batmaya başladı ki, Takım oyunundan çok acaba Volkan doğru bir iş yapacak mı onu seyrediyoruz. Başakşehir maçında goldeki hatasından başka yaptığı bir şey olmadı. Top gelir gelmez saniyesinde aktarıyor arkadaşına. Bir orta saha oyuncusu ileriye süremez mi topu? Maalesef beklediğimiz özellikler bu futbolcuda mevcut değil.

İlla ki Ali Çamdalı da çıkıp Sneijder gibi Konyaspor kalitesine uymayan futbolcular var bu takımda mı desin?

Çamdalı takım arkadaşı hakkında demez öyle şeyler. E biz diyoruz işte. Aykut Hocam gerçekten Volkan’da gördüğün ışığı bize de göster de artık diyelim şöyle olacak diye. Yoksa bu şekilde Konyaspor’a göre bir futbolcu değil.

15 Temmuz darbe girişiminden sonraki beğendiği tweetler de cabası. Fındıklı, Twitter'da bir hesaptan atılan, "Hz. Muhammed İslamiyet'i yaymaya çalışırken dini bu kadar kullanmadı" ve "Ezan okunuyor, Allah yönetime el koydu" gibi çirkin tweetleri beğenmişti.

Tahir Akyürek ve Ahmet Şan bu yazılanları mufazakar ve dindar bir şehir olan Konya’ya ve Konyalıya rağmen içlerine sindirdiklerine ve görmezden geldiklerine göre bizim gözümüzde büyük bir problem var demek ki!

Önceki ve Sonraki Yazılar
Hüseyin Koyuncuoğlu Arşivi
SON YAZILAR