Doç. Dr. Erdal Arslan

Doç. Dr. Erdal Arslan

“Yeni Dünya Düzeni” dedikleri KÖLELİK Sisteminin Aracılarını Tanıyalım 3

“Yeni Dünya Düzeni” dedikleri KÖLELİK Sisteminin Aracılarını Tanıyalım 3

“Bilderberg Toplantıları”

Kurucuları arasında; David Rockefeller, Denis Healey, Hollanda Prensi Bernhard, bugünkü Hollanda Kralı Willem-Alexander’ın dedesi ve Polonyalı sosyolog Bilderberg’in beyin çocuğu olarak adlandıran ve ölene kadar daimi Sekreterlik görevini yapan Dr. Joseph Hieronim Retinger (AB’nin temelini oluşturan Avrupa Demir-Çelik ve Kömür Topluluğunu hayata geçiren kişidir) vardır.

Avrupa’da yükselen Amerikan karşıtlığını durdurabilmek ve ABD ile Batı Avrupa ülkeleri arasında; politik, ekonomik ve askeri işbirliğini güçlendirmek amacı ile ortaya çıkan bu konferans-toplantı benzeri organizasyon, ilk toplantısını 29-31 Mayıs 1954 tarihleri arasında Hollanda’nın küçük bir kasabası olan Oosterbeek’te yapmıştır.

Retinger kendisi ile aynı fikirleri paylaşan zamanın Hollanda Prensi Bernhard başta olmak üzere, Belçika Başbakanı Paul Van Zeeland ve Unilever grubunun başında bulunan Hollanda vatandaşı Paul Rijkens ile Avrupa’da destek bulurken; bir taraftan da o tarihte CIA’nin başında bulunan Walter Bedell Smith aracılığı ile ABD Başkanı Eisenhower’in danışmanlarından Charles Douglas Jackson’ı konu ile ilgilenmesi için ikna etti. Bu ilk toplantıya ABD ve Batı Avrupa ülkelerinden özenle seçilerek davet edilen, muhafazakâr ve liberal görüşleri ile bilinen 50 kişi katılmıştır.

Bu ilk toplantının başarılı geçmesi üzerine, organizasyonu düzenleyenler, Dünyanın yönetimi ve küreselleşme konusunda izlenecek yol haritasını belirlemek için, her yıl farklı ülkelerde,  senede bir toplanmaya karar verdiler.

Toplantılar; yaklaşık 18 ülkenin her birinden ikişer adet üyenin katılımı ile oluşturulan kalıcı komite tarafından düzenlenmektedir. Resmî olarak belirlenen komite başkanı dışında,  onursal genel sekreterlik makamı da vardır.

Toplantılara büyük sermaye gruplarının temsilcileri, dünyada söz sahibi ülkelerin üst düzey siyasileri, teknoloji ve savunma sanayisinin dev firmaları ve uzay - siber teknoloji şirketleri yetkilileri ile akademisyenler katılıyor. Toplantılarda kayıtlı bir belge ya da sonucunda bir bildiri ya da açıklama yapılmaz.

Araştırmacılar’a göre; Bilderberg’in dünyada 5 bin üyesi bulunduğu, yıllık olarak bu toplantılardan çıkan gizli kararların üyelere iletildiği ve üyeler eliyle lobicilik ve manipülatif faaliyetlerle dünyanın kontrolünün Mason yapılanmasına benzer bu yapının elinde tutulmasına imkân sağlandığına inanılmaktadır.

Bilderberg toplantıları, üç kez de Türkiye’de yapılmıştır. 18–20 Eylül 1959’da İstanbul Yeşilköy’de, 25–27 Nisan 1975’te İzmir Çeşme’de Altın Yunus Otel’de ve 31 Mayıs-3 Haziran 2007 yılında yine İstanbul’da Ritz Carlton Otel’de yapılmıştır. Ülkemizden de birçok iş adamının yanında, siyasetçi ve gazeteci de katılmıştır. (Bugüne kadarki yapılan toplantıların katılımcı listesine https://www.bilderbergmeetings.org/index.html adresinden ulaşabilirsiniz) Bilderberg toplantılarını plânlayan vâkfın ülkemizdeki daimi temsilcisi ve Yönetim Kurulu Üyesi, Ömer Koç’tur.

En son 67. Bilderberg Toplantısı; 30 Mayıs - 2 Haziran 2019, Montrö, İsviçre’de 23 ülke ve 130 katılımcı ile yapılmıştır. 68.’si olan ve 2020’de yapılması plânlanan toplantı ise, ilk defa olarak, pandemi nedeni ile gerçekleştirilememiştir. En azından, resmi olarak gerçekleşmemiştir. Sanal olarak bir toplantı yapıldığını söyleyenler olmasına karşın, net bir bilgi yoktur.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Doç. Dr. Erdal Arslan Arşivi
SON YAZILAR