Ahmet Sağ

Ahmet Sağ

100 bin kişiye iş müjdesi

100 bin kişiye iş müjdesi

Geçtiğimiz haftanın teknoloji dünyasında neler yaşandığını sizler için derledik.

Öncelikle 100 bin kişiye iş müjdesi var. Ve efsane yılan oyunu geri döndü…

Yahoo hesapların çalındığını doğruladı!

Dünyanın önde gelen teknoloji şirketi Yahoo'ya yapılan siber saldırılar, tüm kullanıcılarını tedirgin etti. Hackerlar tarafından yapılan saldırı sonucu 32 milyondan fazla Yahoo kullanıcısının kişisel bilgileri çalındı. Bazı kullanıcı bilgilerinin internette paylaşılması üzerine şirketin CEO'su Marissa Mayer, hesapların çalındığını doğrulamak zorunda kaldı.

WhatsApp, bu bilgileri ilk kez paylaşacak

WhatsApp yeni özelliklerini beta sürümüyle tanıttı. Artık yaptığınız sohbetlerde ne kadar fotoğraf ve video paylaştığınızı görüp telefonunuzda kapladığı yeri öğrenebileceksiniz.

Nokia 3310'a rakip telefon

Lüks telefon ve aksesuar üreticisi Gresso, MWC 17'de son derece pahalı olan yeni akıllı telefonu Gresso Meridan'ı tanıttı. Bu telefon sağlamlık konusunda Nokia 3310'la kapışacak. Paslanmaz çelik klavyeli ve ultra dayanıklı Titanyum bir gövdeye sahip Gresso Meridan'ın logo kısmı da 18 ayar altın ve titanyum karışımından yapılmış. Tamamen el işçiliği olan bu tasarımın yapımı ise 18 saat sürüyor.

'Bilişim Vadisi 100 bin kişiye iş sağlayacak'

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Bilişim Vadisi'nin birinci etap inşaatı bitirildiğinde 2 bin kişiye, tüm etapların inşaatı tamamlandığında ve faaliyete geçtiğinde ise yaklaşık 100 bin nitelikli insana, iş ve istihdam sağlayabileceğini söyledi.

Facebook'tan bir yenilik daha

Facebook, seyahatlerinizi kolaylaştıracak bir yenilik üzerinde çalışıyor. Facebook, "City Guides" yani "Şehir Rehberi" adlı yeni özelliğiyle gidilen ülke/şehir hakkında popüler olan veya arkadaşlarınızın sıklıkla uğradıkları mekanları/bölgeleri sizlere detaylarıyla sunacak. Platform aynı zamanda bölgedeki yaklaşan popüler etkinlikleri de sizlere sunacak.

Dünyanın en yüksek kapasiteli USB belleği satışa sunuldu

Kingston, dünyanın en yüksek kapasiteli flash belleği ve CES 2017 fuarında en çok merak uyandıran mobil depolama cihazı olan DataTraveler Ultimate Generation Terabyte’ı (DTUGT) Türkiye’de satışa sundu. DataTraveler Ultimate GT, 2TB’a kadar depolama alanı ve USB 3.1 Gen 1 (USB 3.0) performansı sunuyor.

1TB ve 2TB kapasite seçenekleriyle gelen DataTraveler Ultimate GT’nin 2TB’lık modeli 500.000’in üzerinde fotoğraf veya 160 sinema filmi barındırabiliyor.

5 yıl garanti, ücretsiz teknik destek ve Kingston güvenilirliğini beraberinde getiren DataTraveler Ultimate GT’nin tavsiye edilen tüketici fiyatları 1 TB seçeneği için 3785 TL + KDV ve 2 TB kapasiteli modeli için ise 6310 TL + KDV.

Spotify kendi rekorunu kırdı

Dünyanın en popüler çevrimiçi müzik servislerinden Spotify, 50 milyon premium kullanıcı sayısına ulaştığını duyurdu ve kendi rekorunu da kırmış oldu.

Günümüzde 60’tan fazla ülkede faaliyetlerini sürdüren Spotify'ın müzik kütüphanesinde 30 milyondan fazla şarkı yer alıyor.

Nokia'nın efsane Yılan oyunu geri döndü

Nokia telefonlarının evi HMD Global, Facebook'taki Instant Games platformlar arası deneyimin bir parçası olarak kült oyunun yeni versiyonunun geldiğini duyurdu.

Yılan, ilk kez 90'ların sonlarında Nokia telefonlarında yer almıştı ve o tarihten bu yana 400 milyonun üzerinde telefonda oynandı.

Snake for Messenger oyununda orijinalinde olduğu gibi oyuncular, puan alabilmek adına yol üstündeki elma ve böcekleri yemesi için yılanı ekranda hareket ettirecek. Yılan ne kadar yerse o kadar uzayacak ve kontrol edilmesi daha güç hale gelecek. Her biri farklı bir düzene ve yılan derisine sahip altı seviye var. Oyuncular, üç hızdan birini seçebiliyor. Ne kadar hızlı olunursa o kadar çok puan kazanılıyor. Ayrıca arkadaşlar ya birebir ya da grup olarak liderlik panosunda kimin en yüksek puana sahip olduğunu görebiliyor. Bu da oyuna dostça bir rekabet katıyor.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Ahmet Sağ Arşivi
SON YAZILAR