Ahmet Sağ

Ahmet Sağ

2017’de teknolojinin ilk 10 günü

2017’de teknolojinin ilk 10 günü

2017’nin ilk günlerini geride bırakırken teknolojik gelişmeler dur durak bilmiyor. Kırılan rekorlar, patlayan Powerbank’lar, yasaklanan uygulamalar… İşte 2017’nin ilk günlerinde yaşanan birkaç teknoloji haberi

Powerbank patladı!

Patlayan telefonlar ve piller derken şimdi de patlayan powerbank olayı gündeme oturdu. Uşak'ta meydana gelen bu olayda ucuz diye alınan bir powerbank havaya uçtu. Powerbank'in şarja taktıktan yaklaşık 5 saniye sonra havaya uçtuğunu belirten teknoloji mağduru isim, paramparça olan cihazdan vücudunun kritik bölgelerine saplanan parçalarından dolayı ağır yaralandı ve derhal ameliyata alındı. Şahıs 3 gün yoğun bakımda kalmış.

Pokemon GO, Çin’de yasaklandı!

Pokemon GO ve diğer arttırılmış gerçeklik uygulamaları Çin'de tamamen yasaklandı ve asla bu bölgelerde çıkış yapamayacaklar.

Çin, Oyunu daha piyasaya sunulmadan yasakladı.

Yahoo’nun adı değişiyor

Verizon tarafından satın alınacak olan Yahoo’da önemli değişimler yaşanacağı ortaya çıktı. Yahoo’nun hem adı hem de yöneticileri değişiyor.

Yahoo’nun internet varlıkları Verizon’a geçtikten sonra Yahoo tek başına bir yatırım şirketi olarak varlığını sürdürmeye devam edecek ve yeni ismi de Altaba olacak.

Facebook, video reklamlarını test ediyor!

Sosyal medya devi Facebook, Youtube ile benzer bir yapıda olması beklenilen video reklamlarını test etmeye başladı. Kullanıcıların günlük olarak yaklaşık 100 milyon saatlik video izlediği Facebook, videolarda reklam dönemini başlatarak tıpkı Youtube gibi, reklam gelirlerini yayıncılar ile paylaşarak para kazanma şansı sunacak.

Sadece video izlemek isteyenler için bu üzücü bir haber.

10 Yaşındaki iPhone'un, satış istatistiği!

İlk olarak 9 Ocak 2007 yılında tanıtılan iPhone'un geçmişten günümüze satış rakamları paylaşıldı.

Paylaşılan istatistiklere göre iPhone 2007'den bu yana ilk defa 2016yılında satış rakamlarında düşüş yaşadı. En iyi satış rakamlarına ise 2015 yılında 231 milyon adet satarak ulaşmış.

Uçakları drone kuşlar koruyacak!

Uçakların en büyük belalarından biri olan kuş kazaları artık tarihe karışıyor. Clear Flight Solutions'ın ürettiği Robird, hava alanlarının yeni koruyucusu olacak!

Microsoft Türkiye için önemli atama!

Microsoft Türkiye için önemli bir atama gerçekleşti. Şirketin kamudan sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı görevine, DeLeeuw Türkiye'nin kurucusu Levent Erkan getirildi.

 

Rusya LinkedIn uygulamasını kaldırtıyor

LinkedIn'in ülkesinde faaliyet göstermesine izin vermeyen Rusya, Apple ve Google'dan, uygulamayı lokal marketlerden kaldırmalarını istedi. Kısa süre önce Çin devlet görevlileri New York Times'ın Çin'deki Apple Store'dan kaldırılmasını istemişlerdi ve Apple hiç ikiletmeden bu isteği yerine getirmişti.

Telefonu aldığı mağazaya kamyonla daldı!

Kocaeli’den, oldukça ilginç bir olaya sahne oldu. Telefonu arızalanan ve satın aldığı mağazanın personelleri ile tartışan bir kamyon sürücüsü, mağazaya kamyonla daldı. Mağaza çalışanları olay sırasında kısa bir panik yaşarken, polis ekiplerinin bombalı eylem riskine karşı kamyonda arama yaptığı ortaya çıktı.

WhatsApp yılbaşında rekor mesaj sayısına ulaştı!

Günlük hayatımızın uygulaması WhatsApp, hızla büyümeye devam ediyor. Yılbaşı gecesi 63 milyar mesajın atıldığı uygulama bir rekora imza attı. Bu mesajların 7.9 milyarı görüntü ve 2.4 milyarı videodan oluşmakta.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Ahmet Sağ Arşivi
SON YAZILAR