Şerife Oktar

Şerife Oktar

15 Temmuz’dan Öğrendiklerim

15 Temmuz’dan Öğrendiklerim

1.Vatan namus kadar kutsaldır. Can vermeye en çok layık olan değerlerdendir.

2.Türkiyemiz coğrafi konum olarak harika bir yerdedir. Buna mukabil havada ve karada; ekonomik ve siyasi pek çok yönden üç tarafı denizlerle dört tarafı düşmanlarla çevrilidir. Dikkatli olmak lazım.

3.Siyasi partiler, gruplaşmalar, bizimkiler, sizin görüşünüz… hikaye.  Söz konusu vatan olunca kardeşlik içinde tüm Türkiye yek vücuttur.

 4.Türk gençliğinden umut var. Kimi yönden eleştirsek nesil değişti desek de vatanı ve dini uğruna tankların altına yatacak imanı, cesareti var bu gençliğin.

5.Okullarda okutulması gereken en önemli derslerden biri ırkçılığa varmayan vatan sevgisi olmalıdır. Çekirdekten çınara ruhunda vatan sevgisi olmayan vatanın al kanlarla kazanıldığını bilmeyen gençlik onu üç beş kuruşa pervasızca satacaktır. 

6.Nasıl ki 1400 yıl önce ebabil kuşları filleri yendiyse şimdi de iman gücüyle birlik ve şehadet ruhu tankları yendi. Güç, dış görünüşte değil yürektedir.

7.’Ve mekeru ve mekerallah’ ayetiyle sabittir ki onlar tuzak kurdu. Allah da onların tuzaklarına tuzak kurdu. Şüphesiz Allah tuzak kuranların en hayırlısıdır. Uyanık olmalı. Kimden nasıl bir kötülük geleceği belli olmayan bir dönemde yaşıyoruz.

8.Cemaat vs. işlerini çok tasvip etmeyen üniversiteden bir hocamın meşhur bir sözü vardı : “Kimseye aklınızı kiraya vermeyin. Zira aklın başına gelince bunun ne büyük bir yanlış olduğunu anlayacaksınız” derdi. 15 Temmuz gecesi bu sözün haklılığı ortaya çıktı.

9.Erkek kadın genç yaşlı demeden bu vatan hepimizin. Oyuncak kamyonuyla Türk bayrağı taşıyan minik delikanlıya; koskoca kamyonu korkusuzca tanklara süren Şerife Bacıya; kolunu, bacağını bedeninden önce toprağa veren nice gazilere selam olsun.

10. Ezanlar ve salalar baş tacımız. Hatırlayacak olursak bir zamanlar ezanın Türkçe okutulması kararı çıkmıştı. Uzun yıllar ezanı Muhammedi layık olmadığı şekliyle aslı bozularak okutulmuştu. O gece hem buna tepki hem de tıpkı Rasulullah döneminde olduğu gibi tehlike anında çağrı niteliğinde minarelerden ezan sesleri yükseldi. Ezanımızın da kıymetini bilmeli ki onu kaybetmeyelim.

11.İnsanı en çok üzen şey de tüm bu art niyetli vatan hainlerinin bir zamanlar pek çok masumun dini duygularını istismar ederek maddi manevi kazanç sağlamış olması. Din böylesine alay konusu yapılamaz. Bunun hesabını yüce yaratan en feci şekilde soracaktır.

12.Kendilerine ‘Yurtta Sulh Konseyi’ diyerek kendilerince güven kazanmak isteyen hain zihniyetin ilk işlerinden biri de TRT binasını basarak bildirilerini okutmak ardından TÜRKSAT’a giderek tüm diğer kanalların kapatılmasını sağlamaktı. İletişim gelişmiş ülkelerin en güçlü silahlarından biri. Emin ellere teslim etmeli.

13.Bir de vatanını düşünmeyip ekmek ve su stoklayan zihniyet var tabii. Tıpkı korona yüzünden sokağa çıkma yasağı olacağında yaptıkları gibi. Off of. Ehli şikem olmuşuz ne diyelim. Varsa yoksa işkembeye çalışıyoruz. Bazı maddi çıkarların manevi duygularının önüne geçen insan ne kadar zavallı!

14.Gazeteci yazar Yusuf Kaplan Bey’in sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım on numara idi:  “UYARI/YORUM “Demokrasi şehidi” ne demek yahu! O insanlar vatan için İslam için şehadete koştular gözlerini kırpmadan! Şehitlerimizin ruhlarını incitmeyelim lütfen! 15 Temmuz Ruhu’nu zedelemeyelim.”

15.Ömer Halisdemir ve nice şehadet erleri yetiştirmek de vatan haini yetiştirmek de ailenin elinde. En çok da annenin. Tabii özellikle erkek çocukta rol model olmak ve önderlik yapmak asıl babanın görevi. Aman dikkat!

İstiklal Marşı Şairi Mehmet Akif’in duasına benzer, Rabbim bu millete bir daha 15 Temmuz yaşatmasın diyerek haftanın yazısını noktalayalım. Selametle kalınız.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Şerife Oktar Arşivi
SON YAZILAR