Lokman Koyuncuoğlu

Lokman Koyuncuoğlu

Birlikte rahmet ayrılıkta azap

Birlikte rahmet ayrılıkta azap

Dünyada ve Türkiye’de yüzlerce olumsuz haber duyduk hafta sonu. Ancak Konya, çok güzel bir haberle haftaya mutlu başladı.

Konya Ticaret Odası seçimleri son birkaç aydır Konya’nın en önemli gündemiydi. Ancak hem mevcut Başkan Selçuk Öztürk hem de meclis Başkanı Seyit Karaca isimleri oda başkanlığı için geçiyordu. Konya iş alemi için sıkıntılı süreçte işte buydu.

Selçuk Öztürk’ün henüz bir dönemi bile bitmemiş yeni bir başkandı, önceki başkan Hüseyin Üzülmez’in milletvekili olması sebebiyle meclis tarafından seçilmiş ve  yaklaşık bir yıldır KTO’nun başındaydı.

Hem daha önceki yürüttüğü başkanlıklarda hem de kısa dönemde KTO’da ortaya koyduğu performansla hemen her çevreden tam not alan Başkan Öztürk, işini ve şehrini iyi bilen bir portre ortaya koydu.
Başkan Öztürk’le birlikte çalışan Meclis Başkanı Seyit Karaca’nın isminin başkanlık için geçmesi pek çok çevrede şaşkınlıkla karşılanmıştı. Çünkü insanların Seyit Karaca için kanaatleri de olumluydu ve bu çıkışı beklemiyorlardı.

Sonuçta seçim için startın verildiği günden 48 saat sonra Konya’da tek liste seçim kararı alınması, Konya’nın o kadim medeniyet ruhunu hiç kaybetmediğini, içinde yaşayanlarının istişareye önem verdiklerini, hırsla ve bencillikle değil, ortak akılla hareketin faydasını bir kez daha gösterdi.

Bu konuda işadamları derneklerinin çabasını da takdir etmek gerekir. MÜSİAD, AKTİSAD, ASKON ve TÜMSİAD bu süreçte bireysel bir tavır değil, toplumsal bir refleks gösterdiler. Bu problemin çözümü için kim ne fedakarlık yapması gerekiyorsa yaptı. Çünkü şehrin beklentisi buydu ve seçimleri bir kavga ortamında değil şenlik ortamında yapmak herkesin tek arzusuydu.

Başkan Selçuk Öztürk ve Seyit Karaca’yı da ayrıca tebrik etmek gerekir. Başkan Öztürk, sürekli istişare ve genel beklentiler çerçevesinde hareket etti. Duygusal ve bireysel çıkış yapmadı. Her adımını bilinçli ve bir o kadar dikkatli attı, kimseyi kırmadı ve makamının hakkını fazlasıyla verdi. Seyit Karaca ise bu davranışıyla Konya tarafından takdirle ve övgüyle anılacaktır. Bundan emin olabilir.

Böyle bir şehre yakışan davranış bu olmalıydı, inanın herkes bu birliktelikten ziyadesiyle memnundur. Allah Resülü’nün buyurduğu gibi; “Birlikte rahmet ayrılıkta azap vardır”  Bu temel değeri bilen insanların şehri yönetiyor olması ise başlı başına bir kazançtır. Umarız ve dileriz ki, Konya geçmişte olduğu gibi o görkemli duruşunu bundan sonra tüm dünyaya fazlasıyla hissettirir.

Oda başkanları ile birlikte KTO tarafından yapılan açıklama durumu net ortaya koyuyor, işte o güzel açıklama;

‘‘Konya’nın geleceğine ışık tutacak olan bu mutabakat kararının olgunlaşmasında iş adamları derneklerinin yapmış olduğu onlarca istişare etkili olmuştur.  KTO Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Öztürk ve KTO Meclis Başkanı Seyit Karaca’nın da sağduyulu yaklaşımlarıyla birlikte hareket etme kararı alınmıştır.   Konya Ticaret Odası’nda bir araya gelen dernek başkanlarının, KTO Meclis Başkanı ve KTO Yönetim Kurulu Başkanının bu kararı almalarındaki en büyük etken, şehrimizin birliği, beraberliği ve Konya’nın temsilde daha güçlü olması düşüncesidir. KTO Meclis Başkanı, KTO Yönetim Kurulu Başkanı ve iş aleminin temsilcisi dernek Başkanları tarafından bu gelişme kamuoyuna saygıyla duyurulur’’        
Bundan sonra darısı diğer tüm şehirlere ve odalara, çünkü “birlikte rahmet ayrılıkta azap vardır.”

Önceki ve Sonraki Yazılar
Lokman Koyuncuoğlu Arşivi
SON YAZILAR