Lokman Koyuncuoğlu

Lokman Koyuncuoğlu

Daha fazlasını hak ediyorlar

Daha fazlasını hak ediyorlar

Güzel işleri anmak gerekir. MÜSİAD’ın bu yıl 14’üncüsünü düzenlediği fuarı da gündem yoğunluğu arasından kaybolup gitmeden anmak gerekir.

Fuar için tanıtım araçlarının merkezinde “İslam Dünyası Bu fuarda” sloganını yerleştiren MÜSİAD 86 ülkeden 5 bin yabancı işadamın katıldığı bu fuarda amacına ulaştı. Gerçekten çok başarılı ve konjonktür olarak ta amacına çok uygun bir organizasyon gerçekleşmiş oldu.

 İslam Dünyasından gelen işadamları ile iş buluşmaları ise sadece ekonomik değil sosyal ve siyasal boyutuyla da çok önemli. Yeni dönemde bu coğrafyanın temeli güçlü işadamları olmadan atılmayacak. Bu bilince sahip her tüccar için MÜSİAD, sadece ekonomik işbirliği için değil geleceğin medeniyet unsurlarını taşıyan bir buluşma icrasıdır.
Fuarın Konya boyutu ise bilinen övgü cümlelerin ötesinde ciddi bir tecrübe ve gelişmişliğin göstergesiydi. Belirlenen tüm kriterlerde Konya firmaların zirvede olması buna bir işaret. Tanıtım ve organizasyon işlerinde gerek yetişmiş personel gerekse araçların kullanımında Konya’nın çok iyi durumda olduğunu bir kez daha gözlemledik.
Konya yerel basınından arkadaşlar ve MÜSİAD yönetimi ile ziyaretlerde bulunduğumuz Konya firmalarının nasıl bir mesafe kat ettiklerini çok daha net gördük. En son iki yıl öncesine göre bile ciddi gelişimler kaydetmiş firmalar Anadolu’nun yeni dönemde yükünü taşıyacak önemli performansa ulaşmışlar.
Bu fuara Konya’dan her yıl hem katılımcı firma sayısı,  hem de kullanılan metre kare artıyor. Bu yıl en büyük stantla katılan Konya Şeker oldu. Kendi üretimi ürünlerden ikramın yanında Konya Şeker çok iyi bir tanıtım hazırlamış. Doğal ebru üzerine yapılan canlı tanıtım ise fuarın renkli işlerinin başında geliyordu.

İttifak Holding, fuarın profesyonel stantlarından biriydi. Yılların tecrübesiyle grubun yetişmiş iletişimcileri holdinglerine her yıl yeni bir tanıtım hazırlıyorlar. Kurumsallık tam oturduğu içinde işler aksamadan ilerliyor.

İyi bir çıkış içinde olan Kombassan Holding, yeni sempatik logosuyla güzel işlere imza atmanın arefesinde. Borsa işlemlerinde sona gelen grup, Türkiye’nin en büyük bin şirket sıralamasına 6 şirketini de sokarak önemli bir ekonomik başarı da yakaladı. Devamının geleceğinden hiç şüphem yok.

TÜMOSAN motor ise 2011’i oldukça başarılı geçirdi. İhracatını büyük oranda artırdı. Sürükleyici bir güç olmaya devam edecek olan TÜMOSAN,  artık yeni yatırımlar düşünmeli.
Balık yemek yerine balık tutmayı öğretmek tabiri ancak Savaşan’ın sahibi Salim Çokyürür için iki anlamda da yerli yerinde kullanılır. Hem Alanya açıklarında hafta sonları 40-50 kğ. balık tutacaksın, hem de 15 yıl önce haritada yerini bilmediğin, Nijerya, Gabon gibi Afrika ülkelerine sıkı satış yapacaksın. MÜSİAD fuarları balık tutmayı kesin öğretir. İşte bir bilen.

Motus, bir döküm firması ancak denizaltı üretmek için her planlamaya hazır. Genç girişimci Hıfzı Soydemir, yakın zamanda çok parlak işlere imza atacak bir sanayici. Tanklar için krank milinden sonra denizaltı için de hazırlıkları tamam Motus’un, bu fuar ufkunu daha açmıştır kim bilir.

Petek Plastik sahibi Kazım Öztürk’ün de 10 yıl içinde bu derece güzel işler başarması tabiî ki çalışkanlığı ile ilgili, tabi bir de sektör tercihi ve dünyayı araştırması bunun temel sebebi.

M.Akif Tekdere ise tekeden süt çıkartan bir sektörde. İşin çimentosunda Mikron-iş uzmanlığı var dersek bir nebze bilgi veririz. Detaylarını gidip görmek gerekir.

Tuncay Tabela’nın sahibi Tuncay Özkan en güzel stand ödülünü alırken bunu çok güvendiği ekibiyle başardı. Yüzlerce firma arasında en güzel olmak güzel bir estetik ruhla olur. Ödülü de yıl boyu devam eder. Standı ziyaret eden ünlüler sayılmaz bile.

Başarırlar mı başarmazlar mı tartışmaya gerek yok, gerçekten Başaranlar. Hem sağlık hem enerji. Dünya da geleceğe yatırım açısından en uygun iki sektör. Başaranlar Termal, Logiba elektrik.
Dival Ajanda. Ulvi Yıldırım geçen ay bir ilki başarıp, MÜSİAD üyelerinin hepsine (750 kişi) bir günde isme özel ajanda yapmıştı. Bu fuarda imkanı olsa 5 bin kişiye de yapabilirdi. Bu işte o kadar iyi yani.

İbrahim Özen, kaynak ver kaynakçı olur, gaz ver kompresör yapar. Yetenekli bir mühendis. Özen Kompresör de hızla büyüyor.

AYC’ye ne danışılır? Ömer Ünal siyasete girdikten sonra her şey danışılmaya başlandı. Ancak Konya’da danışma geleneğini AYC başlattı, bunu unutmayalım.

Seykom, Doğrular, Alp Raf, Mill Teknoloji fuara katılan diğer Konya firmaları. Buluşma gerçekten büyüktü. Sonuçları da büyük olur inşallah.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Lokman Koyuncuoğlu Arşivi
SON YAZILAR