Ali Dikilitaş

Ali Dikilitaş

Fetret devri!

Fetret devri!

Ligde ikinci yarının başlamasının ardından 7 hafta geride kaldı. Devre arası Aykut Kocaman’ın söylemleri Konyaspor camiasını çok heyecanlandırmıştı, iddialı açıklamalardan kaçınan Aykut hoca ilk 3 ve hatta ilk iki için mücadele edeceklerini açıkladı.

İkinci yarının başlaması ile birlikte ilk iki maçını kazanan Konyaspor bu hedefe rahatça ulaşacak demeye başladık, tabi futbolun içindeki olumsuzlukların olmaması en büyük dileğimizdi. Hakem hataları, sakatlıklar ve formsuzluk.

Malatyaspor mücadelesinin son anlarında verilmeyen penaltı, Fenerbahçe deplasmanında çıkan ve çıkmayan kırmızı kartlar ve daha pek çok hakem hatası. Tabi sakatlıklar 5 haftadır Konyaspor’un belini büktü.

Devre arası kampının son haftasında Hurtado’nunsakatlanması, Jonsson, Uğur, Diagne, Yatabare, Selim ve Aykut Kocaman’ın sisteminin şuan en önemli oyuncularından Ömer Ali’nin sakatlığı. Bursa deplasmanında sakatlanan Ömer Ali haftalardır takımdan uzak, Beşiktaş karşısında aksilik olmaz ise muhtemelen Ömer Ali kadrodaki yerini alacaktır. Bu arada Konyaspor sağlık ekibi Marica olayından beri bana güven vermiyor, bu konuyu mutlaka sorgulamak gerekir. Bursa deplasmanında Ömer Ali sakatlandı, ertesi hafta maça onbirde başladı ve kısa süre sahada kaldıktan sonra sakatlığı sebebiyle 3 hafta takımdan uzak kaldı. 

Konyaspor’un bana göre iki zaafı var, biri Konyaspor takımında rakibi ısıran ve rahatsız eden çok az oyuncusu var, bunlardan en önemlisi Ömer Ali. Diğer sorunlu bölge ise sol ön yani ofansif sol kanat, Konyaspor’un sol kanadı uzun yıllardır çalışmıyor, Berry Douglas ile 1,5 yıl sol kanadı idare eden Konyaspor soluna ilaç bulamadı.

Ben Opanesenko’yu sağ bekte kullansak, Skubic’i öne atsak Ömer ali’yi solda kullansak diye uzun zamandır empatiyapıyorum ama tabi ki bu konularda Aykut Kocaman’a güvenimiz tam. Aykut Kocaman biraz sakatlıkların verdiği zorunluluktan, biraz da sanırım duygusal yönü ağır bastığından 5 haftadır takımda değişiklik yapmamıştı, hoca milli arada takımda revizyona gidip gelecek yıl içinde hazırlanacağının sinyallerini verdi. 

Konyaspor, bu hafta Beşiktaş maçıyla birlikte zorlu bir periyoda girecek. Önce Beşiktaş, sonra Rize ile iç sahada oynayacak olan Konyaspor milli ara sonrası Başakşehir’ekonuk olup, Sivasspor’u konuk edecek. 4 haftada alacağı puanlar Konyaspor’un ligdeki konumunu belirleyecek. Son iki maçını iç sahada oynayıp 5 puan kaybeden Konyaspor, bu avantajını kullanamamıştı.

Konyaspor son 5 haftada sadece 4 puan kazanabildi, önündeki 4 maçlık seride ne yapacak merak konusu. Yatabare’nindurumu belirsiz ve Jahovic milli ara sonrası takıma dönebilecek, Konyaspor için gerçekten çok zor bir süreç. Konyaspor önündeki 4 haftada istediği puanları toplayamaz ise zirveden uzaklaşır ve bu sefer ekonomik sıkıntıları konuşmaya başlarız. Puan demek, galibiyet demek, para demek, kazanamayan takım ekonomik sıkıntılarla yüzleşmek zorunda kalıyor.

Konyaspor yine forvetsiz bir maç oynayacağa benziyor, Beşiktaş deplasmanında Konyaspor’u yine çok zor bir müsabaka bekleyecek. 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Ali Dikilitaş Arşivi
SON YAZILAR