Ali Dikilitaş

Ali Dikilitaş

Kayseri’de doğru oyun kazandı

Kayseri’de doğru oyun kazandı

Süper Lig'de 6 hafta geride kaldı. 6 maçta 3 galibiyet, 2 beraberlik ve 1 yenilgi alan Konyaspor 11 puan topladı. Geldiği günden beri Rıza Çalımbay’ı acımasızca eleştiriyorum fakat 6 maçta 1,83 puan ortalaması tutturan teknik adamı neden eleştiriyorsun diyenler var.

Konyaspor neredeyse 4 yıldır aynı kadro ile mücadele ediyor, takıma ufak tefek takviyeler oldu ama çekirdek kadro oturmuş durumda, süper ligde oturmuş kadrosu olan 3 takım say desek biri Konyaspor.

Serkan milli takım kalecisi, Skubic bu ligin en iyi sağ beklerinden, Selim, Uğur, Ali Turan en iyi yerli stoperlerden. Ferhat her zaman vasatın üzerinde. Jonsson mevkisinin en iyilerinden biri. Jevtoviç iyi alternatif, Moke’nin ön libero performansı her zaman umut verdi. Süper ligde Miloseviç’ten daha iyi top saklayan ve pas yüzdesi yüksek başka bir oyuncu yok. Ömer Ali Türkiye’deki en iyi çift yönlü oyunculardan biri tam bir joker. Traore sakatlık yaşadı ama her zaman iyi kumaşa sahip, Fofana her zaman iyi bir hamle oyuncusu oldu. Yatabare ve Jahoviç bu ligdeki en iyi santraforlardan. Hurtado, Diagne, Opanasenko iyi transferler.

Konyaspor’un sol tarafında ufak bir zafiyet var, sol kanada iyi bir alternatifi olsa bu takım açık ara şampiyon olur.

Konyaspor kadro olarak oldukça üst seviyede, yönetim için olumsuz söylenebilecek hiçbir şey yok, taraftar her zaman takımın yanında.

Bu takımın potansiyeli oldukça yüksek, hele İstanbul’un ismi büyük kendi küçük borç batağındaki takımlarının içinde bulundukları çıkmazı düşününce neden daha yukarıda değiliz demeden kendimi alamıyorum.

Rıza hocayı eleştiriyorum, neredeyse 4 yıldır aynı kadroyla mücadele eden Konyaspor’u tanımadığı için, Skubic sıfıra inip orta yapamaz, 3 yıldır ben görmedim. Skubic’in nasıl faydalı olduğunu, asistlerini geçen yıllardan izleyip görebilirsiniz. Günümüz futbolunda çift santrafor oynamanız için orta alandaki 4 oyuncunun çok koşan, topu ayağa oynayan özel yetenekli oyuncular olması lazım. Bunun dışında çift forvet oynayarak takımın verimini yarıya indirirsiniz.

Konyaspor bu hafta Kayseri deplasmanında, çok eleştirdiğim çift forvetli oyundan vazgeçip tek forvet oynadı, oyuncular yapabildikleri ve uygulayabildikleri oyun şablonunda hep beraber başarılı oldular. Oyuncu değişiklikleri ve Fofana konusunda hocayı eleştirmeye devam edeceğim çünkü Fofana bu takıma 11 de başladığı maçlarda el fireni oluyor. Fofana her zaman iyi bir hamle oyuncusu…

Konyaspor Kayseri’de hem 3 puan kazandı hem de ligdeki konumunu belirleme adına önemli bir adım attı. Oynanan oyun Konya’da tüm camiayı memnun etti, memnun olmamak elde değil, orta alanda Jevtovic ve Jonsson ile diri kalan Konyaspor rakibine alan bırakmadı, Serkan için çok rahat bir maç oldu. Oyunu yarı alanında kabul eden Konyaspor attığından fazla kaçırdı, VAR’a takıldı ve maç 2-0 sonuçlandı.

Önümüzde Göztepe deplasmanı ve içerde Beşiktaş mücadelesi var. Konyaspor’un ligdeki gidişatı için önemli 2 hafta olacak. Doğru oyunla Konyaspor’un bu 2 maçtan istediğini alacak gücü olduğuna inanıyorum. Doğru oyunla sahada olan takımın teknik direktörünün arkasında oluruz, çift forvetle oynayıp, Skubic’i çizgiye indirip orta yaptırmaya çalışırsa da eleştiririz…

Bu arada herkes işini yapmalı, yönetici yöneticilik yapmalı, futbolcu futbol oynamalı, taraftar takımına destek olmalı, Konyaspor’la ilgili etkin yorum ve analiz yapan 5-6 arkadaş varız, bırakın bizde işimizi yapalım…

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Ali Dikilitaş Arşivi
SON YAZILAR