Hakan Bahçeci

Hakan Bahçeci

KİMİN TÜRKİYE’Sİ

KİMİN TÜRKİYE’Sİ

Kime sorsanız birbirinden farklı “Türkiye” tarifi alırsınız. Bu bakış açısı son zamanlarda ayrışarak belirgin çizgilere çekilmiş durumda. Her türlü Türkiye tarifi yapılıyor lakin içinde “Türk” olan bir tarifin sesler arasında kaybolup gitmesi de ayrı bir muamma…

            Bölünmüş Türkiye, ezik ve yıpranmış Türkiye, zengin Türkiye, Avrupalı Türkiye, Lider Türkiye gibi birçok başlık altında tanım ve tarifleri toplamak mümkün. Lakin asıl unsur olarak Türkiye dediğimizde bu yurtta hâkim olacak güruh kimdir? Sanırım mesele burada kopuyor.

            Avrupa ve onun temsil ettiği Batı dünyası da dâhil olmak üzere Türkiye’nin yokluğu üzerine bir gelecek tasavvur etmiyor kimse. “Evet, olsun ama nasıl olsun” sorusu üzerine kurgulanıyor tüm plan ve projeler. Daha önce tarih sahnesinden silmek isteyenler bile en azından şimdilik bu emellerinden vazgeçmiş görünüyorlar. Binaenaleyh Türkiye’yi tarihten silebilmek için Türk’ün ortadan kaldırılması gerektiğini bilenler bunun hiçbir tarih kitabına sığmayacak kadar ağır olacağını da bilenlerdir.

            Kendine göre Türkiye tarifi yapanların başaramadıkları yegâne şey; Türkiye’nin, milli menfaatinin kendi menfaatlerini de kapsıyor olduğudur. Tüm tarif sahiplerini koynunda barındıran bu toprakların 12 ve 13. Yüzyıllardan itibaren büründüğü tavır, kendine ihanet etmeyen herkesi ilkeler doğrultusunda sahiplenmesidir. Bunda en önemli itici güç şüphesiz bu yurdun İslam’la tanışmış olmasıdır.

            Sınırları çizilmiş, müdahale edilebilir, güdülebilir bir Türkiye heyulası kuranlar ne şekilde olursa olsun İslam’ı ve Türk’ü dışarıda tutmayı başaramazlar. Bundan dolayıdır ki İslam’ın ve Müslüman Türklerin de tarifini yapmak zorunda kalıyorlar. Oysa ne din ne Türklük kendi dilini, tarihini ve sınırlarını yok sayarak kendi köklerinden başka yerde tarife açık değildir.

            Müslüman olmadan hiçbir sözlük yazılamayacaktır ve hiçbir sözlük Türk’ün İslam’dan ayrı bir maddede ele alınmasına imkân vermeyecektir. Hal böyle olunca gerek dine yapılan saldırılar gerekse Türkiye’ye kurulan tuzak ve kumpaslar gücü yitmiş, oyuna gelmiş, dünya sistemine bağlanmış bir Türkiye hayali içindedirler.

            Parayı ve para akışını kontrol eden, ticari merkezler üzerinden sistemi kurup, yönetenler, dünyanın hemen her yerinde yaptığını bu topraklar üzerinde de yıllardır sahneye koyma çabasındalar. Onların da bir Türkiye tarifi var. Benimse ağırıma giden bu tarifin aynısını bu topraklarda yaşayan kimilerinin de yapıyor olması…

            Sistemi kontrol edenlerle aynı dili kullananlar nasıl oldu da bu kadar ayyuka çıktı. Aynı Türkiye tahayyülümüz yok onlarla. Aslında onların bir hayali bile yok. Kendi yaşadığı topraklara yabancı olan ve yabancı kalmayı tercih edenler aslında kendilerinin de tarife tabi olduğunu idrak edemeyenlerdir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Hakan Bahçeci Arşivi
SON YAZILAR