Dr. Bekir Mehtap

Dr. Bekir Mehtap

KUPA BİZE PAHALIYA PATLAMAYA DEVAM EDİYOR...

KUPA BİZE PAHALIYA PATLAMAYA DEVAM EDİYOR...

En son, Konyaspor’un deplasmanda oynadığı Kasımpaşa lig maçından sonra yazmıştım ve o günden sonra yazmak ta içimden gelmedi açıkçası.. Gaziantep maçında iç sahada kaybedilen 3 puan ve kupa maçının ilk ayağında deplasmanda Kasımpaşa karşısında 4 dk’ da yenilen 3 gol ve ardından, turu geçme ümidi hala olsa da, 82. dk ya kadar 2-0 önde götürülen bir maçta yitirilen avantaj.. Bu iki maç yetmezmiş gibi, bir de dün akşam oynanan ve son zamanlarda izlediğim en keyifsiz ve zevksiz “Süper Lig “ maçı..

Son 2 haftadır şampiyonlar ligi, uefa ligi, süper lig maçları ve hatta son derece keyifli maçlara sahne olan TFF 1.Lig’de öyle maçlar izliyoruz ki, emin olun dün akşam kendi adıma futboldan soğudum dersem yanlış olmaz herhalde.. Başkentin göbeğinde bu mevsimde 3’te biri rezalet olan bir sahayı da söylemeden geçmemek lazım.

Konyaspor ligin 29.haftasında Osmanlıspor’ a konuk olduğu maçtan, 1 puanla döndü. Ligde Konyaspor’un 2 puan gerisinde ve hemen ardında yer alan Osmanlıspor, belki de tüm maçın tek ciddi pozisyonu diyebileceğimiz 75.dk ‘da yakaladığı penatıyı gole çeviremeyerek, maçın golsüz beraberlikle bitmesini sağladı. Maçla ilgili emin olun,çokta fazla konuşmanın hiçbir anlamı yok. Maçın 80.dk’sına kadar Osmanlıspor’un hücum, Konyaspor’un ise savunma yaptığı bir maça tanık olduk. Son 10 dk. ise oyuncu değişiklikleri ve Ömer Ali’nin oyuna girmesi ile Konyaspor biraz kıpırdanmaya başlasa da herhangi bir pozisyon maalesef bulamadı.

Biraz gerçeklerden söz etmek gerekirse, Konyaspor maalesef iyi oynamıyor. Son 3 haftadır da hem performans anlamında, hem de psikolojik olarak iyi bir durumda olduğunu söylemek mümkün değil.

Bu duruma sebep olan nedenlerin başında da, bence halen bir sonraki yıl için sözleşmesi olsa da, Aykut Kocaman’ın takımda kalıp kalmayacağının belli olmaması geliyor gibi görünüyor. Bir çok kulüp artık bir sonraki sezonun planlamalarına başlarken, Konyaspor’da maalesef böyle bir belirsizlik söz konusu. Bununla birlikte, oyun içerisindeki üretkenliğin neredeyse yok denecek kadar az olmasını ve hücum anlamında Konyaspor takımının futbol adına hiçbir keyif vermemesini bir kenara bırakalım, bence takım içerisinde oynayan “Futbolcular”ın da oynadıkları futboldan çokta zevk aldıklarını düşünmüyorum. Bu durum yeni mi,  bence hayır… Fakat konsantrasyonu sağlamanın daha da zorlaştığı sezon sonu maçlarında, oyuncuların mutsuz ve keyifsiz bir oyun yapısında artık boğuldukları saha dışına yansıyor gibi. Futbolcuların; bireysel yetenekleri kısıtlanmış, daha doğrusu takım oyuncusu olarak mümkün olduğunca basit oynamak ve sürekli koşmak zorunda oldukları oyun yapısında, Konyaspor topsuz oyunu ön plana çıkarırken maalesef hiçbir hücum organizasyonuna sahip olmayan ve sadece savunma yapan bir oyuncu topluluğu görüntüsü veriyor. Çokta olumsuz konuşmamak gerek diyoruz fakat gelinen noktada Konyaspor’un görüntüsü bu..  Ben oyuncu olsam, bir sonraki sezon Konyaspor’ da hangi hoca ile çalışacağımı merak ederdim açıkçası. Bununla birlikte, şunu da belirtmeden geçmemek lazım. Konyaspor’da bir çok oyuncunun Konyaspor’daki geleceği kesin olarak Aykut Hoca’ya bağlı. Çünkü başka bir antrenör ile Konyaspor’da yer almaları mümkün değil. Şundan da kesin olarak eminim ki, birçok oyuncuya Süper Lig takımlarından herhangi bir teklif gelmeyecek.. Yardımcı antrenör Ömeroviç Hoca ile Konyaspor’da yer bulan Boşnak oyuncuları da bence eğer gerçekten teklif varsa bir an önce “isteyen kulüplere” satmak ve para kazanmak lazım. Şu anda kadroda yer alan ve üstün yeteneklere sahip olan yabancı futbolcularımız olduğu sürece, onlar kadar oynayabilecek ve mücadele edebilecek yerli oyuncuların ve gençlerin oynaması mümkün değil.

Bu konuyu bir kenara bırakırsak; belirsizlikler içerisinde sadece kupaya odaklanmış bir Konyaspor, bu oyun yapısında acaba müthiş futbol oynayan, ligin en iyi takımı diyebileceğimiz Beşiktaş’ı deviren Başakşehir’i mi yenecek yoksa Fenerbahçe’yi mi..Tabi ki öncesinde, kendi sahamızda Kasımpaşa’yı elememiz gerekiyor..

İsteğimiz, ümidimiz ve içimizden geçen tabi ki, kupada final oynamak, hatta kupayı almak. Konya şehrine, Konyaspor seyircisine ve takımına artık Türkiye Kupası yakışır. Fakat kupadan elimiz boş dönersek, şuna eminim ki lig bizim için daha çekilmez bir hal alacak. Bu yüzden artık Konyaspor’da önce teknik direktör belirsizliğinin ortadan kalkması zorunlu gibi duruyor. Bununla birlikte, umarız dün akşam izlediğimiz ve bence bir transfer fiyaskosu olan “Hora” gibi oyuncuları izlemek yerine, bir sonraki sezon daha kaliteli ve yıldız oyuncuları izleme fırsatı buluruz. İç sahada müthiş bir potansiyeli olan ve bunu milli maçlar dahil tüm Türkiye’ye kanıtlayan Konyaspor seyircisi için böyle bir durum layık görülür herhalde!!...

Önceki ve Sonraki Yazılar
Dr. Bekir Mehtap Arşivi
SON YAZILAR