Lokman Koyuncuoğlu

Lokman Koyuncuoğlu

Moraliniz bozulmasın “Başaramayacaklar”

Moraliniz bozulmasın “Başaramayacaklar”

               Ortaköy saldırısının yılbaşı gecesi yapılması birkaç hedefe aynı anda ulaşmanın bir planı olduğu, olay soğudukça daha net ortaya çıkmaya başladı.. Profesyonel bir yapının (ki muhtemel önemli bir istihbarat servisi) organize ettiği, eğitimli bir tetikçinin kullanıldığı, yılbaşı saldırısının arkasında kimin olduğu artık gizlenmeden telaffuz edildiğine göre bu işin sonuna yaklaştık demektir.

                İki gündür haber kanallarında yapılan yorumlar ve dünkü köşe yazılarına bakacak olursak terör saldırılarını düzenleyenler müttefikimiz! olan ortak hareket ettiğimiz ülkeler. Uzun zamandır konuştuğumuz ama şimdi çok açık isimleri telaffuz ettiğimiz bu ülkeler içinde yolun sonu göründü. ABD’de yeni başkanın başta Rusya olmak üzere siber saldırılarla sonuç değiştirilerek seçim kazandırıldığı iddiasında bulunan Obama yönetiminin sayılı günlerinde yaptığı son can çekişleri. Başka yerde ne yaptılarsa da üzerine basarak söyleyelim “Başaramayacaklar”

                2016 gibi hemen her türlü sıkıntılı günleri atlatmış bir ülkenin 2017 ile imtihanı veremeyeceğini düşünenler merak etmesin! Şimdiden söyleyeyim; 2017 umut,moral,cesaret ve güven açısından 2016’dan daha güzel geçecektir. Çünkü o kadar çok yönlü saldırıya hazırlıksız yakalanıp, tüm hücrelerine ve milletinin tüm unsurlarına kadar karşı koyan bir ülkeye artık diz çöktürmek mümkün olmayacağını gördüler. Bu yaptıkları son çırpınışları. Belki durmayacaklar ama numaraları belli oldu, kendilerini deşifre ettiler. Kesinlikle bu milleti “Korkutamayacaklar”

                Türkiye’nin ekonomik başarılılarını çok daha uzun anlatmak gerek, bu pis oyunları yazmaktan maalesef fırsat kalmıyor. Oysa milletimize en büyük moral ekonomik gücüyle Türkiye’nin ne ifade ettiğini rakam rakam kalem kalem yazmak olmalı. Başta Avrasya Tünelinin ihtişamlı hikayesini, buradan geçenlerin duygularını anlatmaya imkanımız olsa inanın sayfalara sığmaz. Birde 2016 yılında her şeye hemen her şeye rağmen büyüme gerçekleştiren Türkiye’nin başarı hikayesi. Belki ne bu hamaset diyenler olabilir ama kabul edelim dünyada bu tür başarı son çeyrek yüzyılda yok. Bunu herkes kendinden bilmeli, moralini bozmadan, hayatın gerekliliğini yitirmeden, motivasyon ve cesaretinden zerre şaşma olmadan hayatını sürdüren bu millet ekonomik başarının da gizli veya açık kahramanı. Onun için bu millete kesinlikle diz “Çöktüremeyecekler”

                Durum böyle olunca terör saldırıları anlık bir tedirginlik verse bile toplumda herhangi bir psikolojik çözülme ve cesaret kırılmasına yol açmadı, açmıyor. Son saldırının yılbaşı gecesi olması ve halkın yaşam şekli yönüyle tartışmaya açılmak istemesi en büyük tehlikeydi. Neyseki çok uzun tartışma olmadan kapatıldı.

                İşte asıl bu konunun üzerinde durmamız gerekiyor. 15 Temmuz’u püskürtmenin temel şifresi milletin topyekun hareket etmesiydi. Şimdi bunu kırmaya, toplumu parçacıklara ayırıp, bu ülkeye karşı girişilecek yeni bir saldırıda hedef küçültmeyi hedefliyorlar. Bunun işaretleri hemen çıkmaya başladı. Etnik ve inanç tercihleri ile yapmayı denedikleri ayrışmadan vazgeçmiş değiller. Bunu sürdürüyorlar. Ağzımıza pelesenk olmuş Alevi-Sünni, laik-dindar çatışması çıkarmak ana hedefleri. Ancak bunu çok denemişlikleri var ve bu toplum Anadolu İrfan’ını en çok bu konuda gösteriyor. Bu kadar provokasyona rağmen bu millet kardeşliğinden zerre ödün vermiyor. Kabul edelim, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın toplumun kahir ekseriyeti üzerinde sağladı müthiş bir güven var. Bu güvenle Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmalarında sürekli söylediği konuları önemsiyor, ona göre hareket ediliyor. İşte bu duruşu “Yıkamayacaklar”

               Sosyal medya üzerinde yapılan ve toplumda karşılıklı kışkırtmalara dönüşen tahrik ve çoğu zaman hakaret ve küfürlerden olabildiğince uzak durmak gerekiyor. Etnik, mezhepsel, yaşam tercihleri hatta futbol takımları üzerinden yapılan tartışmalara bu dönem özellikle girmemek gerekiyor. “Kardeşlik” gibi çok güzel bir olgu varken, Türkiye gibi ortak yaşanabilecek çok güzel bir ülke varken neyin kavgası yapılabilir ki. Kavgaya girdiğimiz bir ortamda; hiçbir şeyi bize bırakmayacaklarını, her birimizi mahvedip bu ülkeyi işgal edip, herkesi vatansız bırakacaklarını unutmayalım ve öyle hareket edelim.. Yeni Kapı ruhunu tekrar yaşamalıyız ki, tüm hesapları çökertelim.

             Moralimizi yüksek tutalım. İnanın beraber olduğumuz sürece hiçbir şey yapamazlar İnşallah.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Lokman Koyuncuoğlu Arşivi
SON YAZILAR