Ali Kaya

Ali Kaya

Türkiye tek başına bir güç olacak

Türkiye tek başına bir güç olacak

Aziz vatanımız olan bu coğrafya da bu topraklar üzerinde kirli emeller besleyen küffar türlü oyunlarla üzerimize gelirken içerde bizlerin bu oyunların sonuçlarını tartarak hareket etmemiz ve bu devlete sahip çıkarak birlik olmamız gerekir. Öncelikle şunu bilmemiz gerekir. Bize karşı Batı her zaman birlik olarak hareket etmiştir. Hatırlayın Batılı devletler 1. Dünya Harbi’nde Osmanlı Devleti yenilmedi fakat müttefikimiz Almanya yenilince bizde yenilmiş sayıldık fakat Almanya’yı paylaşmadılar. Osmanlıyı paylaştılar. Tarihi hatırlayalım haçlı ordularını bütün batılı devletlerin katılanlar ile yine bu coğrafyaya gönderen zihniyetin torunları da aynı fikirde. Armut dibine düşer deyimi ile dün neyseler bu günde odur. Gelelim bu günümüze dün saltanat kavgası için batının uşağı olanlar vardı bu günde var. Dünya hakimiyetinde Batı birlikte bir olarak hareket ederken tarihin tüm devirlerin de ve günümüz de Türkiye tek başına bir güç olarak yer alır ve mücadelesini verir.  
 
Diyeceğim odur ki biz birlik olamazsak bizi lime lime edecek her zaman birileri bulunur. Son zamanlarda devletimizin Libya ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH)  ile vardığı anlaşma özellikle batılı devletleri o kadar rahatsız etmiş ki Amerika başkanı Türkiye’ye yaptırım kararını hemen onayladı. Her kim bu yaptırımların S-400 alımı ile alakalı olduğunu söylese de gerçekte temelde yatan neden belleklerindeki Türk düşmanlığıdır. Değerli kardeşlerim PKK, PYD meselesinde kuruluşundan beri PKK’yı Amerika, Rusya, İngiltere veya Almanya ki biz bunlara batılı diyoruz desteklerini esirgemediler, Suriye meselesinde yine bize karşı tavır aldılar Doğu Akdeniz meselesin de Türkiye’yi devre dışı bırakarak kendi aralarında pay etmek istediler ve Türkiye Libya ile kıta sahanlığı mutabakatı ile bu oyunları bozdu Trump tabi ki bu ülkeye yaptırımları onaylayacak.  Rusya veya Yunanistan tabi ki UMH karşındaki terörist Hafteri hem siyasi  diğer taraftan askeri açıdan niye destekliyor çünkü mevcut hükümet UMH Türkiye’ye siyasi ve askeri açıdan yakınlaşmış olması Hafter’in desteklenmesi için yeterli sebeptir.
 
Diğer taraftan her zaman olduğu gibi bazı çevrelerce ne işimiz var Suriye de diyenler şimdiler de ne işimiz var Libya da demeye başlamaları asla tesadüf değildir. Bizler pısırık bir ülke olmayacağız Cumhurbaşkanımız Erdoğan’ın aylar önce yanlış değilsem ağustos ayında dediği şu anlamlı söz çok önemlidir. “Doğu Akdeniz’de Türkiye ve KKTC’yi yok sayan hiçbir proje hayata geçirilemez. Şayet yaşananlardan hala ders almayanlar varsa onlara da gereken cevapları vermekten çekinmeyeceğimizin bilinmesini isterim. ” İşte bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın demeyen ve milli menfaatlerimiz ne gerektiriyorsa onu yapacak kudrette olduğumuzun göstergesi bir söylem evet tarihte ecdadımız ve bu asırda da onların torunları tüm dünyaya bu milletin neler yapabileceğini göstermeye başladı. Muhammed Alparslan veya Fatih küffardan gözünü hiç sakınmadı Rabbime şükürler olsun torunları da sakınmadığını gösterdi. 
 
Yeter ki biz birlik olalım yeter ki bu vatan üzerinde yaşayan tüm insanların bu devlete güven verecek tavır ve eylemler de bulunalım ve hep birlikte içerde birbirimize karşı  siyasi kavgayı ve birbirimize siyasi kin ile bakmayı artık bırakalım. Çünkü bu ülke hepimizin. Üzülürsek hep beraber gülersek yine beraber gülelim. Mehmet Akif’in dediği gibi
 
Değil mi cephemizin sinesinde iman bir;
 
Sevinme bir, acı bir, gaye aynı , vicdan bir;
 
Değil mi ortada bir sine çarpıyor, yılmaz
 
Cihan yıkılsa emin ol bu cephe sarsılmaz!
 
Saygılarımla.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Ali Kaya Arşivi
SON YAZILAR