Doç. Dr. Erdal Arslan

Doç. Dr. Erdal Arslan

“Yeni Dünya Düzeni” dedikleri KÖLELİK Sisteminin Aracılarını Tanıyalım 1

“Yeni Dünya Düzeni” dedikleri KÖLELİK Sisteminin Aracılarını Tanıyalım 1

Geçen Hafta, Dünyadaki sömürü düzeni hakkında bir giriş yazısı yazmıştım.

Yazımda, düzenin kurucularının “Yeni Dünya Düzeni” dedikleri projeleri için araç olarak kullandıkları organizasyonların isimlerini vermiştim. Bu hafta ve önümüzdeki haftalarda ise, bu organizasyonları kısaca tanıtmaya çalışacağım.

The Pilgrims of Great Britain (The Pilgrims of the United States)

Büyük Britanya Hacıları (Birleşik Devletler Hacıları) olarak çevirebiliriz. Bu iki dernek, aslında tek merkezli olarak kabul edilir ve merkezi İngiltere’dir. Her iki dernekten birine üye olan her ikisine de üye olmuş sayılır. Üyelikler en az iki eski üyenin referansı ile gerçekleşir. Buradaki Hacılar kavramı Kutsal yeri ziyaret etmiş yâda kutsal yerlere hizmet etme gayesinde olan kişiler olarak algılanmalıdır.

İlk olarak, İngiliz Hacıların Eylül 1620’de İngiltere’den açık denizlere gemiler ile ayrılışı sonrası ortaya çıkan bu zihniyet, 16 Temmuz 1902 tarihinde Londra’daki Carlton Oteldeki toplantıda dernekleşme kararı alırken, Birleşik Devletler Hacılarının ilk toplantısı ise 13 Ocak 1903'te New York'taki Waldorf Astoria Otel’de yapıldı.

Bu iki derneğin ortak kullandığı amblem ise kuruluş amaçlarını tam olarak açıklamaya yetiyor. Amblemde; At üzerinde Hac yoluna çıkmış Şövalye-Rahip kılıklı birisi, yanında yürüyen bir aslan (Büyük Britanya’yı) ve atının sağrı üzerine tünemiş bir kartal (ABD’yi temsil eden) ile birlikte  “Hacı” yazan bir figüre ve bisiklete, buharlı gemiye, motorlu arabaya, trene ve uçağa şaşkınlıkla bakar şekilde çizilmiştir.  En alta ise  “Burada ve Her Yerde” diye bir ifade ile son bulan bir amblem.

Bu amaca hizmet eden üyelerden bir kısmını da konu ile ilgili kanaat oluşması açısından paylaşmak istiyorum.

  1. Henry Alfred Kissinger, Amerika Birleşik Devletleri Dışişleri Bakanı, Yahudi kökenli politikacı. Nobel Barış Ödülü, ABD Başkanlık Özgürlük Madalyası ile birlikte Aziz Michael ve Aziz George’un En Seçkin Tarikatı’nın (KCMG) Şövalye Komutanı Nişanı, İsrail Devlet Başkanlığı Madalyası ile ödüllendirildi.
  2. Margaret Hilda Thatcher, İngiliz başbakanı ve bu görevi elinde bulunduran ilk kadındı.

Kadınlara pek nişan verilmese de Thatcher, Carlton Club onursal üyesi olarak tam üyelik haklarına sahip ilk kadın oldu. Royal Society of Chemistry (FRSC), Kraliçe tarafından Liyakat Nişanı (OM), Garter  Leydisi unvanları ile birlikte adına Barones Thatcher  arması düzenlendi.

  1. Caspar Willard, Amerika Birleşik Devletleri Savunma Bakanı olan Caspar, yaptığı hizmetlerden dolayı ABD Başkanlık Özgürlük Madalyası ile birlikte Kraliçe II. Elizabeth tarafından İngiliz şövalyeliği ile ödüllendirildi. Aynı zamanda Forbes dergisine de sahiplik yapmış olan Caspar, İran’a satılan silahlar ile ilgili soruşturulsa da, mahkemeye dahi çıkmadan affedilmiştir.
  2. Peter Alexander Rupert Carington, İngiltere Dışişleri ve Milletler Topluluğu İşlerinden Sorumlu Devlet Bakanlığı ve NATO Genel Sekreterliği yapan 6. Baron Carrington aynı zamanda İngiliz General Electric Company'nin de Başkanlığını yapmıştır. 6. Baron Carrington, ABD Başkanlık Özgürlük Madalyası ile birlikte Aziz Michael ve Aziz George’un En Seçkin Tarikatı’nın (KCMG) Şövalye Komutanı Nişanı ve aynı tarikatın Büyük Haç Nişanı, Majestelerinin En Onurlu Özel Konseyinin Efendisi Nişanı, Sahabenin Şeref Nişanı (CH) gibi çok önemli nişanlar almıştır.
  3. Alexander Meigs Haig Jr, Amerika Birleşik Devletleri Dışişleri Bakanı, NATO Avrupa Müttefik Yüksek Komutanı, Beyaz Saray Genelkurmay Başkanı görevlerini üstlenen Haig, İkinci Dünya Savaşı Zafer Madalyası, Mesih Tarikatı'nın Grand-Cross Nişanı, American Academy of Achievement Altın Tabağı ile ödüllendirilmiştir.
  4. Paul Adolph Volcker'in Jr , ABD Federal Rezerv Başkanı ve Barack Obama dönemi  Ekonomik Kurtarma Danışma Kurulu Başkanı olan Paul  aynı zamanda hatırı sayılı bir İktisatçı idi. Dünya Adalet Projesi adı altında da birçok çalışması olmuştur. Aynı zamanda Volcker Alliance’ı kurmuştur. Bunlar hep sosyal amaçlı görünen STK’larındandır.
  5. Thomas Howard Kean, New Jersey Valiliği de yapan Kean’i listeye dâhil etmemin asıl sebebi, 11 Eylül Saldırıları Araştırma Komisyonu Başkanlığı yapmış olmasıdır.
  6. George Pratt Shultz, ABD Hazine ve Dışişleri Bakanlığı yapan Shultz, Başkanlık Onur Madalyası, Avustralya Düzeninin Onursal Görevlisi, Rumford Ödülü, Emma Lazarus Özgürlük Heykeli Ödülü, Amerikan Sanat ve Bilim Akademisi ödülünü almıştır.
  7. Walter Leland Cronkite Jr.,  Amerikalı bir yayın muhabiri olan Walter’i örnekler arasına almamın  sebebi ise, “Amerika'nın en güvendiği adam” ı olarak seçilmiş olmasıdır. Başkanlık Özgürlük Madalyası sahibi de olan Walter, daha birçok ödül almıştır.

Kraliçe II. Elizabeth, Prens Philip, Prens Charles gibi Kraliyet Ailesinin tüm  üyeleri, Birleşik Devletler dışişleri bakanları ve St.James Üyeleri yani Birleşik Krallığın tüm büyükelçileri ve yüksek komiserleri re’sen Büyük Britanya Hacıları derneğinin üyesi olarak kabul edilirler.

2020 itibari ile Derneğin Başkanlığını Lortlar Kamarası’nın Crossbench üyesi olan ve Kraliçe II. Elizabeth tarafından Garter Nişanı Şövalyesi ödüllendirilen, Kraliyet Hava Kuvvetleri Mareşali Graham Eric Stirrup yapmaktadır.

Görünürde üst-sınıf bir yemek kulübü olan bu dernek, ABD ve İngiltere üzerinden Dünya siyasetine diplomatik ve kültürel açıdan müdahalelerin nasıl yapılacağının ve kamu diplomasisine nasıl dâhil olunacağının öğretildiği ve yönlendirildiği bir okul gibi faaliyet göstermektedir. Temel amaçları ise, kutsal vazifeleri olarak da gördükleri “Burada ve Her Yerde”  Kutsal Hacılar inancı doğrultusunda, Dünya üzerindeki tasarruflarını ve güçlerini muhafaza edebilmek ve mümkün olduğu sürece bu güç alanını tüm Dünyayı kapsayacak şekilde genişletmek olarak açıklayabiliriz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Doç. Dr. Erdal Arslan Arşivi
SON YAZILAR