Dr. Bekir Mehtap

Dr. Bekir Mehtap

Alınan 3 puan güzel

Alınan 3 puan güzel

Pazar günü oynanan Konyaspor-Bursaspor maçında 2-0 gibi net bir skorla galip gelen takımımızı tebrik ederek söze başlamak istiyorum. Şüphesiz, iç sahada alınan bu galibiyet, hepimizi mutlu ettiği gibi Konyaspor adına da üst sıralara tırmanmak için önemli bir 3 puan oldu. Bu puanla ligdeki yerini bir basamak daha yükselterek 7.sıraya yerleşen temsilcimiz, ligdeki kalan maçlar için ilk 6 da olma hedefine bir adım daha yaklaştı diyebiliriz.

Gelelim oyuna…Maçın skoru bizi yanıltmasın.. İlk 5-10 dakikalık periyotta Bursaspor’un baskısı ile karşı karşıya kalan Konyaspor, 9.dk’da Skubic’in ayağından güzel bir gol buldu ve öne geçti. Fakat gol sadece skoru değiştirse de, oyun anlamında 30.dk’ya kadar topa hakim olan taraf Bursaspor’du ve özellikle kanatlardan attıkları yüksek toplarla pozisyonlar aradılar. İlk devrenin son 15 dakikalık bölümünde orta sahada dengeyi kuran Konyaspor, rakibine neredeyse sadece 1 net pozisyon vererek maçın ilk yarısını önde tamamladı. İkinci yarıya hızlı başlayan Bursaspor, yine oyunun kontrolünü elinde tuttu. Özellikle 49.dk’da öyle bir pozisyon vardı ki, Bursasporlu oyuncu Aziz Behich’in ceza sahası içinde altı pas üzerinden vurduğu topu Serkan Kırıntılı harika kurtardı. Belki de maçın kırılma anı bu pozisyondu diyebiliriz. Bu pozisyonun ardından, Konyaspor 60.dk’da yakaladığı hızlı atakla Bajic’in ayağından golü bulamadı. Bursaspor artık tüm riskleri almaya başladı ve hücum hattını Sercan’ı oyuna alarak güçlendirmeyi amaçladı. Nitekim oyuna giren Sercan, 68.dk’da yakaladığı net pozisyonu gole çeviremedi. Hemen ardından, neredeyse bire bir aynı olan bir başka net pozisyonda Deniz Yılmaz golü bulamadı. Arka arkaya kaçan 2 net pozisyon maçta dengenin yavaş yavaş bozulacağını ve Bursaspor’un gole çok yaklaştığı gibi bir hisse kapıldığımız dönemde, Konyaspor sol taraftan yakaladığı pozisyonda, Mehmet Uslu’nun hızlı bir ikiye bir oyunla ceza sahasına kestiği top, rakip oyuncunun topu uzaklaştıramaması sonucu Milosevic’in önüne düştü ve 82.dk ‘da güzel bir vuruşla gol oldu. Maçı 2-0’ a getiren Konyaspor artık rahatladı ve kalan dakikalarda Bursaspor’un çabalarını sonuçsuz bırakarak, maçı galip tamamladı.

Sadece bu maç için söylemiyorum…Konyaspor’da tüm oyuncular gerçekten özverili ve neredeyse maç boyunca tüm gayretleri ile formalarını terletiyorlar. Bu nedenle galibiyet için tüm oyuncuları tebrik etmek lazım. Bu maçta Serkan’ın başarılı kurtarışları bence maçın kazanılmasında gollerden daha önemliydi. Ayrıca Konyaspor’un bir diğer oyuncusu Jonsson, bitmek tükenmek bilmeyen enerjisi ile savunmada ve hücumda her zaman doğru yerlerdeydi ve çok çaba sarfetti..Milosevic ve Amir artık kalitelerini daha fazla göstermeye başladılar ve performanslarındaki bu artışın, takım adına da çok fayda sağladığı bir gerçek.. Bu arada Ömer Ali’nin çabalarını da unutmamak gerek. Hızlı hücumlarla çıkmaya çalışan Konyaspor’da, oynadığı süre içerisinde hücum adına en etkili oyunculardan biriydi. Maç boyunca oynadığı bir çok yüksek şiddetli koşu yaparak, kontralarda takımına büyük katkı sağladı.. Fakat sakatlanarak oyundan çıkmak zorunda kalması hepimiz üzdü.

Maçın genelinde, Konyaspor oyunda topa daha az sahip olan takımdı dersek yanlış olmaz. Fakat futbol hepimizin bildiği gibi bir sonuç oyunu.. Maçın sonunda hanenize 3 puanı yazdırmak belki de “Futbol”daki tek gerçek ..Bu nedenle Konyaspor’u alınan galibiyetten dolayı tebrik ediyorum..

Önceki ve Sonraki Yazılar
Dr. Bekir Mehtap Arşivi
SON YAZILAR