Erol Çimen

Erol Çimen

Başkan ağaçları söktü ama...

Başkan ağaçları söktü ama...

Gazetemiz acar çalışanlarından Hüseyin Koyuncuoğlu akşam saat 19.30'da beni aradı. "Yarın sabah Yeni Haber  Gazetesi çalışanlarını Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay kahvaltıya davet etti. Sabah saat 8,30'da gazetede buluşup hep beraber davete icabet edeceğiz." dedi. "Peki, sabah görüşürüz." dedim.
 
Pazartesi sabah gazeteye saat 8.30'da geldim. Hep beraber davete icabet ettik. Davet yerine vardıktan 10-15 dakika sonra başkan geldi. Samimi bir şekilde kahvaltıya başladık.
 
Başkan Uğur İbrahim Altay’ı Selçuklu Belediye başkanı ilk seçildiği günden beri tanırım. O zaman sanayide bir firmada Satış Müdürlüğü yapıyordum. Sanayide tüm dükkânları tek tek ziyaret ettiler. Samimi bulmuştuk. İlk o zaman oy verdik. Daha sonra o işyerinden emekli oldum ayrıldım.
 
Sakarya Mahallesi'nde benim evin önünde 50 yıllık çamları olan bir bahçe vardı. Selçuklu Belediyesi orayı Zabıta Müdürlüğü olarak kullanıyordu. Daha öncede fidanlık olarak kullanmıştı. Seçim önüydü. Mahalleli bahçenin içerisindeki cam seraların yıkılıp yerine sağlık ocağı yapılmasını istiyordu. Belediye de hem sağlık ocağı, hem ana sağlık merkezi ,hem emekli konağı,hem muhtar odası, hem de kadınlara yüzme havuzu yapmak istiyordu.Bunların hepsinin yapılması içinde 50 yıllık çamların sökülmesi gerekiyordu. Ben ağaçların sökülmesine karşı çıkmıştım. Çünkü sökülenler 50 yıllık çam ağaçlarıydı. O zaman Uğur İbrahim Altay Selçuklu Belediye Başkanı idi. Bana bu projeyi gerçekleştiren mühendisleri gönderdi. Gidin o amca ne istiyor sorun demiş.3 tane genç mühendis geldi. Onları karşıladım. "Amca bizi Başkan gönderdi senin ne istediğini soruyor." dediler. Ben de "Bu ağaçların buradan sökülmesini istemiyorum." dedim. "Amca bu cam seralar burada çok kötü bir manzara oluşturuyor. Biz bunları yıkıp yerine Sağlık ocağı yapmak istiyoruz." dediler. "O zaman buradan kaç adet ağaç sökerseniz yerine 2 katı kadar ağaç dikeceksiniz." dedim. Tamam dediler. Tek tek saydım 50 adet ağaç söktüler, yerine 105 adet ağaç diktiler.Bu hareketi ile Uğur İbrahim Altay benim gönlümü kazanmıştı. O seçimlerde de oy verdik. Büyükşehir Belediye Başkanlığın da da hiç düşünmeden oy verdik.
 
İşte Sayın Cumhurbaşkanımızın dediği gönül belediyeciliği bu işte. İnsanları gönlünü fethedebilmek. Samimi olmak. Başkanla 2 saate yakın samimi bir şekilde sohbet ettik. Tüm sorularımıza içtenlikle cevap verdi. Sanki bizden biri idi. İşte Uğur İbrahim Altay’ın 2 dönem Selçuklu Belediye Başkanlığını, arkasından da  bu dönemde Büyükşehir Belediye başkanlığını kazanmasının sebebi de  bence bu samimiyetiydi. Hiç kimseye yukarıdan bakmadan herkesin gönlüne girebilmesiydi.
 
ALLAH tüm idarecilerimizi halkın gönlüne girebilenlerden eylesin. Amin. Selam Ve Dua İle  

Önceki ve Sonraki Yazılar
Erol Çimen Arşivi
SON YAZILAR