Erol Çimen

Erol Çimen

Bir Garip Ramazan

Bir Garip Ramazan

Kıymetli okurlarım bugün akşam sahura kalkıp yarın oruç tutacağız. Yüce Yaradan’a  şükürler olsun bizi bir mübarek Ramazan ayına daha  kavuşturdu. Ne kadar hamd-ü sena etsek azdır.
 
Dünya koronavirüs belası ile yanıp kavruluyor. Camiler kapalı, insanlar evlerinden çıkamıyor. Onun için yazımın başlığını “ bir garip ramazan” koydum.
 
Camilerimiz kapalı büyük ihtimal teravih namazları da kılınamayacak. Bayram namazı kılınabilir mi? Onu da Allah bilir. Çok garip ve çok mahzun bir Ramazan ayı geçireceğiz.
 
Koronavirüs belası ortaya çıkalı beri bizim haftalık Müslümanlar çok üzgün. Çünkü haftada bir Cuma günü namaz kılıp, o nu bir haftaya mahsup ediyorlardı. Ramazan ayında da büyük ihtimal camiler kapalı olacağından aylık Müslümanlar da çok üzülecekler. Çünkü onlarda her yıl ayda bir namaz kılıp bunu bir seneye mahsup ediyorlardı. Halbuki namaz bir günde beş vakit. Umarım haftalık ve aylıkçılar bu Ramazan bunun farkına varırlar. Külahlarını önlerine koyup düşünürler.
 
Bu garip Ramazan tüm Müslümanlara, hatta tüm insanlık alemine bir düşünme ve muhasebe yapma fırsatı olsun. Herkes düşünsün “biz nerede yanlış yaptık “ diye
 
Sevgili Peygamberimiz “komşusu aç iken kendisi tok yatan bizden değildir” diyor. Peki şimdi hepimize soruyorum. Kaçımızın komşusundan haberi var. Aç mı, tok mu biliyor muyuz? Şimdi içinizden şöyle dediğinizi duyar gibi oluyorum. Amma yaptın be yazar Efendi biz bırak komşumuzun aç mı, tok mu olduğunu komşumuzun adını biliyor muyuz ki.
 
Yukarıda sorduğum soruyu devletlere de sormak lazım. Siz bir eliniz yağda, diğer eliniz balda, köpeğinizin mamasını düşünürken Dünya da bir günde kaç kişi açlıktan ölüyordu hiç düşündünüz mü?
 
Umarım bu garip Ramazan Tüm Müslüman alemine, Tüm Hıristiyan alemine, Tüm insanlığa biz nerede yanlış yaptık muhasebesini yaptırır.
 
İnsan önce kendinden sorumludur. Önce biz kendi nefsimize bu soruyu soralım. En yakınlarımızın ve komşularımızın aç mı, tok mu olduğunu araştıralım. Zekatlarımızı ve Fitrelerimizi Ramazan sonuna bırakmadan bu Ramazan başında verelim ki , her evde aş kaynasın.
 
ALLAH Tüm İslam Aleminin bu Garip Ramazanını mübarek eylesin. Amin. Selam Ve Dua İle                                                  

Önceki ve Sonraki Yazılar
Erol Çimen Arşivi
SON YAZILAR