Erol Çimen

Erol Çimen

Sizi Allah’a Şikâyet Edeceğim

Sizi Allah’a Şikâyet Edeceğim

Değerli okurlarım 31 mart itibariyle Türkiye’de vaka sayısı 13531 adet hayatını kaybedenlerin sayısı 214 kişi oldu.
 
Kıymetli okurlarım Dünya’nın baş belası korona virüsüne bir de bir başka cepheden bakalım. Önce bir hikâye anlatarak söze başlayalım.
 
Bir hoca müridine git evladım çeşmeden bir su doldur gel der. Çocuk testiyi alır. Yakındaki bir çeşmeye gider. Tam suyu dolduracağında çeşmeye pala bıyıklı, iri kıyım bir atlı gelir. Çocuğa çekil oradan ben atımı sulayacağım diye bir nara atar. Çocuk önce oralı olmaz. Atlı sinirlenir. Çekil diyorum sana der çocuğa bir tekme atar. Çocuk yuvarlanır gider. Elindeki testi kırılır. Ağlayarak hocasının yanına geri döner. Hoca ne oldu evladım diye sorar. Hocam tam suyu dolduruyordum çeşmeye iri kıyım bir atlı geldi, çekil ben atımı sulayacağım dedi. Bende çekilmeyince , bana bir tekme attı.Ben yuvarlandım, testide kırıldı, suyu da dolduramadım der.Peki evladım sen ne yaptın diye sorar.Bende Allah’a havale ettim  hocam diye cevap verir.Hoca sen ne yaptın be evladım der. Hızla dışarıya çıkar. Çeşmeye koşar. Bir de ne görsün. Atlının atı adamın alnına bir çifte atmış. Adam boylu boyunca çeşmenin başında yatmaktadır. Eğilir bakar, adam ölmüştür.
 
Geçen gün Avrupa’ya geçmek isteyen göçmenlere Yunanistan gaz bombaları, plastik mermiler ve jiletli tellerle engel olmaya çalıştı. Göçmenleri dövdü. Çırılçıplak soydu. Olmadık eziyetler etti. O arada bir kız çocuğu  aynen şöyle diyordu:“Sizi Allah’a şikayet edeceğim”
 
Allah mazlumun ve mağdurun yanındadır. Mazlumla Allah’ın arasında mesafe yoktur. Onun için “ Alma garibin ahını, Yoksa gökten indirir Şahını” derler.
 
10 yıldır Suriye’de katliam yapılıyor. 10 yıldır 4 milyon Suriyeli din kardeşimize ensar hassasiyetiyle biz bakıyoruz. Bizdekinin yüzde biri kadar göçmen Avrupa kapısına dayandı. Yapmadıkları mezalim kalmadı. Avrupa birliği göçmenleri geçirmemek için Yunanistan’a fon ayırdı. Yani para gönderdi.
 
Yıllardır Filistin de, Arakan da, Sudan da, Libya da, Suriye de Dünyanın her yerinde mazlumlar, mağdurlar ve çocuklar ölüyor. Bir eli yağda , diğer eli balda olanlar bunları hiç gördü mü? Şimdi kendileri ölmeye başladı. Ölümü iliklerine kadar hissetmeye başladılar.
 
Bence “Sizi Allah’a Şikâyet Edeceğim” diyen göçmen çocuk Allah’a şikayet etti. Allah’ta şikâyetini kabul etti.
 
ALLAH tüm Dünyadaki mazlum ve mağdurları korusun. Amin. Selam Ve Dua İle

Önceki ve Sonraki Yazılar
Erol Çimen Arşivi
SON YAZILAR