Erol Çimen

Erol Çimen

Korona Virüsü

Korona Virüsü

Kıymetli okurlarım Dünya korona denilen bir baş belası virüs ile mücadele ediyor. Bu virüs Çin'den Dünya’ya yayıldı.
                                   
Korona virüsü (covid-19) ilk olarak Çin’in Hubei Eyaletinde yer alan Wuhan şehrindeki “Huanan” isimli bir deniz ve et ürünleri pazarından kaynaklandığı düşünülen yeni virüs daha önceki yıllarda salgına neden olan sars ve mers gibi korona tipi virüs ailesine ait olduğu söyleniyor.
 
Bu virüs Çin’den sonra İran’a geldi. Daha sonra Avrupa’ya geçti. Şu anda merkezi  Avrupa. Bilhassa İtalya ve İspanya’da çok hızla yayıldı. Türkiye Dünya’da ilk önce tedbirleri alan ülke oldu.Türkiye 14 mart tarihinde Umre’den gelenleri ve dışarıdan gelenleri 14 gün karantinaya aldı.Şu anda 11 bin den fazla insan karantina altında.Üniversiteler 3 hafta tatil edildi.Diğer okullarda 2 hafta tatil edildi.Devlet öğrenci yurtlarına karantinadakileri yerleştirdi.İlk karantinaya girenler 28 mart itibariyle çıkacaklar.Bu hafta sonu milat olacak.Eğer karantinadakilerin iyileşenleri eve çıkar evlerinde bir sıkıntı yaşanmaz ise bu  tedbirler yavaş yavaş esnemeye başlar. Aksini düşünmek bile istemiyorum.
 
Bu virüs 65 yaş üzerindeki kişileri ve kronik hasta olanları öldürüyor. Gençleri ve çocukları öldürmüyor. Hastalığın belirtileri basit bir soğuk algınlığından zatürreye kadar uzanan geniş bir yelpazede dağılıyor.Sık rastlanan ve en önemli belirtileri ise yüksek ateş, balgamlı öksürük ve nefes darlığı olarak görülüyor.
 
Bu yazıyı yazdığım anda İtalya’da 59138 vaka bulunurken 5476 kişi hayatını kaybetti.7024 kişide virüsten tedavi edilerek kurtuldu.
 
Türkiye’de ise bugüne kadar 24297 test yapıldı. 1872 tanı kondu. Hepsi yaşlı 44 kişide hayatını kaybetti.
 
Gelelim bu virüsün ekonomik etkilerine: Bence Dünya yeniden dizayn ediliyor. Ekonomiler çöküyor.Ülkeler evlerinden çıkamaz oldular.Üretim durdu.Petrol hızla düşüyor.Altın düşüyor. Petrol üreten ülkeler batıyor.
 
İMF ülkelere kredi vermek için çağrıda bulunuyor. Yani ülkeler İMF aracılığıyle idare edilmeye çalışılıyor.Bu virüs önce Çin ekonomisini vurdu.Arkasından Avrupa Birliği ülkelerini ve daha sonra petrol üreten ülkeleri vurdu. İnsan acaba bu bir hastalık mı, yoksa bir silah mı demekten kendini alamıyor. Eğer bu bir silahsa bu silah aracılığı ile Dünya’yı yeniden dizayn edecekler.A.B.D Başkanı bu bir savaş diyor.Eğer bu bir savaş ise bu silahı üretenler nereleri vuracaklarını hesap etmiş olmalılar.Acaba A.B.D bu virüs sayesinde tüm ülkelerin ekonomisini batırıp Dünya’yı kendisi mi idare etmek istiyor.Elbette bunların hepsini tarih yazacak.
 
Eğer Türkiye olarak bu virüsü sokağa yaymadan önleyebilirsek yarınlar bizim için çok iyi olacak. Yıllardır Avrupa Birliği bizi kapısında bekletiyor. Bu virüs Avrupa Birliğini yıkarsa Avrupalılar bizim kapımızda çok beklerler diye düşünüyorum.
 
ALLAH ülkemizi ve tüm insanlığı bu korona virüs belasından korusun. Amin. Selam Ve Dua İle. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Erol Çimen Arşivi
SON YAZILAR