Muhammed Işık

Muhammed Işık

Bize Her Yer Konya mı TFF?

Bize Her Yer Konya mı TFF?

Kendi saha ve seyircimiz önünde oynamamız gereken Başakşehir maçını kendi sahamızda oynamış sayıp deplasmanda oynadık. Taraftarımız ilk hafta nasıl Ankara’ya gidip takımını desteklediyse bu hafta da Eskişehir’e giderek takımlarını yalnız bırakmadılar. Biz Her Yer Konya dediler. Onları canı gönülden tebrik ediyorum.

Ülkemizi temsilen Konya Büyükşehir Belediye Stadyumunda bir organizasyon gerçekleştirildi. 56 farklı ülkeden canlı yayınlanan organizasyon açılışı ile gurur duyduk. Tabi ki bu açılış esnasında stadyum zemini oldukça hasar gördü. Bu konuda Konyaspor’un zerre suçu yok. Bu konuda herkesle hemfikir olduğumuzu düşünüyorum.

Konya’da düzenlenen bu organizasyonda 23 yaş altı milli takımımız da Konya’da finale finale yükseldi. Türkiye Futbol Federasyonu Konya’da olan bu zemin sıkıntısından sonra kendiliğinden Konyaspor’un 2 ya da 3 iç saha maçını deplasmanda oynamasını ve ligin ikinci yarısında ev sahibi olarak kendi sahasında oynamasını karara bağlamasını beklerdim. Burada keyfe keder bir zemin bozukluğundan bahsetmiyoruz. Konya’nın ev sahibi olduğu uluslararası bir organizasyonda bozulan bir zeminden bahsediyoruz. Yazılı olmayan kurallar vardır. Konyaspor’umuz TFF’ye müracaatta bulunmuş. Bence müracaata bile gerek yok. Yakın illere maç vermek ancak Konyaspor’a cezadır. Konyaspor taraftarı takımını desteklemek için maça gider ama hafta içi saat 19’daki maça kaç kişi gidebilir.

Türkiye Futbol Federasyonunun tez zamanda Konyaspor’un mağduriyetini gidermesini bekliyoruz. Devlete ve devletin düzenlediği programa rağmen geç kalınmış bir düzeltme yapılmaz ise bu çok açık bir operasyon anlamına gelir. Gençlik ve Spor Bakanlığının ve sayın bakanın sürece dahil olmasını bekliyorum. Bu meseleyi ancak sayın bakan çözebilir.

Tadı tuzu olmayan bir maç

Konyaspor - Başakşehir maçına gelecek olursak tatsız tuzsuz bir maç oldu. Topun hakimiyetinin Başakşehir takımında olduğu ama Konyaspor’un rakibe alan bırakmadığı bir maç izledik. İki takımında birkaç tane golle sonuçlanabilecek pozisyonu oldu ama onun dışında vasat bir futbol maçı izledik. Yanlış hatırlamıyorsam Konyaspor maçı korner kullanmadan tamamladı. Zymer yine çok istekliydi. Birkaç denemesi oldu. İsabetsiz şut olarak istatistiklere geçse de isabetli şutlardan daha tehlikeliydi ve az farkla dışarı gitti. Onun dışında benim çok merak ettiğim bir hususta Muric konusu. Muric sahadayken gerek ortaları ile gerekse ters topları ile çok etkili olmasına rağmen Başakşehir maçında da son 5 dakikada oyuna dahil edildi. Zymer solda Muric sağda olduğu vakit her iki kanadı da etkili kullanabiliriz. İlhan hoca yeni transferleri bir türlü takıma dahil edemedi. Amilton’da neden ısrar ettiğini de çok merak ediyorum. Uzatmalarda yaşadığımız konsantrasyon eksikliği az daha pahalıya mal olacaktı. Berkay son vuruşta kaleyi tuttursa bir puan da uçup gidecekti.

Türkiye Futbol Federasyonundan Konyaspor’un mağdur olmayacağı bir kararın çıkmasını bekliyoruz. Aksi yöndeki kararda kasıt arayacağımızın bilinmesini isteriz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Muhammed Işık Arşivi
SON YAZILAR