Muhammed Işık

Muhammed Işık

Konyaspor Düşüşte! Peki Penaltı Kararı Doğru mu ?

Konyaspor Düşüşte! Peki Penaltı Kararı Doğru mu ?

Son 7 maçta 5 beraberlik, 1 Mağlubiyet, 1 Galibiyet…

Konyaspor topu sahada tutmaya çalışan ve rakip kim olursa olsun iyi oyununu sahaya yansıtan bir takımdı. Geçen sezon her maçımız ses getirdi. Kazandık, kaybettik belki berabere kaldık ama Konyaspor hep sahada verdiği mücadele ile taraftarını gururlandırdı. Bu sene de sezona 2 beraberlik ve 4 galibiyetle başlayarak geçen sene kaldığı yerden devam etti. Deplasmanda iyi oynayıp kaybettiğimiz Galatasaray maçından sonra takım düşüşe geçti. Kadro kalitesi olarak zaten yetersiz olduğunu hep söylüyoruz ve söyleyeceğiz. Bu takımda oyuna girip skoru değiştirecek adam yok!

Konyaspor pozisyon bulmakta çok zorlandı. Genelde pozisyon bulan ama atamayan bir takım olan Konyaspor bu maçta pozisyon bulmakta bile çok zorlandı. Orta alanda Amir hariç kimse üretken olamadı. Pavicic ve Soner sahada fiziken varlardı ama kafa olarak yoklardı. O bölgede çok verimsiz bir görüntü çiziyorlar. Brunu Paz’da hala neden transfer edildiğinin cevabını göremedik. Adam standart düz bir oyuncu. Yani Vitor Preira’nın listesindeki oyuncu transfer edildi diye o listede yazan her oyuncunun iyi olacağı anlamı çıkmaz. Bence Pavicic de Paz’da büyük hayal kırıklığı yarattı. Soner yine iyi kötü katlı sağlıyor. Onun hakkını yemeyelim ama bu sezon o da mental olarak iyi değil. Kısacası kaybetmeyi hak ettiğimiz bir maçta penaltılarla bir puanı aldık. Çeki düzen verilmesi lazım!!!

Alanyaspor galibiyeti hak eden taraftı. İyi oynadılar. Konyaspor’a pozisyon vermediler. Öne geçtikten sonra onlarda biraz panikledi ve Konyaspor pozisyon aramaya başladı. Yine de maçın başından sonuna kadar galibiyeti hak eden futbol oynadılar. Kendilerini tebrik ederim.

Penaltı pozisyonları benim içime sinmedi. İki penaltı da bizim aleyhimize verilmiş olsa ne düşünürdük? Aynı pozisyonlarda Alanya lehine penaltı verildiğini düşünüp bir empati yapalım. İlk pozisyonda top ayağından sekiyor ama hadi ona penaltı verdi diyelim topun yönü değişti diye ama ikinci pozisyon kesinlikle penaltı değil…

İlhan hocanın da kadro yaparken çok kararsız kaldığını görebiliyorum. Pavicic, Muric, Uche ve ismini vermeyeceğim Süper Lig topçusu olmayan bir kaç oyuncu onun için tam bir hayal kırıklığı oldu.

Yönetim de inşallah devre arası için transfer çalışmalarında belli bir mesafe almıştır. Sezonu bu kadroyla götüremeyiz. Hocanın elini biraz güçlendirmek gerek. Hamle oyuncu alternatifini arttırmalıyız.

Hafta sonu yapılan Genel Kurul ile yeniden Konyaspor Başkanlığına seçilen Sayın Fatih Özgökçen ve yönetimine başarılar diliyorum. İnşallah göreve geldikleri günden bugüne elde edilen başarıların daha da üstüne koyarlar. Şehrimize, Konyaspor’umuza hayırlı olsun.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Muhammed Işık Arşivi
SON YAZILAR