Muhammed Işık

Muhammed Işık

Beraberliğe üzülsek mi, sevinsek mi?

Beraberliğe üzülsek mi, sevinsek mi?

Yine sahadan beraberlikle ayrıldık. Resmen seriye bağladık. Ligin en çok berabere kalan takımı haline geldik. Kaybetmiyor olmamız da iyi bir şey ama kazanabileceğimiz maçlardan beraber ayrılmak beni üzüyor.

Karagümrük maçına pozisyon vermeden gol yiyerek başladık. İlk yarıda kalemizde iki gol gördük ki rakibin iki vuruşu da golle sonuçlandı. İkinci yarıya baskılı başladık ve Mame Diouf’un iki muhteşem golü ile skoru eşitledik. Maçın kırılma anında ise Adil boş kale yerine topu dışarı attı. Atamayana atarlar hesabı yine rakibe öyle rahat hareket etme şansı verdik ki kalemizde golü gördük. Kaleci Erhan’da bizim televizyon karşısında maçı izlediğimiz gibi golleri izlemekle yetindi. Sehic’in yokluğunda kalemize gelen her top gol oldu. Uzatmalarda yine Mame Diouf ile beraberlik golünü yakaladık. İşte iyi oynayıp kalemize gelen her topun gol olduğu bir maçta son anlarda Muhammet Demir ile pozisyon bulduk ama iyi değerlendiremedik. İyi bir golcü vuruşu ile Karagümrük deplasmanından galibiyetle ayrılabilirdik.

İstatistikleri takip eden ve değer veren birisiyim. Maçın sonunda istatistiklere göz attığımızda yine aynı manzarayı görüyoruz. %55 ile topla daha fazla oynayan, attığı 17 şut ile rakipten 3 kat daha fazla şut atan, 4 tane kaçan net pozisyonu olan, rakip ceza sahasında 36 kez topla buluşan ve yine maçtan berabere ayrılan bir Konyaspor var. Rakibin gol beklentisi 0,54 olmasına rağmen kalemizde 3 gole engel olamadık. Konyaspor’un gol beklentisi 2,23 ve 3 gol buluyor. Maçtan önce ligin en az gol yiyen takımı olan Konyaspor son beş maçta kalesinde 10 gol görüyor. Kalemize gelen her top gol oluyor. Rakip kalede elde ettiğimiz fırsatları ise değerlendiremiyoruz. Bu maç özelinde Mame Diouf gerçekten ilerlemiş yaşına rağmen çok iyi oynadı. Attıklarının yanı sıra arkadaşlarının gol pozisyonuna girmesini de sağladı. Skor tabelasına baktığımızda sahadan yine beraberlikle ayrıldık.

Her hafta söylediğim ve yinelemek istediğim bir konu da kadromuzun yetersizliği olacak. Mutlaka takviye gerekiyor. Pavicic ve Amilton gibi isimlere yeterince şans verildi. Sözleşme durumunu bilmiyorum ama Uche ile de lig bitmez. Mame ve Muhammet’e alternatif olabilecek bir golcüye de ihtiyacımız var. Muric’in biraz istekli oynadığında nasıl verimli olabileceğini gördük.

Önümüzde iki kritik iç saha maçımız var. Beşiktaş ve Ankaragücü maçlarında bizler taraftarlar olarak stadı doldurup takıma elimizden gelen desteği vermeliyiz. Konyaspor’da bu iki iç saha maçını kazanarak yeniden çıkışa geçmeli. Gereksiz puan kayıplarına son vereceğimiz ve çıkışa geçeceğimiz iki maç olur inşallah. Takımın da taraftarların da bu maçlarda galibiyete çok ihtiyacı var.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Muhammed Işık Arşivi
SON YAZILAR