Muhammed Işık

Muhammed Işık

Konyaspor'da İsimler Değişti, Oyun Değişmedi

Konyaspor'da İsimler Değişti, Oyun Değişmedi

Bir uçurumun kenarına doğru gidiyoruz farkında mısınız?

Konyaspor maç kazanmayı unuttuğu gibi gol atmayı da unuttu. En son golümüzü bundan tam 6 hafta önce Beşiktaş maçında kaleci Mert kendi kalesine atmıştı. En son galibiyetimizi 10 hafta önce Kayserispor deplasmanında almıştık. Geçen sene şampiyonluk yarışında olan bir takım olan Konyaspor ne ara bu hale geldi? Geçen sene Trabzonspor deplasmanını hatırlayın. Altı puan fark vardı aramızda ve kazansak üç puana düşürecektik. Kaldı ki hakem hataları ile kaybettiğimiz maçlara tüm futbolseverler şahitlik etti. Trabzonspor şampiyon yapıldı. Bu sene lige geçen seneden kaldığımız yerden devam ediyorduk. İnişli çıkışlı maçlarımız oldu ama kadro kalitemiz de düşmüştü. Sebebini bilmediğimiz bir gerekçe İlhan hoca gönderildi.

Sonrası malum…

Yönetime sesleniyorum…

Stanojevic kötü bir antrenör olmayabilir ama Konyaspor’daki zamanlaması büyük bir hataydı. Hoca ile yolları ayırmanız ve yerli bir hoca ile anlaşmanız gerekiyor. Stanojevic’in gençlere önem veren ve gençlerle çalışmayı seven bir yapısı olduğu söylenmişti ama onu da göremedik. Hocanın takıma hiçbir katkısı olmadığı gibi gol atamayan bir takım haline geldik. Ayrılık her iki tarafın da menfaatine olacaktır. İnat etmenin anlamı yok. Zararın neresinden dönülürse kardır. Aksi halde bu size de zarar vermeye başladı.

Yönetimi istifaya çağıran tezahütlara katılmıyorum. Yönetim değişecekse bile bu sezon ortasında olmamalı. Sezon sonunda genel kurul kararı alınarak olmalı. Şu an yönetim değişikliğinin takıma faydası olacağını sanmıyorum.

Giresunspor maçında yeni oyuncuların isteklerine ve heyecanlarına şahit olduk fakat onlarda ne oynadığının farkında değiller. Ön alanda oynayan oyuncuların kaybettiği top sonrasında rakip Giresunspor orta alanı çok rahat ve hızlı şekilde geçip kalemize geldi. Beraberliğe razı olan rakibimize gerekli presi uygulayamadık. Pozisyon girişimlerimiz hep askıda kaldı. Muhammet çok istekli olmasına rağmen topları hep ezdi. Moreno ise çalım atma yeteneği ile göze çarpan isim oldu. Mahir’in kanatta oynatılması yanlıştı. Saha içerisinde kalması gerekiyordu. Muhammet’in yerine forvet olarak oynasa daha etkili bir Mahir izleyebilirdik çünkü kumaşının iyi olduğunu hissettirdi. Giresunspor’un kazanmak için oynamamasına rağmen kendi elimizle rakibe gol fırsatları verdik. Muric’in birisi serbest vuruştan olmak üzere iki topu direkten döndü ama saha içerisinde hiç yoktu.

Netice olarak yine gol atamadık ve kendi sahamızda kazanamadık. Yerli hoca havuzunda şu an boşta olan birçok teknik direktör var. Zaman kaybetmeden Konyaspor menfaatlerine ve yapısına en uygun isim ile anlaşılmalı. İsim verecek olursak birçok isim var ama bilerek isim yazmıyorum. Bu isimleri yönetim de biliyor. Hiç vakit kaybetmeden takımın başına getirmek şu yapılabilecek en doğru hamle olur.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Muhammed Işık Arşivi
SON YAZILAR