Muhammed Işık

Muhammed Işık

Oh be! Nefes Aldık

Oh be! Nefes Aldık

Konyaspor, 14 maçlık galibiyet serisi yakalayan Galatasaray’ı 2-1’lik skorla geçerek seriye son verdi. Kendisi de rahat bir nefes aldı. Kendi saha ve seyircisi önünde muhteşem taraftarı ile önemli bir galibiyete imza attı.

Yeni transferlerin sahada olduğu karşılaşmaya iyi başlayan Konyaspor, pozisyon üretmekte zorlanmasa da sonuca gidemeyerek oyundaki hakimiyetini rakibine bıraktı. Bu bocalama döneminde de Rashica’nın golüne engel olamadık. Erken bir sakatlık yaşayan Bouchalakis yerini Bruno Paz’a bırakmak zorunda kaldı. Erken görülen kartlarda oyuncularımızın biraz kendisini sakınmasına neden oldu. Devreye mağlup olarak girsek de ortaya koyulan mücadele ikinci yarı için umutlarımızı taze tutmamızı sağladı. Mame Diouf’un oyuna girmesiyle daha ofansif bir oyun sergileyen Konyaspor rakip kaleye daha etkili gelmeye başladı. Bruno Paz’ın etkili ara pasını iyi değerlendiren Soner ile skoru eşitlemeyi başaran Konyaspor, tribün desteğini de arkasına alarak oyuna ağırlığını koydu. Ofsayt gerekçesi ile iptal edilen gollerde tribünlerde heyecan daha da yükseldi. Uzatmalarda Oğulcan’ın galibiyet golü ile birlikte Konyaspor tribünleri alev aldı. Bu golde de Bruno Paz’ın Oğulcan’a attığı pas muhteşemdi. İki gole de direk katkı sağladı. İnşallah bu şekilde kendisini geliştirmeye ve takıma katkı sağlamaya devam eder.

Konyaspor’lu oyuncuların galibiyet golüne sevinme esnasında rakip takım kaptanı Muslera’nın Konyaspor kalecisi Sehic’e yapmış olduğu müdahalenin kırmızı kart ile cezalandırılması gerekirdi. Sehic’in arkası dönükken yapılan müdahale çok sertti. Sehic’in rakip takım taraftarları önünde sevinmesine çıkan sarı kart ise doğru karardı.

Son 3 haftada alınan 7 puanla birlikte psikolojik olarak da takımın rahatlayacağını düşünüyorum. Oyuncularımıza bir özgüven gelecektir. Ligin sonraki haftaları adına bu galibiyetle birlikte takıma mutlaka pozitif anlamda katkı sağlayacaktır. Bu galibiyet hoca için de iyi oldu. En azından üzerindeki baskıdan bir nebze olsun kurtuldu. Yönetim konusunda da daha önceki yazılarımda yazdığım gibi istifa söylemlerini gereksiz buluyorum. Geçen seneki başarıları da göz önünde bulundurursak haksızlık yapıldığını düşünüyorum. Sezon içerisinde yapılacak yönetim değişikliği takıma zarar vermekten başka hiçbir işe yaramaz.

Oyuncularımız, lider Galatasaray karşısında ortaya koymuş oldukları oyun ve en önemlisi mücadele hırsı ile taraftarlardan da büyük alkış aldılar. Bu galibiyet tüm şehre bir moral getirdi.

Maç sonunda Galatasaray tribünleri ve Konyaspor tribünlerindeki Galatasaraylı’lar hariç herkes stadyumdan mutlu ayrıldı. Normal maçlara gelmeyen ama Galatasaray maçı için büyük rakamlar ödeyip bilet alanları tüm iç saha maçlarında görmeyi arzuluyoruz. Bu maç için Konyaspor’lu gibi tribünlerde yer alıp “hangi takım yenerse kabul” diyenlere sesleniyorum. Konyaspor bizim şehrimizin takımıdır. Takımı eleştirmeye gelince herkes eleştiriyor ama Anadolu takımları ile olan maçlara gelmeye tenezzül bile edilmiyor!

Önümüzdeki haftalar için artık daha umutluyuz. Takımın bir silkelenmeye ihtiyacı vardı ve bunu başardı. Tebrikler Konyaspor.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Muhammed Işık Arşivi
SON YAZILAR