Muhammed Işık

Muhammed Işık

Neden Maç Kazanamıyoruz?

Neden Maç Kazanamıyoruz?

Son 10 maçta 2 galibiyet, 2 mağlubiyet ve 6 beraberlikle sahadan 12 puanla ayrıldık. Başka açıdan bakalım çünkü kaybettiğimiz kazandığımızdan daha fazla ediyor. Son 10 maçta 18 puan kaybetmişiz. Konyaspor’a ne oldu? Nerede iç saha maçlarında rakiplere pozisyon vermeyen Konyaspor? İyi de oynasa kötü de oynasa mücadeleden vazgeçmeyen Konyaspor nereye kayboldu? Kendi sahamızda son 4 maçta maç kazanamadık.

Sivasspor maçında kötü futbol oynamadık. İki kez öne geçmemize rağmen yine kazanamadık. Rakip ceza sahası içerisinde 31 kez topla buluşuyoruz ve sadece 5 isabetli şut atıyoruz. Maçın 22.dakikasında Muhammet Demir’in golü ile öne geçiyoruz. Calvo çok gereksiz bir müdahale ile penaltı yaptırıyor. İki golde de hatası var. Dünya Kupası ona yaramadı. Penaltı kazanıp yine öne geçiyoruz ama 79.dakikada evlere şenlik gol yiyoruz. Bu yenilen ikinci gol tamamen laubali oyunun acı faturasıdır. Rakip sahada net gol pozisyonuna giriyoruz ama Amilton’un beceriksiz pası sonrası dönen top kalemizde gol oluyor. Allah aşkına Amilton’u niye oynatıyorsun İlhan hocam? Yönetimden transfer istemenin yolu bu olmamalı! Bu tercihin ancak Konyaspor’a zarar veriyor. Kaçırdığı golü hep birlikte izledik. Bu adamlar futbolcu oldukları için para kazanıyor, antrenman yapıyor ama boş kaleye topu atamıyor. Her futbolcu gol kaçırabilir ama Amilton için “ kedi olalı bir fare tuttu ” diyemedik. Futbolun içerisinde olan şeyler diyebilmemiz için o oyuncu verimliliği ile kendisini kabul ettirecek ve sonra kaçırdıkları için “olabilir” diyeceğiz. Amilton şu an tribünlerinde son derece haz almadığı bir oyuncu haline geldi.

Orta sahamız evlere şenlik bir vaziyet aldı. Soner’e ne oldu anlamıyorum. Bu adam iki maç kötü oynasa sonraki iki maç toparlar kendini affettirirdi. Bruno Paz sahada yok! Michalak maçın kırılma anında boş kaleye gol atmak yerine yerlerde yatıyor. Amir Hadziahmetovic ‘e teşekkür ediyorum. Mücadele ediyor, asla pes etmiyor ve bana göre takımın en iyisi konumunda. Adam aldığı paranın hakkını veriyor. Hak etmedikleri halde ondan fazla kazananlarda var ama Amir’e helal olsun. Adam kendisini geliştirdi tam bir lider oldu. Takımın vazgeçilmez oyuncusu oldu. Muric için bende umutlarımı yitirmeye başladım. En çok da ben istiyordum transfer edilmesini ama adam ilk geldiğindeki performasından uzaklaştı gitti, sıradan vasat altı bir oyuncu haline geldi. Takım içerisinde sıkıntısı mı var, başka bir sorunu mu var bilmiyorum ama onun futbolunu görünce takımdaki geleceğinin tartışılmaya başladığını görüyorum.

Üç kulvarda mücadele eden ve birçok oyuncusundan yoksun, ligde sadece 15 puanı olan Sivasspor’a iki puan verdiğimize yanıyorum. Zirveden uzaklaşıyoruz. Alt sıralarla olan puan farkımız kapanıyor. İki haftadır dört golle kazanan Fatih Karagümrük deplasmanına gideceğiz. Ardından da evimizde Beşiktaş ve Ankaragücü’nü ağırlayacağız. İnşallah bu maçlar Konyaspor’umuz için dönüm maçları olsun.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Muhammed Işık Arşivi
SON YAZILAR