Muhammed Işık

Muhammed Işık

Konyaspor; alt yazılı değil, alın yazılı bir filmdir.

Konyaspor; alt yazılı değil, alın yazılı bir filmdir.

Sizce değiştirmeye gücümüz yetmiyorsa olduğu gibi kabullenmeli miyiz? Bu sözün aslı “hayat” için kaleme alınmış. Hayat için tercih etme şansımız var. Bazı şeyleri değiştirme şansımız var. Kaza ve kadere imanımız tam ama Rabbimiz bizlere seçme şansı vermiş, irade vermiş, akıl ve fikir vermiş. Konyaspor için sadece izliyor ve yorumluyoruz. Kaleme aldığınız hiçbir yazı okuyanların tamamını memnun etmiyor, bunu da biliyorum. Biz elimizden geldiğince doğru bildiklerimizi dilimiz döndüğünce anlatmaya çalışıyoruz. Dikkate alırlar almazlar bilemiyorum ama biz gördüklerimizi, bildiklerimizi ve duyduklarımızı yazmaya devam edeceğiz.

Kupa maçı ile bir çıkış yakalar mıyız derken hafta içerisinde İlhan hoca ile yollar ayrılıyor. Ardından kupa maçında penaltılara giden karşılaşma sonucunda kupadan da eleniyoruz. Nereden başlayalım?

İlhan Hoca ile başlayalım…

İlhan Palut’un ayrılışı hepimizde şok etkisi yarattı. Bu ayrılığı hiç beklemiyorduk. Hele hele ayrılır ayrılmaz aynı gün başka bir teknik adamla anlaşılmış olması, öncesinden görüşmelerin ve hazırlıkların olduğunu net bir şekilde gösteriyor. Dostluk maçı için Bosna Hersek’e gidildiğinde Aleksandar Stanojević görüşüldü ve anlaşıldı diye tahmin yürütüyorum. İlhan hoca geçen sene iyi işler çıkardı. O kadronun lig şampiyonluğuna oynaması, birçok operasyon yemiş olmamıza rağmen ligi üçüncü sırada bitirmiş olması büyük başarıydı. Bu sezon takımı daha da güçlendirip yine üst sıraları hedefleyen bir Konyaspor vardı ama kadro mühendisliği bakımından iyi bir transfer süreci yönetilemedi. Sezona konserlerle başlanması ve taraftarlarla yüzüncü yıl kutlamaları güzel bir başlangıç olmuştu. Yeni sezon formalarının beğenilmesi ve hedeflenen satışların olması da umut vericiydi. Lige de fena başlamadık ama Galatasaray mağlubiyetinin ardından işler tersine döndü. Ne zaman düzelecek diye beklerken hep istemediğimiz olaylar cereyan etti. İlhan hoca gönderildi, kupadan elendik.

Konyaspor taraftarının iki aydır yüzü gülmedi. Hocanın neden gönderildiğini gerçek anlamda kimse bilmiyor. İlhan hocanın “ teknik direktörü olan kulüplerle görüşmeyeceğim, teknik direktörü ile yollarını ayıran hiçbir takım da iki saat sonra Hoş geldin İlhan Palut diye paylaşım yapmayacak” sözleri çok düşündürücüydü. Spor yorumcularının kulüpten aldığımız habere göre diye söyledikleri de ne kadar doğru bilmiyoruz. Koridorlarda olan bazı olaylardan bahsediliyor, hocanın sözleşmesi devam ederken Beşiktaş’lı yönetici ile görüştüğü iddia ediliyor ama bende İsmail Kartal göreve devam ederken İlhan hoca ile görüşüldüğünü duymuştum. Yani iki taraf için de avukatlık yapanlar var ama meselenin aslını astarını gerek Konyaspor gerekse İlhan hoca net bir şekilde açıklamadan öğrenemeyeceğiz. Onun için bu haklı şu haklı deme lüksümüz yok ama ben şahsen İlhan hocanın gitmesine çok üzüldüm. Gerçekten haklı bir gerekçe yoksa ve kişisel çatışmadan ibaretse gönderilmesini de doğru bulmuyorum.

Türkiye Kupası’na da veda ettik!

Kupa maçında tur atlamamız takıma ve şehre büyük moral olacaktı. Son dönemlerde yaşanan puan kayıplarını bir nebze olsun unutturacak ve kazanamama psikolojisini üzerimizden atmış olacaktık. Aleksandar Stanojević iyi bir başlangıç yapmış, oyuncularında üzerlerinden bir yük kalkmış olacaktı. İyi oynadığımızı da söyleyemem. Kazanmış olduğumuz penaltı pozisyonunda ben el ile müdahale göremedim. Penaltılara giden maçta da hiç umudum yoktu. Kaleci Erhan Erentürk bana hiç güven veren bir kaleci olmadı. Ligde yediği gollerden sonra kupada da beni en çok korkutan isimdi. Maç içerisinde yediği golün hiçbir şekilde izahını yapamaz. Penaltılarda da rakip oyuncular topa vurmadan hamleler yaptı. Erhan ile ilgili yapacağım yorumların sertlik dozajı artacağı için burada kesiyorum. Ben Sehic’in yokluğunda Deniz veya Mehmet’i kalede görmek isterdim. Hatalı gol yiyecekse o kardeşlerimiz yesin. Erhan’ın mutlaka takımdan gönderilmesi ve yerine iyi bir yedek kaleci alınması gerektiğini düşünüyorum.

Uzatmalarda attığımız golden sonra Mame’nin gole sevinmemesi de gözlerden kaçmamıştır umarım. Takım içerisinde bir sıkıntı var. İlhan hocanın gönderilmesine mi tepki gösterdi yoksa bilmediğimiz başka gerçekler mi var?

Aleksandar Stanojević inşallah başarılı olur. İlhan hoca gitti diye takıma küsecek halimiz yok. Bu takıma takviye yapılması gerekiyor. Orta sahaya mutlaka transfer yapılması lazım ki bir de Amir’in gideceğini düşünürsek iki iyi orta saha alınması gerekiyor. Endri için de transfer söylentileri olduğunu duyuyoruz. Gidecek oyuncuları da hesaba katarsak 4-5 transfer yapılması kaçınılmazdır. Yolların ayırılması gereken oyuncuları da takımda tutmanın anlamı yok. Tekrara düşmemek adına isim vermeyeceğim çünkü önceki yazılarımda yazdım. Konyaspor maçlarını ve yazılarımı takip eden herkes o isimleri biliyor.

Ankaragücü maçı için umudum yok. Gerçekten yok. Yeni hoca değişikliklerinde takımlar bir çıkış yakalar ama sanmıyorum. İnşallah ben yanılırım ama Ankaragücü son dönemde iyi top oynuyor. Kaybettikleri Adana Demirspor ve Galatasaray maçlarında çok iyi oynadılar. İki maçta da kazanmayı hak ettiler.

İnşallah Konyaspor’umuz kazanır ve şeytanın bacağını kırar.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Muhammed Işık Arşivi
SON YAZILAR