Necmettin Şimşek

Necmettin Şimşek

Çok kalabalık

Çok kalabalık

Görsel çok güzel. Çok Kalabalık yazısının etrafı da, 19 çocuk görseli de çok kalabalık olmuş…
 
76 Milyon sonuç çıkıyor arama motorlarında. Çok kalabalık olmuş sonuç…
TÜİK’e göre, Türkiye'de 24 milyon ev var. BTK rakamlarına göre ise ancak %47'sinde sabit internet var, evlerin ancak %14'ünde fiber hat var. Evinde fiber hat olan çocuk sayısı max %14. ADSL ve diğer bağlantılarla bu sayı toplamda ise sadece %47 geri kalan kısım ise yine çok kalabalık.
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Eylül 2020 itibariyle 18,2 milyon olarak açıklanan üniversite öncesi öğrencinin, en fazla 2,5 milyonunun evinde fiber var.
Toplam sabit internete sahip öğrenci sayısı da 8,5 milyon civarında.
Geri kalan 9,7 milyon civarı öğrenci ise eğitiliyormuş gibi gözükse de bu rakam çok kalabalık...
 
Türkiye, Avrupa’nın en yavaş 24Mbps internet hızına sahip, Bulgaristan 58Mbps, Polonya 98Mbps, Macaristan 129Mbps….
 
***Masomo dolar ile maaş verecekmiş.
 
2015 yılında İzmir ve Londra merkezli kurulan Masomo (We are Mass Social Mobile) çalışanların maaşlarını 2021’de dolar olarak ödeme kararı aldı.
 
İzmo ve Masomo CEO’su İbrahim Akman, "Masomo olarak çalışanlarımızın alım gücünü korumak adına, bu ay itibari ile %20+ enflasyon zammı yaptık.” açıklamasıyla gelişmeyi duyurdu. 90 kişiye ulaşan Masomo ekibinin yapılan bu zam ile birlikte ekonomik alım gücünün korunması sağlanacak.
 
***Türkiye’de spor sadece spor değildir.
 
"Futbol maalesef Türkiye'de saha içinde oynanmıyor. Ben de futbolun dışına çıkmam. Kimseye saygısızlık yapmadan eleştirimi yaparım. Bu yıl tuhaf bir durum oldu.” Diye açıklama yapan Rıdvan Dilmen futbol sezonunu kapattı.
 
Ülkeler futbolu endüstri olarak gördüğü halde ülkemizde yıllardır süre gelen futbol başarısı olmamasına rağmen en çok konuşulan rant merkezi gibi işliyor.
 
***Tiktok videoları ve cinnet…
 
Apple'ın güvenlik önlemleri sonucunda Tiktok'un kullanıcıların panolarını okuduğu ve yazıları izinsiz kopyaladığı ortaya çıktı. Aynı şekilde Google'ın Play Store politikalarını ihlal edip "alışılmadık bir ek katman şifrelemesi" kullanarak Android kullanıcı verilerini, özellikle de kullanıcıların MAC adreslerini izlemesiyle gündemde. 15 aylık veri toplamanın ardından TikTok, geçen Kasım ayında uygulamayı sonlandırmıştı.
 
Ankara Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisi’nde ateşli silah yaralanması nedeniyle aynı iki hastada getirildi. Ağır yaralı A.Ö. canlandırma ünitesine alındı ancak 1 saatten fazla süren müdahaleye rağmen kurtarılamadı.
 
Acil servis sorumlu hekimi, hastanın babasına ölüm haberini verdi. Bunun üzerine hasta yakınları, vefat eden yakınlarını görmek için içeri girmek istedi. Kalabalık grubun canlandırma odasına, şartları zorlayarak girmek istemesi üzerine görevli sağlık çalışanları barikat kurup kapıyı kapalı tutmaya ve hasta yakınlarını engellemeye çalıştı. Hastane güvenliği ve emniyet güçleri, gruba müdahale etti. Olayla ilgili adli süreç başlatıldı.
 
            Tiktok nasıl bir program ise kullanıcılar videolarını nasıl izlenmesini artırıyorsa bu saldırı da aynı kategoride bir videoydu.
 
            Amerikan başkanı ve Amerikalı şirketler bu işi çok ciddiye alıyorlar.
 
Sonuç olarak;
 
İletişim Başkanlığı’nın bünyesinde ‘Stratejik İletişim ve Kriz Yönetimi Dairesi Başkanlığı’ kuruldu. Resmi Gazete ’de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’ne göre, bu yeni yapının, ‘devletin menfaatleri doğrultusunda ilgili kurum ve kuruluşlarla işbirliği yaparak stratejik iletişim politikalarını belirleyeceği’ ve “Türkiye’ye karşı yürütülen her tür manipülasyon ve dezenformasyona karşı faaliyette bulunacağı” ifade edildi.
 
Avustralya, Melbourne Monash Üniversitesi’nden bilim insanları körlüğün tedavisi için, beyin implantıyla birlikte çalışan bir biyonik göz ürettiler. Biyonik gözü dünyada ilk kez bir insana nakletmeye hazırlanıyor. Biyonik gözü dünya çapında üretmek için fon arayışındalar.
 
AB Komisyonunun, Avrupa’da pazar hâkimiyetleri müşterilerin ve daha küçük şirketlerin çıkarlarını tehdit ediyorsa Alphabet, Amazon, Apple, Facebook ve Microsoft gibi büyük teknoloji şirketlerinin Avrupa operasyonlarını parçalamaya veya satmaya zorlayacak bir yasa tasarısı hazırlığı içinde olduğu ifade edildi.
 
Acun Ilıcalı, Elazığ depremi nedeniyle zarar gören vatandaşlar için başlattığı yardım kampanyasında 73 milyon TL bağış toplandı.
 
Acun Ilıcalı, uzaktan eğitime katkı sağlamak için bilgisayarı olmayan çocuklara dizüstü bilgisayar almak için nakit bağışı kampanyası yaptı. 7.5 milyon TL toplandı.
 
Acun Ilıcalı, Fenerbahçe WinWin kampanyası kapsamında Türkiye genelinde iki günde 123 bin forma satıldığı ve 950 bin SMS atıldığı duyuruldu. Açıklanan verilerin ardından 55 milyon 900 bin TL toplandığı belirtildi.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Necmettin Şimşek Arşivi
SON YAZILAR