Muhammed Işık

Muhammed Işık

Hem sahada hem masada kazandık!

Hem sahada hem masada kazandık!

Keyifli bir haftadan hepinize merhabalar. Konyaspor’umuz 4-1 kazanınca keyfimize diyecek yok.  Başakşehir’in Altay deplasmanında puan kaybetmesi ile birlikte puan farkı da 7’ye çıkmış oldu. Şimdi Fenerbahçe’ye emaneten verdiğimiz ikincilik koltuğunu geri almak için fırsat kollayacağız.

Ligden düşmesi kesinleşen Yeni Malatya deplasmanında bir sürpriz beklemiyorum. İnşallah Malatya deplasmanından 3 puanla döneceğiz.

Gaziantep maçının özeline gelecek olursak; gerek tribünde izleyenler gerekse de ekranları başında izleyenler keyifli bir maç izledi.

Konyaspor maça çok hızlı başladı. Birkaç net pozisyondan yararlanamasak da Endri’nin kafa vuruşu ile öne geçen taraf olduk. Gaziantep takımında Doğan ilk yarı bitmeden takımını 10 kişi bıraktı. Ahmed Hassan direkten dönen topun ardından ilk bulduğu fırsatı gole çevirerek farkı ikiye çıkardı ve takım soyunma odasına moralli girdi. 

İkinci yarıda Amir’in şık golü ile farkı üçe çıkardıktan sonra takıma bir rehavet çöktü. 10 kişi kalan Gaziantep FK'nin  üst üste net gol pozisyonlar kaçırması beni şaşırttı. Eksik rakibimiz karşısında bu kadar net pozisyonlar verince kenarda İlhan hoca çıldırdı.

Yedek kulübesine kaç kez girdi çıktı sinirden hatırlayamıyorum. Mpoku’nun oyuna girdikten sonraki lakayt tavırları hiç hoşuma gitmedi. Topla gereksiz oynayışları, ciddiyetten uzak topa dokunuşları ile hem kaptırdığı toplarla rakibe pozisyon vermemize neden oldu hem de atak halindeyken hatalı pas tercihleri ile topu rakibe kaptırdı. 

Maçın adamı kim diye sorsanız cidden tereddüt ederdim. Michalak 1 gol 1 asist ile oynadı. Aynı şekilde Amir de 1 gol 1 asist ile skora katkı yaptı. Soner ve Zymer Bytyqi’nin de birer asitle tamamladığı maçta bana göre takımdaki oyuncular içerisinde illaki bir isim seçmem gerekirse sanırım bu isim Amir olurdu. Attığı gol ve yaptığı asist’in yanısıra oyuna olan hakimiyetini de beğeniyorum.

Oyuna sonradan dahil olan oyuncular konusunda biraz üzgün olduğumu da ifade etmeden geçemeyeceğim. Kadromuzda kendi alt yapımızdan oyuncuların eksikliği gözüme çarpıyor. Ahmet Karademir’e skor 3-0 olmasına rağmen süre verilmemesine şaşırdım.

Ben hocanın 20-25 dakika süre vereceğini düşünüyordum. Maçın bitimine 3 dakika kala bize hiç fayda sağlamayan ve transfer edilme nedenini dahi anlayamadığım Alberk girdi. Musa Çağıran son 3 dakikada girse ne olur girmese ne olur? İlhan hocayı çok seviyor ve kararlarına saygı duyuyoruz ama yine de genç oyunculara şans vermesi gerektiğini düşünüyorum.

Masada da kazandık

Biz başka takımlar gibi ayarlanmış hakem atamaları ile kazanmadık. Biz bize rest çekmek için yapılan VAR ataması karşısında masaya vurduğumuz yumrukla kazandık. Konya şehrini hafife alanlara takındığımız tavırla kazandık. Rize maçında yapılanları tüm Türkiye izledi ve tepki gösterdi. VAR hakemi Erkan Engin’in bir hafta sonra yine bizim maçımıza atanması Konyaspor’u tehdit etmektir.

Bu tehdit karşısında Konyaspor başkanı Fatih Özgökçen’in net tavrı sonucu MHK Başkanı ve yönetimi istifa etmiştir. Bu istifa olayı da şehrimiz adına bir kazançtır. Bizimle oyun oynamaya kalkanlar sonuçlarına da katlandılar. Bu istifanın şahsen bir telefonla yaptırıldığını düşünüyorum. Bu konuda da başkanımızı ve yönetimimizi tebrik ederim.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Muhammed Işık Arşivi
SON YAZILAR