Muhammed Işık

Muhammed Işık

Herkese VAR, Konyaspor’a yok!

Herkese VAR, Konyaspor’a yok!

Süper Lig'in son virajında savrulmaya devam ediyoruz. Son 13 maçta 7. mağlubiyetimizi aldık. Sadece 13 maçta 27 gol yedik. Ligin devre arasında 19 maçta sadece 15 gol yiyen Konyaspor, geldiğimiz süreç itibariyle 43 gol yiyen bir takım haline geldi.

Kadro kalitemizin ligin sonuna yetmediğini görebiliyoruz. Oyuncularımızda yorgunluk belirtileri var. Çok fazla bireysel hata yapıyor, çok pozisyon veriyorlar. Oyuna sonradan girip katkı sağlayacak oyuncu sayımız çok az. Makas daraldıkça da stres süreci yönetiminde sıkıntı yaşıyoruz.

Antalya maçı özeline değinecek olursak Ahmet Hassan haricinde en ideal on birimiz sahadaydı. Cikalleshi, oynadığı dönemde skor katkısının yanı sıra oyunun soğutulması gereken dönemlerde, ileride top tutma ve oyunu yönlendirme adına da katkı sağlıyordu. Ahmed Hassan biraz gol yüzü görünce hareketleri, davranışları değişti. Lider oyuncu olarak anılacakken egoist oyuncu olarak anılmaya, tepki gösterilmeye başlandı. Bu maçta da çok net pozisyonlardan yararlanamadı.

Yediğimiz ikinci golde de Skubic topa daha yakın ve avantajlı konumdayken ağır kalarak topu Doğukan’a kaptırmamıza neden oldu. Açık konuşmak gerekirse rakibin kadro kalitesi bizden daha iyi. Devre arasında yaptıkları takviyeler ve Nuri Hoca’nın dokunuşları ile bambaşka bir Antalyaspor izler hale geldik. 14 maçtır kaybetmeyen bir Antalyaspor var. En azından beraberlik almamız gereken bir maçtı. Bir puan çok kıymetli hale geldi. Umarım bu 1 puanı aramayız!

Konyaspor, Trabzonspor maçına kadar hakem konuşmayan bir takımdı. O maçla birlikte şampiyonluğun Trabzonspor’a verileceğini net bir şekilde gördük. Biz ikinci olma konusunda çok iddialıydık. Tüm Türkiye’nin şahitlik ettiği Rize maçında rezalet bir yönetimle 3 puan elimizden alındı. Yine mücadelemize devam ettik. Konyaspor iyi oynayabilir, kötü oynayabilir. Hakemlerin hataları bizim oyunumuzla ilişkilendirilemez. İki takımda iyi oynadı. Peki, soruyorum Mete Kalkavan!

Antalyaspor’un ilk golünde Bünyamin’in o kolunun dışa doğru çıkmasını nasıl izah edebilirsin? Sıradan bir çarpma olarak nasıl değerlendirirsin o pozisyonu?

Antalyaspor’a verdiğin penaltı için ne demek gerekir?

El İnsaf!

Yapma Mete hoca!

Konyaspor’la ne alıp veremediğiniz var?

Luiz Adriano’nun Endri Çekici’ye attığı tekmeyi görmüyorsun. VAR çağırıyor öyle penaltı kararı veriyorsun. İlhan hocanın tabiri ile karate tekmesini bile göremedin.

Antalyaspor leyhine penaltı uyduruyorsun. VAR, bu pozisyon için çağırma gereği duymuyor. Yazıktır, günahtır!

Bu VAR sistemi nizami gollerimizi iptal etti. Olmayan pozisyonlarda aleyhimize penaltı kararları verildi. Net penaltılarımız verilmedi. Hakem kararları ile puanlarımız gasp edildi. Hiçbir şey olmamış gibi hakemler mesleğine devam ederken Konyaspor hem puan hem de maddi gelir kaybetti. Kimse kusura bakmasın kasıt aramakta da haklıyız. Ortada canı yanan bir Konyaspor var. Hocasının, oyuncusunun ve taraftarının sert tepki göstermesi çok normal.

Maç sonu İlhan Palut ve Barış Yardımcı’nın açıklamalarına imzamı atıyorum. Çok güzel konuştular. İzlemeyenler mutlaka izlesinler.

Son olarak şunu belirtmeden geçemeyeceğim. Konyaspor, lig ikinciliği elinden alınan takımdır. Şimdi de üçüncülüğü elinden alınmak isteniyor. Buna şehir olarak tepkisiz kalmayacağız. Konyaspor’un başarılı olmasını hazmedemeyenlere en güzel cevabı bu hafta Hatayspor maçında vermeliyiz. Sezonun en kritik maçına çıkacağız. Stadyumu doldurmalı ve takımımıza destek vermeliyiz. Tüm Konyaspor taraftarını maça davet ediyorum.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Muhammed Işık Arşivi
SON YAZILAR