Muhammed Işık

Muhammed Işık

Konyaspor Hakemin Ekmeğine Yağ Sürdü

Konyaspor Hakemin Ekmeğine Yağ Sürdü

Konyaspor bu yıl geçen seneki gibi net bir futbol oynamıyor. Geçen sene maçlarını rakibini tabiri caizse döve döve kazanan Konyaspor bu sene tek gollü galibiyetlerle maç kazanıyor. Gol yemiyor ama gol de atamıyor. Oyun sıkıştığı an panik futbolu tercih ediyor.

Gaziantep takımı maça iyi başlayan taraftı. Konyaspor rakip sahaya topu taşımakta zorlanıyor, oyun kuramıyordu. İlk yarıdan pek de keyif aldığımız söylenemez. İkinci yarıda Konyaspor ataklarını sıklaştırdı ama panik futbolu oynamaya başladı. Son pas tercihlerinde ve ortalarımızda ciddi sıkıntılar var. Ben oyun kurarken Amir’in stoperlerin arasına girmesinden ziyade göbekte ofansif anlamda daha iyi işler yaptığını düşünüyorum. Bu sezon attığı kilit çözen paslarını çok beğeniyorum. Amir kendisini çok geliştirdi. Soner’in defansif anlamda katkılarının yanı sıra rakip ceza sahası içerisinde yapmış olduğu sürpriz çıkışlara kızıyor herkes ama adamın asıl işi rakibin ataklarını kesip top kapmak. Bunu yaparken rakip ceza sahasında topla buluşması muazzam ama son vuruşları da bir o kadar kötü! Stoperlerimiz Adil ve Kahraman kritik bir hataya imza atmadı. Fena değillerdi. Soldan iyi geliyoruz ama sağ taraftan Michalak ve Muric’den istediğimiz verimi alamıyoruz. Özellikle Ahmet Oğuz’un orta açma konusunda özel çalışma yapması lazım. Ayrıca önünde oynayan arkadaşları ile de anlaşamıyor.

Takım iyiydi kötüydü diye yorum yapıyoruz ama hakem Çağdaş Altay kötü bir performans sergiledi. Ben tribünden rakibin iki kez elle oynamasını gördüm ama hakem görmedi. Hadi hakemi geçtik VAR hakemleri ne iş yapıyor. Bizim ilk penaltıyı gole çevirememiş olmamız bizi bağlar ama net penaltıları es geçmelerine anlam veremiyorum. Bizim aleyhimize olan daha zor pozisyonda eli görüyorlar ama daha net olan pozisyonlar için bekliyorlar ve devam kararı veriyorlar. Ben iyi niyetli bir yönetim görmedim. Konyaspor’un kaçırdığı pozisyonlara da bakınca hakemlerin ekmeklerine yağ sürdüklerini düşünüyorum. Gol atamıyoruz! Penaltıyı gole çevireceksin, karşı karşıya kaldığın pozisyonları gole çevireceksin sonra hakemi kazandığımız maçta da eleştirelim. Yaptığı hatalara rağmen kazandık diyelim. Onlara fırsat vermeyelim.

İlhan hocanın Muhammet Demir ısrarından vazgeçmesi gerektiğini de söylemeliyim. Mame Diouf’u ve Uche İkpeazu’yu da görelim. Bu adamlar maçın son dakikalarında oyuna giriyor. Kariyer açısından da Mame Diouf’un onbirde başlaması gerektiğini düşünüyorum. Muhammet iyi niyetli ama çok top eziyor. Onunda dinlenmeye ihtiyacı var. Kendisini toparlaması açısından ona da iyi gelecektir.

Bu hafta çok zor bir maç bizi bekliyor. Lider Adana Demirspor ile karşılaşacağız. Ligin en çok gol atan takımlarından birisi olan rakibimizin çok da gol yediğini görüyoruz. Attıkları 21 gole karşın 11 gole de engel olamadılar. Biz de zor gol yiyoruz ama atamıyoruz. Savunmada hata yapmadan elimize geçen fırsatları değerlendirmemiz gereken bir maç oynayacağız. Savunma disiplininden taviz vermeden hızlı oyuncularımız ile sonuca gitmeliyiz. İlhan hoca bu maçta Mame ile Muhammet’i birlikte de oynatabilir. Muhammet forvet arkasında da oynayabilir. Bekleyip göreceğiz biz ne desek de hoca karar verecek.

Adana Demirspor’un yediği golleri tek tek izledim. Giresun maçında uzaktan kaleye atılan şutlarla kalelerinde gol görmüşler. Diğer maçlarda da savunma arkasına atılan uzun toplar ve yerden ara pasları ile kalelerinde gole engel olamamışlar. Konyaspor elbette bunlara çalışacaktır. Kolay gol yiyen ama bir o kadar da gol atmakta zorlanmayan bir takıma karşı İlhan hoca elbette kendi planını yapacaktır. Konyaspor’umuza başarılar diliyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Muhammed Işık Arşivi
SON YAZILAR