Muhammed Işık

Muhammed Işık

Konyaspor Oynamadan Puan Kazandı

Konyaspor Oynamadan Puan Kazandı

Bu maçta oynanan futbol Konyaspor’a yakışmadı. Oyuncuların aklı Vaduz maçında olacak ki konsantrasyon sağlayamadılar. Sahada hiç varlık gösteremediler. Alışık olduğumuz oyun stilini sahaya yansıtamadılar. İlhan hocanın söylediklerini sahaya yansıtamadılar. Saha kenarında İlhan hoca bu durumun farkındaydı ve oyunculara çok ciddi tepki gösterdi. Yaptığı değişiklikler de işe yaramadı. Ben bu maç özelinde bir puan alabildiğimize sevindim.
Ankaragücü oyuncuları gol kaçırma yarışına girdiler. Maçın tekrarını izlediklerinde bu golleri nasıl kaçırdıklarına kendileri bile inanamayacaklar. Galibiyeti kaçıran taraf Ankaragücü oldu. Ankaragücü iddialı bir kadro kurdu. Lige yeni çıktılar. Sezona da iyi bir başlangıç yapmak isteyeceklerini tahmin etmek hiç zor değildi. Bütün takımlar sezona iyi başlamak ister ama lige yeni çıkan takımlar için bu daha da önem arz ediyor.
Burada Sehic’in performansına değinmeden geçmemek gerekir. Yaptığı bir hatalı pas neticesinde kalemizde büyük bir tehlike yaşadık ama onun dışında 3 net kurtarışı var. Takımda ayakta kalabilen isimdi diyebiliriz. Maçı şut isabeti olmadan tamamlayan Konyaspor bu istatistikle de izleyenleri şaşırttı. Çekilen 10 şutun hiçbirisi kaleyi bulmadı. Takımın forvet ihtiyacı her geçen maçta daha net ortaya çıkıyor. Bu konuda aceleci davranılmaması da beni endişelendirmeye başladı. Allah korusun Avrupa kupalarından elendiğimizde takıma ve yönetime olan güven sarsılır. Elbette elenebiliriz ama bu geçen sene hatırlarsınız ki zirve yarışında transferde birkaç dokunuş yapılmadığı için geriye düştük. Bu sene de yaşanılabilecek bir kaza da forvet alınmadı diye taraftarların serzenişleri olacak. Yönetim mali açıdan Konyaspor’a çok ciddi bir itibar kazandırdı. Transfer politikası da tıkır tıkır işledi. İşte son nokta atışı transferleri de yapsaydı kimse yönetime “oyuncu transfer etmediniz de ondan böyle oldu” diyemezdi.
Önümüzde çok kritik bir Vaduz maçı var. İlhan hoca ilk maçta mutlaka tespitlerde bulunmuştur. Özellikle oyuna sonradan giren Sesere’ye dikkat edilmesi gerekiyor. 3 Uefa Konferans ligi maçında 2 gole imza atan oyuncu çok hareketli oyun tarzıyla dikkat çekiyor. Türk asıllı Tunahan Çiçek’de en tehlikeli oyuncularının başında geliyor. Bu sezon 3 golle takımına katkı sağlayan Tunahan’ın geçen sezonu 15 gol 10 asistle tamamladığını da hatırlatmak da yarar var.
İnşallah önce Vaduz maçını kazanıp bir üst tura adımızı yazdırır, sonra da ligde Başakşehir galibiyeti ile ligde ilk galibiyetimizi alırız. Moral açısından bu iki galibiyet Konyaspor’a çok iyi gelecektir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Muhammed Işık Arşivi
SON YAZILAR