Muhammed Işık

Muhammed Işık

Konyaspor'da tek kayıp gençler oldu

Konyaspor'da tek kayıp gençler oldu

Sezonun son maçını Beşiktaş deplasmanından aldığımız bir puanla tamamladık. Kaybettiğimiz iki puan da diyebiliriz çünkü Konyaspor yakaladığı net gol fırsatlarını değerlendirebilmiş olsaydı sezonu galibiyetle de kapatabilirdi. Konyaspor’umuz UEFA Konfederasyon Kupası elemeleri oynamaya hak kazandı. İnşallah elemeleri geçerek grup aşamalarında oluruz.

Bu sezon için Yönetime, Kulüp çalışanlarına, teknik ekibe ve oyunculara geçen haftaki yazımda teşekkür etmiştim. Mali disiplinle birlikte sportif başarıyı bir arada yakalayan Konyaspor’umuzu gönülden kutluyoruz.

Benim bu sezona dair üzüntülerim de oldu. Lig bittiğine göre gönül rahatlığı ile söyleyebiliriz. İlhan hocanın Konyaspor’un başarısındaki payını asla küçümseyemeyiz. Elindeki mütevazi kadro ile büyük iş çıkardı. Adeta şapkadan tavşan çıkardı. Sezon başında küçümsenen kadrodan yıldız oyuncular çıktı.

Transferin gözde takımı haline geldik. Abdülkerim ve Amir başta olmak üzere birçok oyuncumuz Türkiye ve yurtdışındaki takımların listesinde yer alıyor.

Muhtemelen ciddi bonservis geliri elde ederek birkaç oyuncumuz ile yolları ayıracağız. Takımdan ayrılacak oyuncuların yerlerinin dolacağı gibi eksik bölgelerimiz için de takviyelerin olacağı bir transfer sezonu bizi bekliyor. Transfer sezonunun çok hareketli geçeceğini söyleyebiliriz. Benim içime sinmeyen tek şey gençlerimizin kadroda yer bulamayışı oldu. İlhan hoca ile yüz yüze geldiğim zaman sormak istediğim tek şey bu olacak. Diğer takımlarda alt yapılardan birkaç oyuncu buldukları şansı değerlendirerek a takıma dahil oldular. Bizim de alt yapımızda U19 ve U17 takımlarımızda cevherler var. Alt yapı liglerinde de çok başarılıyız. Bu sezon onlara da şans verilebilirdi.

Abdulsamet Kaya U19 liginde 16 gol ile ilk sırada yer alıyor. U17 liginde şampiyon olan Konyaspor’da Mevlana Halis Erdoğdu 18 gol - 7 asist, Alperen Özdemir 17 gol 9 asist ile oynarken, Ata Berk Karababa 12 gol - 15 asistle ligi tamamladılar. Bu gençlerimiz birçok takımın radarındalar. Bu gençlerimizin bu sene süre almalarını canı gönülden istedim. Maç kadroları açıklandığında gözüm hep aradı.

Yani diğer takımlarda bu yaş gruplarındaki gençler şans bulabiliyorlarken Konyaspor’da şans bulamamalarına üzüldüm. Umarım seneye bu gençlerimizi A takımda görürüz. Biz onlara şans verelim, onlar mutlaka kendilerini göstereceklerdir. Formayı istediklerini hissettireceklerdir. Hata yapacaksa bu gençler yapsın. Sezon içerisinde Amilton, Ahmed Hassan ve Cikalleshi’ye zaman zaman çok kızdığımız maçlar oldu.  İnanın genç oyunculara kızmak bir kenara taraftar destek verecektir. Ligdeki sıralamamızı değiştirmeyecek son maçta ben 3-4 tane gencimizi görmeyi çok isterdim. Neden oynatılmadıklarını da çok merak ediyorum.  

Önümüzdeki sezon ile ilgili transfer çalışmaları başladı. Transfer edilen ilk isim Bruno Paz oldu. Oyuncuya dair bir fikrim yok. Biraz bilgi sahibi olduktan sonra sizinle paylaşırım. Birçok oyuncunun ismi geçiyor. Resmi imzalar atılmadan ismi geçen oyuncuları yazmak ancak kulübe zarar verir. Konyaspor’un genç ve gelecek vaat eden hatta alt liglerde oynayıp patlama yapması beklenen isimlerle anlaştığını biliyoruz. Kulüp kısa süre içerisinde transferleri açıklayacaktır. Nokta atışı isimlerle anlaşılacağı bir transfer sezonu olacağını ümit ediyoruz.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Muhammed Işık Arşivi
SON YAZILAR