Muhammed Işık

Muhammed Işık

Konyaspor'un kalesi gole kapalı

Konyaspor'un kalesi gole kapalı

5 Maç, 3 Galibiyet, 2 Beraberlik
6 gol atan ve kalesinde gol görmeyen bir Konyaspor…
Sezona beraberliklerle başlayıp ardından seri galibiyetler alan Konyaspor’da her şey istediğimiz gibi gidiyor. Maşallah diyelim nazar değmesin.

Giresunspor deplasmanında zorlanacağımızı tahmin ediyorduk. Sezona Adana Demirspor mağlubiyeti ile başlayıp deplasmanda Galatasaray’ı yenmişler ardından da Kasımpaşa galibiyeti ile büyük moral yakalamışlardı. Geçen haftaki Kayseri mağlubiyetinin ardından kendi sahalarında Konyaspor’u yenip çıkış yakalamak istiyorlardı.

Konyaspor yine gol yemeden deplasmanda kazanmasını bildi. 6 gol atan Konyaspor kalesinde henüz gol görmedi. Defansif anlamda bireysel hatalar yapmaya devam ediyorlar. Calvo’nun o bölgedeki tecrübesi ve yanında Oynayan Adil ve Uğurcan’ın hatalarını telafi etme çabası taktire şayan. Sehic bu sene çok formda oynuyor. Kalemize gelen etkili şutlara geçit vermeyerek takımın kırılma anlarında dağılmamasını sağlıyor. Aşağı yukarı tüm maçlarda kritik anlarda kalesinde devleşti. Bu galibiyetlerde onun payı çok yüksek…

Giresunspor karşısında çıktığımız onbir İlhan hocanın kafasında netleşen onbir diyebiliriz. Orta alanda Amir ve Soner’in uyumunu çok beğeniyorum. Bruno henüz uyum sorunu yaşıyor. İlhan hoca Muhammet’in yerine Diouf ve Uche’yi de deneyecektir. Defansif anlamda Uğurcan ve Adil haricinde kolay kolay bir değişiklik olmaz. Zymer ve Muric için de aynısını söyleyebiliriz. Gol yollarında etkinliğimizi arttırana kadar hoca bazen tek bazen de çift forvet denemelerini yapacaktır.

Zymer çok iyi oynuyor. Sözleşme uzatma konusunu bir an önce çözmeliyiz. Muric çok gayretli ama henüz beklenen patlamayı yapamadı. Oyunu diğer kanada çok iyi yönlendiriyor. İyi ortalar kesiyor. Kaleyi de deniyor ama biraz daha etkili şutlar bekliyorum. Muhammet Demir ise oyun içerisinde çok top ezmesine rağmen iki haftada iki güzel kafa golü ile takıma altı puan kazandırdı. Gol yollarında hala etkisiz bir takımız. Liderlik yarışı içerisinde bulunduğumuz diğer takımlara göre çok daha az gol attık. Yarışın içinde olan diğer takımların gol sayıları bizim iki katımıza ulaştı. Konyaspor’da Mame Diouf’un da takıma dahil edilmesi ile birlikte forvet sayımız üçe ulaştı. Diouf’un yaşı itibariyle endişelerim var ama tecrübesi ile takıma değer katacaktır. Geçen sene 12 gol 3 asist, yine bir önceki sezon 19 gol 5 asistle oynaması bizleri umutlandırıyor. İnşallah Konyaspor’da daha iyi bir form grafiğine imza atar.
Konyaspor’umuza Hatayspor maçında başarılar dilerim.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Muhammed Işık Arşivi
SON YAZILAR