Erol Çimen

Erol Çimen

Kuveyt Türk yetkililerine

Kuveyt Türk yetkililerine

          Bu yazıyı hem Kuveyt Türk Aziziye Şubesi'nde, hem de Kuveyt Türk Alaaddin Şubesi'nde hesabı olan bir firmanın muhasebe müdürü olarak yazıyorum. Kuveyt Türk yetkilerinin bu konu hakkında biraz düşünmelerini istiyorum. Aynı zamanda evde Kuveyt Türk Bankası'nın verdiği bir radyosu olan ve ara ara seslerin kesilerek "Siz hatırlı müşterimişsiniz" diyen radyosunu dinleyen, çalıştığı kurumun tüm maaşlarını Kuveyt Türk’ ten ödeyen, maaşını Kuveyt Türk’ ten alan her kestiği faturaya Kuveyt Türk’ün iban numarasını ekleyen ve ödemeleri oraya yapmalarını isteyen, bireysel emeklilik ödemeleri için önce Kuveyt Türk’ü arayan ve kendisini bu ailenin bir ferdi gibi gören bir muhasebe müdürü olarak yazıyorum.

          Katma değer vergisinin son ödeme günü acil bankadaki hesaba para yatırmam lazım, saat 16.00 olmuş. Parayı aldım hızlı bir biçimde işyerinden ayrıldım. Beş dakika sonra Kuveyt Türk’ün Konya şubesine ulaştım. İş yerinin vergi numarasını yazarak bir sıra aldım. O ara sıkıştığımı hissettim. Güvenlik görevlisine kardeş tuvalet nerede diye sordum. Hiç beklemediğim bir cevapla karşılaştım. ”Güvenlik nedeniyle müşterilerin tuvalete girmeleri yasak” şok oldum. Baktım adam ciddi peki dedim. Müşteriler için ayrılmış üzerlerinde püfür püfür klima çalışan konforlu koltuklara oturdum ve sıram geldi. Güler yüzlü, tesettürlü bir bayan buyurun beyefendi diye karşıladı. Bizim hesaba şu parayı yatıracaktım dedim. İşlemlerimi yaptı dekontu verdi. Başka herhangi bir işleminiz var mı beyefendi dedi. Hayır yok dedim ve teşekkür ederek oradan ayrıldım. Doğru yukarı müdürün odasına çıktım. Baktım müdür odasında yok. Odanın yan tarafında adının Serkan olduğunu söyleyen kibar bir beyin yanına oturdum. “Burada para yatırmak serbest, para çekmek serbest, ikram edilirse çay içmek serbest ama müşteri daralırsa tuvalete girmek yasak öyle mi?” dedim. O da güvenlik nedeniyle beyefendi dedi  ve gönlümü almaya çalıştı.

         Ben de Kuveyt Türk yetkililerine diyorum ki; tuvaletleri illa kasaların yanına yapma mecburiyetinde misiniz? O konforlu koltukların bulunduğu, üzerinde klimaların bulunduğu bölmeye müşteriler için bir tuvalet yapmak çok mu zor? Kendimi misafir olarak gittiğim bir yerden yaka paça dışarı atılmış gibi hissettim. Müşteri çok naziktir, kırılıverir. Bunu hiç aklınızdan çıkarmayın.

Selam ve Dua İle.                                                                         

Önceki ve Sonraki Yazılar
Erol Çimen Arşivi
SON YAZILAR