Doç. Dr. Erdal Arslan

Doç. Dr. Erdal Arslan

Ne yazmalıyım?

Ne yazmalıyım?

Dünyada ve ülkemizde yaşananları gördükçe yazacak hiçbir şeyin olmadığını düşünüyorum.

Her şey bu kadar açık ve net iken hala gerçekleri yok sayanları ve tam aksine hareket edebilenleri anlamakta zorluk çekiyorum.

Dünyanın tüm kaynakları ve imkânları belirli zümrelerin kontrolü altında iken…

Ülkelerin yönetimlerini çevirdikleri entrika ve politikalar ile belirlemeye çalışırlarken.

Silahla, terör örgütleri ile olmadı darbeler ile kendi çıkarları doğrultusunda yönetimler oluştururlarken.

Onları dost olarak gören zihniyete şaşıyorum.

Dünyanın birçok bölgesinde insanlar zülüm altında açlık ve sefalet çekerlerken, diri diri yakılıp parçalara ayrılırken ve açlıktan ölürlerken tüm bunların müsebbibi olanları dost bilmek veya sesiz kalmak nasıl kabul edilebilir.

Yâda onların dostluğunu kabul eden ve onarın desteği ile hareket eden siyasi partilerin nasıl olurda ülkemizin geleceğine katkı sağlayacağına inanabiliriz.

Ülkemizin geleceğini ülke dışında arayanlardan, ülkemizi dış basına yargılayanlardan ne hayır gelir?

GİZİLDEN GİZLİYE ÇOKTAN BAŞLAYAN fakat aleni hale dönüşmesi an meselesi olan 3.Dünya Savaşının yaşanması muhtemel olan şu günlerde ülkemizde tam bir birlik ve beraberlik olması gerekirken sözde vatan sevdalılarının ülkemizi alenen bölmek için uğraş verdiği partilerle birlikte hareket etmesi Kıyamet Alametlerinden olasa gerek…

Ülkemizin geleceğini yakından ilgilendiren tam bu süreçte gerçekleşecek olan Yerel Seçimlere artık çok az bir süre kaldı. Adaylar belli oldu seçim süreci tüm yurtta yaşanmaya başladı.

Bazı yerlere bakıyorsunuz ucuz hesaplar basit çıkarlar peşinde koşuyorlar.

Bu seçimlerden parçalanmış bir tablo ile çıkarsak bunun sadece siyasi maliyetlerinin olacağını düşünüyorsak çok yanılıyoruz demektir.

Milletimiz büyük düşünmeli günlük siyasi çıkarlarını veya kızgınlıklarını bir tarafa bırakıp milli duyarlılıkları esas almalıdır.

Bu bilinçli tercihinin gereğini yapmalı her fedakârlığı göstermeli sorumlu siyaset anlayışı ile hareket etmelidir.

Milletimiz siyasi polemikler ve politikalar ile hamasi nutuklar ile her yörede her ilde farklı söylev ve tavırlarla milletinin gözünü boyamaya çalışanların sözlerinden kendini korumalıdır.

Her ilde gelişi güzel vaatler ile toplumun haklı beklenti ve taleplerinin gerçekçilikten uzak bir şekilde kullanılmaya çalışıldığı seçim çalışmalarına duyarlı milletimizin kanmaması gerekir.

Ülkemiz hem içeride hem de dışarıda çok kritik bir dönem içerisindendir. Ülke içinde yeni Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini oturtmak ve ekonomik istikrarı kalıcı hale getirmek için atılması gereken ilave adımlar vardır.

Ve bu süreç kesintiye uğramdan devam etmelidir. Onun için bu anlayışı benimsemiş ve ülkesi için siyasi görüş farklılıklarını bir tarafa bırakmış olan CUMHUR İTTİFAKINI desteklemek gibi bir mecburiyetimiz vardır. Yanlışsız ve hatasız oldukları için değil diğerlerinden şüphe götürmeyecek şekilde daha özümüzden oldukları için…

Rabbim üç aylarımızın başlangıcı olan bu günde milletimiz ve devletimizle birlikte tüm ümmetimizi muhafaza edip bizim liderliğimizde birleştiriversin inşaAllah.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Doç. Dr. Erdal Arslan Arşivi
SON YAZILAR