Muhammed Işık

Muhammed Işık

Sürpriz Galibiyet

Sürpriz Galibiyet

Konyaspor ligde kazanamama serisine Kayserispor deplasmanında almış olduğu galibiyetle son verdi. Son haftalardaki kötü performanstan dolayı Trabzonspor ve Kayserispor deplasmanından umutlu değildik. O futbolun devam etmesi halinde bu iki maçı da kaybederiz diye düşünüyordum. İki zor deplasmandan alınan 4 puan çok iyi oldu. Dünya Kupası öncesi verilecek araya çok moralli girmemizi sağladı.

İstatistiklere bakarsak Kayserispor’un %72 gibi bir topla oynama yüzdesini görüyoruz. Konyaspor topu bu kadar rakibe bırakmamalı. Topun sürekli rakipte olması taktiksel bir strateji olabilir ama bu rakibin 17 şut çekmesi ile birlikte başarısız bir strateji olarak karşımıza çıkıyor. Kayserispor’un bu şutlarının başarısız olması bize bir bahane olmamalıdır. Kullandıkları korner sayısının 9 olduğunu da söylersem ne demek istediğim daha iyi anlaşılacaktır.

Calvo için ayrı bir paragraf açmak gerekirse defansif anlamda inanılmaz güven veriyor. Dünya Kupasında kendisini gururla izleyeceğiz. Calvo’nun defansif anlamda verdiği güvenin yanı sıra oyun kurma becerisine bir de skor katkısı eklemeye başladı. Abdülkerim’in yokluğunu da hiç aratmadı.

Ligin en az gol yiyen takımıyız. Bu alanda bizimle yarışan Başakşehir’in son maçta 7 gol yemesi ile ligin en az gol yiyen takımı Konyaspor oldu. Yediğimiz gol sayısını tek hanede tutmak büyük başarıdır. Stoper konusunda Calvo’nun yanındaki ismi hep tartıştık ve ne kadar az gol yesek de tartışmaya devam edeceğiz gibi duruyor. Uğurcan ve Adil ikilisi güven vermiyor. Rakiplerin yakaladıkları pozisyonları gole çevirme konusundaki beceriksizlikleri bizi ligin en az gol yiyen takımı pozisyonunda olmamızı sağladı. Aksi halde bir Adana Demirspor maçını hatırlayınız. Başakşehir’in Galatasaray karşısında düştüğü durumdan daha beter duruma düşebilirdik. Deplasman performansı olarak baktığımızda ligin üçüncü sırasındayız. Tek mağlubiyetimizi Galatasaray karşısında aldık ki o maçta da çok iyi oynamış ve şanssız bir golle mağlup olmuştuk. İç sahada beklenmedik puan kayıpları yaşadık.

Dünya Kupası arası inşallah Konyaspor’a iyi gelir. Eksiklerimizi, hatalarımızı görme anlamında bir fırsat olarak görelim. Rakiplerimizin de bu sürece aynı ciddiyetle bakacağını unutmayalım. Konyaspor’un gol atamama problemini çözmesi gerekir. Uche’yi sadece maçın son anlarında girip eli ile kolu ile vücudu ile rakiplerle boğuşsun diye almadık. Mame’nin kariyerine baktığımızda attığı gol sayısının çok az olduğunu düşünmekle beraber kendisine verilen sürenin de az olduğunu, daha fazla süre alması gerektiğini düşünüyorum. Gol atma problemimizi çözecek kişi İlhan Palut. Kendisine güveniyorum. Bu arada bu probleminde üstesinden gelecektir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Muhammed Işık Arşivi
SON YAZILAR