Hasan Ukdem

Hasan Ukdem

Seçim öncesi bir yazı

Seçim öncesi bir yazı

Bir ülkenin en önemli kazanımlarının başında, o ülkeyi yöneten kadronun liyakatli olması ve milli düşünce taşıyor olmasıdır. Hatalar yapılabilir, iş kazaları olabilir. Bunlarda hiçbir beis yoktur. Çünkü hatalar giderilebilir, kazalar telafi edilebilir. Ancak ülke iş bilmez bir kadronun elinde olursa hiçbir iş yoluna sokulamaz ve o ülke ileri götürülemez. Bir de yerli bir düşünceye sahip değilse bu kişiler, eskilerin deyişiyle işte o zaman yandı gülüm keten helva.

Bu köşeyi takip eden okurlarım bilirler ki ben siyasi yazılar yazan biri değilim. Daha çok edebiyattan söz etmeyi, kültürden dem vurmayı tercih ederim. Sevgiden, saygıdan ve de maneviyattan seçerim yazılarımın konularını. Ama bu sefer yaklaşan seçimin ve bazı yanlış olduğunu düşündüğüm ve bu yanlışın ileride ülkemize ağıra mal olabileceğini gördüğüm için bu kez seçimi yazmak istedim. Malumunuz ülkemizi 20 yılı aşkın bir süredir bir parti ve onun lideri yönetiyor. Bu zaman zarfı içerisinde Türkiye pek çok alanda dünya standartlarına yaklaştı ve onlarla yarışır hale geldi. Sanırım hakkaniyetli düşünen hiç kimse bunu yadsıyamaz. Bir istikrarın oluştuğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. 20 yıl öncesine göre daha modernize edilmiş bir Türkiye var bugün. Yollar, köprüler, hastaneler, sivil savunma sanayimizdeki olağanüstü gelişmeler, teknoloji üretimi, sanayideki atılımlar ve hepsini daha ileriye götürecek yeraltı zenginliklerimizin bulunup, işlenmesi ve yurdum insanının yararına sunulması… Bütün bunları gerçekleştirip Türkiye Yüzyılı vizyonunun geliştirilmesi güzel bir manzarayı gözlerimizin önüne seriyor.

Elbette geliştirilecek, düzeltilecek ve ülkemizi şaha kaldıracak birçok adım daha atılabilir. Devlette devamlılık esasına uygun olarak gelecek olan iktidar da bunları geliştirip devam ettirebilir. İşte çıkmazımız tam da burada başlıyor. Devleti yönetmeye talip olanlar, yukarıda saydığımız bütün gelişmeler hakkında olumsuz görüş bildiriyorlar ve neredeyse yakıp yıkmaya geliyoruz imajı veriyorlar bizlere. Özellikle savunma sanayimizdeki gelişmelere ve terörle mücadelede ters istikamette söylemlerde bulunuyorlar. Bu da bizim gibi vatanın milletin bekasını düşünenler için handikap oluşturuyor.

Bunca enerji kaynağı bulmuş, yeraltı madenlerimizi ortaya çıkarmışken, nereden geldiği belli olmayan, hatta gelip gelmediği bile belli olmayan bir 300 milyar lafını ortaya atmanın mantığı ne? Bu parayı size verenler, karşılığında ne aldılar ya da ne alacaklar? Yıllarca IMF kapılarında acı reçetelerle milletin kanını emdirenler gibi siz de başka bir maceranın peşinden mi gidiyorsunuz? Bunun da ötesinde, terör ve teröristlerle bu kadar içli dışlı olmak, onları kanka edinmek de neyin nesi? Artık ayağımızdaki prangalardan kurtulalım derken, yeni esaret yollarına sokmayın bu milleti… Daha doğru dürüst cümle kurmayı başaramayan, başardığı zaman da bir garabetin tanımını yapanlardan bu ülkeye baş olmaz. Basit bir coğrafya bilgisi: Çorum ve Konya Türkiye’nin şehirleridir… Basit bir kültürel bilgi: Necip Fazıl Kısakürek bu ülkenin en büyük şairlerinden biridir. Bu basit konularda bile baltayı taşa vuranlardan bu ülkeye başkan olmaz. Olur diyenler çoğunlukta olsa da olmaz. İnşallah bunu yaşayarak görmeyiz.

YAPMA MÜBAREK

Bu nasıl bir siyaset, bu nasıl bir strateji?

Yurduna kast edeni aklıyorsun mübarek

Nerede kem gözlü var nerede necaset var

Hepsini birer birer paklıyorsun mübarek

Altı cüce önünde yalvarıp yakarmak ne?

Kartları hile ile cebir ile karmak ne?

Millet düşmanlarını hapisten çıkarmak ne?

Pise varıp mis diye kokluyorsun mübarek

Adını andıkların istiyor yakıp yıkmak

Sahi görmüyor musun, bunlar mazluma tokmak

Bu mu senin fikrince ülkeye sahip çıkmak

Bence esas gayeni saklıyorsun mübarek

Yakar bu millet inan bir taş için cihanı

Asırlardır akmakta toprağa asil kanı

Düşmanlarla sarılmış ülkenin dört bir yanı

Sen aynada kendini haklıyorsun mübarek

Benim bildiğim lider yapmaya gelir başa

Sen bu niyetle yurdu, döndüreceksin kuşa

Gelir mi sanıyorsun şu koca millet tuşa

Yanlış el enselerle yokluyorsun mübarek

Çok uzun yataklardan akıp geldi bu nehir

Samsun gibi Çorum da Konya da bil ki şehir

Koca Yunus misali Necip Fazıl da şair

Hep hatalı program yüklüyorsun mübarek

Kazara seçilirsen yurda ne katacaksın?

-Aslında biliyorum yan gelip yatacaksın-

Bu milleti dünyaya nasıl anlatacaksın?

Sen daha konuşurken tekliyorsun mübarek

Sevgiyle kalın.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Hasan Ukdem Arşivi
SON YAZILAR