Seyfullah Koyuncu

Seyfullah Koyuncu

AK Parti’de değişim rüzgarları esebilir!

AK Parti’de değişim rüzgarları esebilir!

Son zamanların en popüler uğraşı seçim tahminleri. Sosyal medyada, televizyonlarda, gazetelerde, arkadaş oturmalarında, kahvehane muhabbetlerinde en çok konuşulan konulardan biri önümüzdeki genel seçimler.

İktidar değişecek mi? Kim ne kadar oy alacak, kim ne kaybedecek, sürprizler olacak mı?

Tek konumuz bu…

Herkes bir tahminde bulunuyor. Çünkü ‘Her Türk’ün asker doğduğu gibi aynı zamanda her Türk siyasetin içine de doğar’. O yüzden siyasete dair hepimizin söyleyeceği bir şeyler var.

Dünyada sandığa katılımda en iyi puana sahip olduğumuz gibi, yurdun her köşesinde, her mecrasında birbirinden önemli siyasi analistlere de sahibiz.

Bakkal, berber, manav, simitçi, çiftçi, şoför fark etmiyor. Herkesin siyasete dair bir yorumu var. Hepimiz çok politiğiz, hepimiz ülkemize dair söyleyecek bir söze sahibiz. Eleştiri anlamında söylemiyorum bunu, aksine övünülecek bir şey. Memleketin derdiyle dertlenmek güzel bir şey.

Sevgili okurlar, herkesin heyecanla beklediği, dertlendiği o süreç geldi çattı sayılır artık.

Eskilerin deyimiyle ‘Seçim Sathı Mahali’ne girdik sayılır.

Süreç çok kısa. Ve çok hızlı ilerliyor.

Yaklaşıyor yaklaşmakta olan ama muhalefet yurt dışında, Erdoğan ve Bahçeli çok formda.

Millet İttifakı çareyi ABD’de, İngiltere’de, Almanya’da ararken; Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP Lideri Devlet Bahçeli, Gaziantep’te, Diyarbakır’da, Kayseri’de vatandaşla kucaklaşmayı sürdürüyor, her güne bir program sığdırıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘Türkiye Yüzyılı’ ile Devlet Bahçeli ve ekibi de 'Aday belli karar net' mitingleri ile gümbür gümbür sahada.

Kısacası Cumhur İttifakı seçimlere tam manasıyla hazır. Millet İttifakı’ndan ise hala tık yok!

Bu sebeple de Cumhur İttifakı gittikçe toparlanıyor, Millet İttifakı gittikçe kan kaybediyor. Cumhur İttifakı, treni hızlandırdı; Millet İttifakı ise treni kaçırdı kaçırmak üzere.

Açıkçası Erdoğan bu kadar formdayken, başka bir şey de beklenemezdi zaten…

Cumhur İttifakı artık kritik hamlelere başladı başlayacak. Yakında aday adaylığı süreci ile heyecan daha da artacak. Millet İttifakı’nın ise Cumhurbaşkanı adayı bile belli değil.

Hatta Cumhur İttifakı şu anda potansiyel milletvekili adaylarının isimleri üzerine çalışmaya başlamış bile.

Söylenenlere göre bu defa hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Büyük bir gençleşme ve yenilenme hamlesi yapılacak. Pek çok şehirde değişim rüzgarları esecek.

Kimi şehirlerde ise kritik hamleler yapılacak.

Zaten kamuoyunun beklentisi de bu yönde. Anket geleneğini kurulduğu günden bu yana çok sıkı bir şekilde sürdüren AK Parti, bu konuda da kamuoyunun beklentilerini tek tek not alıyor elbette.

Pek çok şehir gibi Konya’nın da bu değişimden nasibini alacağı söyleniyor. Gidecekler ve yeni gelecekler konusunda bir sürü isim ortaya atılıyor.

Bu konuda elbette bizler de bazı duyumlar alıyoruz. Fakat şu an için buraya taşımayı doğru bulmuyoruz.

Sadece şunu söylemek istiyorum, eğer şimdilik dengeler değişmezse, Konya’da bile kamuoyunun çok yakından tanıdığı ve sevdiği çok şaşırtıcı isimler AK Parti’de listeye alınabilir. Bazı görev değişikleri olabilir. Bazı isimler bir yerlere giderken, bazı isimler de bir yerlere gelebilir.

Bekleyip göreceğiz.

Çok heyecanlı ve aksiyonlu bir süreç olacak.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Seyfullah Koyuncu Arşivi
SON YAZILAR