Hatice Altunsoy

Hatice Altunsoy

Yeşil çayı zayıflamak için değil daha sağlıklı bir vücut için tüketin

Yeşil çayı zayıflamak için değil daha sağlıklı bir vücut için tüketin

Yeşil çay, her ne kadar çay türevi olsa da içeriği ve özellikleri yönünden siyah çaydan tamamen farklıdır. Yeşil çay üretilirken, yaş yapraklar yüksek sıcaklıkla işlem görür ve fermentasyon işlemi yapılmadığı için yapraklar yeşil rengini korur. Bu işlem özellikleri ile de siyah çaya göre çok daha fazla C vitamini ve polifenoller içerir.İçerdiği Cvitamini ,B vitamini grubu,magnezyum,potasyum,manganez gibi birçok vitamin ve mineral yönünden zengindir. Ayrıca tam bir antioksidan kaynağıdır.

Yeşil Çay Antioksidan Kaynağıdır

Antioksidan açısından zengin olan yeşil çay, epigallokateşingallat denilen önemli bir antioksidan türevini içerir.İçerisindeki kateşinler kılcal damarları güçlendirir ve antioksidan özelliği sayesinde vücutta enfeksiyon ve bakterilere karşı koruyucu etkisi vardır. Ayrıca bu içerik sayesinde vücutta toksik maddeler atılıp özellikle hastalıklara karşı koruyucu etkisi vardır. Bağışıklık güçlendirici etkisi vardır. Düzenli ve yeterli miktarda yeşil çay tüketiminin kan şekeri düzenlenmesinde ve özelikle yüksek kolesterol için tüketilmesi önerilir. İçerdiği L-teanin sayesinde kişilerin gevşemesine ve daha rahat hissetmelerini destekler. Kafein içeriğinden dolayı sabah saatlerinde içilen yeşil çay, bireylere canlılık verir.

Günde 1 bardak yeşil çay tüketimi sağlıklı bireyler için gerekli olsa da ,özellikle hamileler ve tansiyon hastalarının yeşil çay tüketimi yapmamalarını öneriyoruz. Kalp hastaları için ise kan sulandırıcı kullananlar ve çarpıntı problemi yaşayanların kullanımı önerilmemektedir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Hatice Altunsoy Arşivi
SON YAZILAR