İhsan Görücü

İhsan Görücü

Av. Fevzi Konaç: İsrail’in bütün gücü satın aldığı yöneticilerdir

Av. Fevzi Konaç: İsrail’in bütün gücü satın aldığı yöneticilerdir

8 Ekim Pazar günü Kayseri Cumhuriyet meydanında STK lar tarafından “El Aksa Tufanı” mitingi yapıldı. Talas Belediye başkanı Mustafa Yalçın, Melikgazi belediye başkanı Palancıoğlu vd. sivil yönetici erkin katıldığı miting oldukça heyecanlı geçti. Kuranı Kerim okunan ve duaların edildiği mitingde eski Kayseri baro başkanı Av. Fevzi Konaç günün konuşmasını yaptı.

Av. Fevzi Konaç; Köşe yazarlığı yanında, radyo ve tv programlarında da 7/24 İslam’ın ve Müslümanların ızdıraplarını seçkin fikir seviyesiyle hem anlayan ve sansürsüz şekilde anlatan, çok çok kibar ve nazik üslubuyla anlattıklarını dinletme kapasitesinde olan Kayserinin medarı iftiharı entelektüellerin başında geliyor baro (önceki) başkanımız. Fikir ve sivil toplum kuruluşlarında aktif görevleri/hizmetleri ile Kayseri halkının ve entelektüelinin zihnen/fikren ve fiilen temayüz etmesine hizmet eden kentimiz aydınlarının önde gelenlerinden olan ve her toplantısından yeni ve faydalı şeyler öğrendiğimiz entelektüel. Abartı ve övgü yok. Tamamen hakikat ve her kentte birkaç benzerinin bulunması gereken uyandırıcı lazım uyuyan gafiller için. Sokrates’ in eleştirildiğinde “Ben, at sineğiyim” uyuyanları uyandırırım ”yaptığım bu dediği türden aydınların başında geliyor kırk yıla yakındır izlediğim fikir/faaliyet hayatında yakından bildiğim kadarıyla ve Av. Fevzi ağabeyimiz gençliğimizde fikir ve düşünce hayatımıza çok güzel şekilde etki etmiştir. Bu özelliğini bu tarihi miting vesilesiyle anlatmak, örnek alınmasını sağlamakla vazifeli hissettim kendimi eşsiz duygusal hitabeti esnasında.

Kayseri Cumhuriyet meydanındaki “El Aksa tufanı” sivil toplum mitinginde Orta Doğu ve dünyadaki Siyonist terör devletinin anhasını ve minhasını özetlediği konuşmasında ağladı ve kendisini dinleyen Kayserili Müslüman kardeşlerini ağlattı dile getirdiği bilinen ve bilinmeyen küresel siyonist katillikleri etkili hitabetiyle dile getirerek.

MÜSLÜMANLAR TERÖRİSTTİR “YAFTASI” HER KATLİAMIN BAHANESİ DEĞİL Mİ?

Esasında Netenyahu iktidarının iç siyasette sıkıştığı, yaşanan iç kargaşadan aylardır devam eden gösterilerde istifasının istendiği bugünlerde, Filistin topraklarına yapılacak büyük bir operasyonun haberleri geliyordu, terörist İsrail’in kendi kamuoyunu yanına almak amacıyla büyük bir savaşa hazırlandığı dünya kamuoyunda konuşuluyordu. İşgalci ve katil İsrail aslında bunu bir iç politika olarak belirlemişti ama İsrail’in 75 yıldır aralıksız yaptığı zulümlerden bazı seçmeleri netlikle dile getirerek hatırlatmalarda bulunarak yeni nesil gençliğe hafıza yeniletti. Av. Konaç konuya “İsrail şaşkın, Siyonistler şaşkın, hiç gerek yokken/keyfi/rahatlıkla katliamları mutad olan katilliğin başı Netenyahu ve bakanları herkesten ziyade şaşkın. Siyonist İsrail’i şımartan ve ipini elinde tutan katiller ligi şaşkın. Velhasıl dünya şaşkın diyerek sözlerine başladı ve devam etti:

-75 yıldır Filistinli kardeşlerimizi aç bırakmak için zeytin ağaçlarını kesiyor. 75 yıldır Gazze şeridinde bir avuç/dar toprağa yerleştirdikleri 2.5 milyon fukara Filistinlilere hem karadan hem denizden abluka uyguluyor. Açlığa, susuzluğa, çaresizliğe mahkum ediyor. 75 senedir elinde sapan taşından başka silahı olmayan insanlara karşı en gelişmiş silahlarla saldırıyor. 75 yıldır Amerika’nın ve Avrupa’nın şımarık çocuğu olarak Siyonist hedeflerine yürümek için cüretkarca zulmediyor.75 yıldır Müslümanların ve dünyanın gözlerinin içine baka baka en kutsallarımıza yani ibadethanelerimize saldırıyor. 75 yıldır Müslümanların evlerini, bağ ve bahçelerini değişik kataküllilerle ellerinden alıp Yahudi yerleşimcilere tapuluyor. 75 yıldır Mescid-i Aksa’yı yıkmak için mukaddes mabedimizi ve müştemilatını gıdım gıdım harabeye çeviriyor. En üzücü olanı da 75 yıldır satın aldığı Siyonist küresel siyasete mahkum olmuş İslam ülkeleri liderleri eliyle İslam dünyasını uyutuyor.

İSRAİLE DESTEK İÇİN SIRAYA GİRDİLER BİLE…

Siyonist muhibbi/dostu dünya katil İsrail’e arka çıkmak için adeta sıraya girdi kelimenin tam anlamıyla. İçimizdeki ihanet şebekesi basın bunların başında geliyor. Şöyle ki; o basın, Hamasın sivilleri katlettiğini ifade ederek direnişi desteksiz bırakıp zayıflatmaya çalışıyor. İşgal edilmiş topraklarını geri almak ve hayatta kalabilmek için mücadele eden mücahitleri terör eylemi yapan insanlar olarak göstermeye gayret ediyorlar. Özellikle Gazzeli Müslümanları suçlamak için sivil katlettiğini ve sivillere saldırdığını iddia ediyorlar. Lakin bu iddiaların aksine Hamas ve mücahitler ise tüm dünyaya insanlık dersi vererek sivillerin hukukunun korunması için olağanüstü dikkat ve özen gösteriyorlar.

Ey zalim Batı! Eğer sivillerin hakkının korunması önemliyse(ki önemlidir) her gün Filistinli bir gencin, bir çocuğun, bir öğrencinin, bir kadının şehit cenazesine şahitlik eden ey adaleti unutmuş, gözleri Müslümanlara karşı kör olmuş zalim dünya… Gözlerinizin önünde akan kan ve öldürülen bu kadar Filistinli sivil sizin için ne ifade ediyor? Yoksa Filistinliler insan değil mi? Yoksa insanlık listesinde isimleri yok mu? Tek kelime ile onlara terörist diyerek bu insanların katlini görmezden gelmenizi çifte standardınızı yutuyor muyuz zannediyorsunuz?

Şunu bilin ki; yeryüzüne savaşın bile ahlakı olduğunu Müslümanlar ve İslam medeniyeti öğretti. İnancımız ve imanımız emreder ki; savaşta kadınlara, çocuklara, sivillere, yaşlılara aman dileyene ve mabetlere dokunulmaz… Yapılan bu kara propagandayı asla kabul etmiyoruz ve sizin yalanlarınıza/iddialarınıza artık zerre kadar değer vermiyoruz.

SAFI BELLİ OLMAYAN, NEREDE DURACAĞINI BİLEMEYENLERE

PKK terör örgütüne, Suriye’deki DAEŞ dahil tüm teröristlere, FETÖ terör örgütüne, Kuzey Iraktaki kamplara operasyon yapıp, mücadele eden Türkiye’mize karşı burada yuvalanmış bütün terör örgütlerine destek veren ABD ve yandaşlarıdır… Aynı şekilde bugün Filistinlilerin varoluş destanına karşı terörist İsrail’e destek veriyor. Bu oyunu anlamak ve görmek adına safını belirlemen adına adamların daha ne yapmasını bekliyorsun kararsız kardeşim.

Katil belli, cellat belli, işgalci belli. Devlet terörü uygulayan besbelli. Sivil asker ayırt etmeden öldüren belli. Diğer yanda; Mazlum/mağdur belli… Toprakları çalınan belli…Bütün yokluklara rağmen direnen belli çoluk çocuk demeden her gün ŞEHİT verenler belli. 401 yıl o kutsal topraklara hizmet eden bir ecdadın varisleriyiz. Millet olarak ve devlet olarak bu tarihin bağın gereği olan sorumluluğumuzu yerine getirme vaktidir Kayseri Cumhuriyet meydanına toplanan iman ve kardeşlik ateşiyle yanan hemşehrilerim. Türkiye mazlum/mağdur Ortadoğu coğrafyasında bir umuttur. Birtakım yalanlar üzerine kardeşliği bozulmuş İslam dünyasının yeniden bir araya gelmesi için Kudüs ve Mescid-i Aksa çok önemli bir fırsattır. Bu kardeşliği tesis edebilecek yegane millet ve devlet Türkiye’dir. İtidale davet önemlidir ancak bunca yıldır bu davetlerin hiç birine itibar etmeyen zalim terörist bir yapıya BM kararlarını dahi takmayan uzlaşmaz katillere karşı tek ve en önemli yaptırım güç kullanmaktır.

İSRAİL SADECE GÜÇTEN ANLAR. MÜSLÜMAN DEVLETLER İNSİYATİF ALMAK ZORUNDA

Sn. Cumhurbaşkanımız “Kudüs Kırmızı Çizgimizdir” Sn. D. Bahçeli “Kudüs düşerse Ankara düşer” “İsrail diplomasiden değil, sadece güçten anlar” demişti rahmetli Necmettin Erbakan hocamız ise. Eski Dış İşleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu proje aşamasında olan “İslam ülkeleri arasında kurulacak bir askeri güç” ten bahsetmişti. İsrail’in katliam hazırlığında olduğu haberleri gelmektedir. Bu riske karşı tüm İslam ülkeleri bir olup inisiyatif almak zorundadır. Unutmayalım, Eğer öyle bir zülüm gerçekleşirse 3. Dünya Savaşı başlamış olacaktır.

Kayserinin önceki dönemlerde baro başkanlığını yapan Av. Fevzi Konaç sözlerini; “Tüm kör, sağır, zalim dünyaya ilan ediyoruz, biliyor ve iman ediyoruz ki; kuvvet kudre sahibi tek güç Allah’tır C.C. zalimler istemese de Allah Teala nurunu tamamlayacaktır.” Diyerek tamamladı. El Aksa Tufanı mitingine katılan sanatçılarda icra ettikleri kahramanlık parçalarıyla günün anlamına uygun katkı yaptılar. Miting olaysız sona erdi.

Önceki ve Sonraki Yazılar
İhsan Görücü Arşivi
SON YAZILAR