Emine Çolak

Emine Çolak

‘Kusur’la yolcu taşınmaz!

‘Kusur’la yolcu taşınmaz!

Konya düz bir ova ve ulaşım ağı oldukça gelişmiş bir şehirdir. Bazı otobüs ve dolmuş seferleri ile şehrin bir ucundan diğer ucuna gidebilirsiniz. Bende işe giderken Konya da yaşayan çoğu insan gibi otobüs kullanıyorum.
 
Benim kullandığım otobüs 5 numara Fetih Mahallesi tramvay hattı. 3 yıldır Sedirler Hacı Yusuf Mescit Mahallesi’nde yaşıyorum. Bölgede ciddi bir ulaşım sorunu var. Bu bölgede ikamet eden vatandaşlar 37 numaralı Sedirler otobüsünü, Sedirler dolmuşunu ve yukarıda bahsettiğim 5 numaralı otobüsü kullanıyor. Bu otobüs ve dolmuş seferleri sayıca oldukça az. Yetkilere durumu defalarca izah ettik ama talep nedeniyle seferleri arttıramadıklarını söylediler.
 
Gelelim 5 numaralı Fetih Mahallesi tramvay hattına. Bu otobüsün son seferine çıkış saati 17.45 benim ise otobüse bindiğim saat 18.00. Bu saatten sonra da başka sefer maalesef yok.
 
5 numarada bu hafta ilginç olaylar yaşandı. Şimdi size bunlardan bahsetmek istiyorum. Ben otobüse 1277 numaralı duraktan (Kocaense Sokak-Ankara Caddesi’nden) biniyorum. Bindiğim yer trafik yoğunluğunun çok fazla olduğu bir yer. Durakta olmadığı için otobüsü durdurup binmem biraz zor oluyor. Neyse geçtiğimiz pazartesi günü otobüsün numarasını belirten üst kısmındaki ışıklar yanmıyordu. Hal böyle olunca hepimizin bildiği gibi şoför, otobüsün numarasını görmesi oldukça zor olan beyaz bir kâğıda yazıp ön cama yapıştırmış. Otobüste numarama sıkıntısı varken şoförün durakları hızlı geçmesi ilginçti. O gün bu duruma çok takılmasam da ertesi gün yaşananlara kayıtsız kalamadım. 3 ağustos salı günü iş çıkışı yine durakta beklerken otobüs geldi. Manzara yine aynı numara yine yok. Bu sefer daha küçük bir otobüs ve aceleci şoförü yolculuğa çıkmış. Otobüsün geçtiği bölgede mutlaka kamera vardır. Yetkililerin görüntüleri izlemesini rica ediyorum. Otobüsün plakası da bende mevcut.
 
ACELECİ ŞOFÖR
 
Ben otobüse bindim ve yolculuğumuz başladı. İlk durakta yolcuları aldık. Üçüncü durakta bir yolcunun inmek için düğmeye basmasına rağmen aceleci şoför durakta durmayı unuttu. Yolcu uyarınca Fetih Caddesinde kırmızı ışıkta bir de yolun sol tarafında durarak yolcuları indirdi. 1’i çocuk 3 yolcu bu tehlikeli yerde maalesef inmek zorunda kaldı. Yoluna devam eden şoför ani fren hatalarıyla da biraz sarsılmamıza vesile oldu. Ben haliyle tepki gösterince sakin sürmeye başladı. Her gün bu otobüse 2 tane engelli vatandaş biniyor. Bu insanların bu kadar ani fren hatalarında başlarına bir şey gelebilir. Bazı durakları da hızlı hızlı geçen ve Sedirler de kırmızı ışık ihlali de yapan şoför benim ineceğim durağa gelince yine durmayı unuttu. Durağı geçtiğini ifade ettiğimde ise ‘KUSURA BAKMAYIN’la başlayan bir cümle kurdu. Asıl siz kusura bakmayın ama KUSURLA YOLCU TAŞINMAZ.
 
Buradan yetkililere sesleniyorum. Lütfen kendi canı ile birlikte başka canları da taşıyan şoförler  ciddi bir eğitimden geçsin... İnsan canı bu kadar ucuz olmamalı. Bir acı haberle daha yüreğimiz yanmasın.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Emine Çolak Arşivi
SON YAZILAR