Seyfullah Koyuncu

Seyfullah Koyuncu

AK Parti’de milletvekili listesi değişiyor mu?

AK Parti’de milletvekili listesi değişiyor mu?

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından bugün yapılacak açıklamanın ardından resmi seçim sürecinin başlaması bekleniyor. AK Parti bir yandan depremin yaralarını sarmaya devam ederken bir yandan da seçim stratejisi ve milletvekilli aday listeleri üzerinde yeniden çalışmaya başladı.

Bu çalışmalar geçen hafta hızlandı, bu hafta son şekli verilmeye başlandı. Artık resmi olarak aday adaylığı sürecine girilecek ve nihayet bugün itibarıyla da kısa ama yoğun bir maraton başlayacak.

AK Parti’nin bu seçimde listelerde bir yenilemeye gideceği zaten çok konuşulan konular arasındaydı. Konya’da da durumun bu şekilde olacağı konuşuluyor.

Mevcut milletvekillerinden en fazla 4-5 ismin listeye gireceğini de söyleyenler var. Pek çok isimle ilgili iddialar ortaya atılıyor. Şimdilik isimlere değinmek istemiyorum ama birkaç düşüncemi de belirtmek istiyorum.

Hepimizin bildiği gibi birçok ilde AK Parti İl Başkanları istifa ederek milletvekili aday adaylığı için yola çıktı. Konya’da aynı durumun olmadığını, Hasan Angı’nın İl Başkanı olarak görevine devam edeceğini duyurmuştuk.

Hasan Angı’nın aday adaylığı sürecine girmemesi elbette şehirde pek çok dengeyi de değiştirecek. Ya da değişme ihtimali olan dengeyi koruyacak. Elbette aday adaylığı listelerinde de bir kırılma oluşturacak.

Bu kırılmayı oluşturacak tek isim Hasan Angı değil.

Örneğin bu seçimlerde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Murat Kurum ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın Konya’dan milletvekili adayı yapılma ihtimali çok güçlü bir şekilde konuşuluyordu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Konya’da çok güçlü bir liste hazırlayacağı söyleniyordu.

Bunu zaten kamuoyuna duyurmuştuk.

Ama gelinen süreçte bu ihtimalin hayli zayıfladığını düşünüyorum.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın tek gündemi şu anda depremin yaralarını sarmak ve bölgeyi bir an önce ayağa kaldırmak

Bu sebeple de Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Murat Kurum ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın deprem bölgesinde verdikleri başarılı mesainin aksamaması için başka bir formül masada.

Hasan Angı’yı da hesaba kattığımızda ilk denkleme göre şu anda listede 3 kişilik yer açılmış durumda.

O sebeple de hayli çekişmeli bir aday adaylığı süreci olacağını düşünüyorum.

DENGELER DEĞİŞİR Mİ?

Bir de AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Leyla Şahin Usta ile ilgili bazı iddialar var. Leyla Şahin Usta’nın Konya’dan değil de İstanbul’dan aday adayı yapılacağını ortaya atanlar olmuştu.

Bu iddiayı Leyla Şahin Usta’ya sorduğumuzda, Konya’yı sevdiğini ve yoluna Konya’da devam etmek istediği ifade etmişti.

Leyla Şahin Usta, bu sevgisini deprem bölgesi Hatay’da Konya ekibini ve depremzedeleri bir an olsun yalnız bırakmayarak gösterdi zaten. Konya’ya sahip çıktı. Bu sebeple kendisinin Konya’dan yoluna devam etmek istediğini anlayabiliyoruz.

Bana göre durum yüzde 50’ye yüzde 50. İstanbul’da da Genel Başkan Yardımcılığı görevine devam edebilir.

Ama işimiz gazetecilik, sorgulamamız gerekiyor.

Olur ya, söylenenler gerçek olursa, Leyla Şahin Usta İstanbul’dan aday gösterilirse dengeler nasıl değişir?

Bir kere Konya’dan bir ismin yine Genel Başkan Yardımcısı olması kuvvetle muhtemel. AK Parti geleneğinde Konya hep teşkilatlarda önemli bir isim ile temsil edilmiştir. Bu defa da öyle olması beklenir.

Peki Leyla Şahin Usta’nın olmadığı durumda Konya’dan yeni yüzlerden kime Genel Başkan Yardımcılığı görevi verilir?

Düşündüm düşündüm aklıma hiç kimse gelmedi.

Peki sizin aklınıza gelen bir isim var mı?

Önceki ve Sonraki Yazılar
Seyfullah Koyuncu Arşivi
SON YAZILAR