Seyfullah Koyuncu

Seyfullah Koyuncu

Bu sene iyi hazırlanılmış

Bu sene iyi hazırlanılmış

'Hz. Mevlana'nın 749'uncu Vuslat Yıl Dönümü Uluslararası Anma Törenleri'ne yerli ve yabancı turistler yoğun ilgi gösteriyor.

Cumartesi günü Mevlana civarındaydım. Bölgedeki esnafla sohbet etmenin yanı sıra, Mevlana civarındaki hareketliliği de gözlemleme şansım oldu.

İzlenimlerime göre bu sene özellikle yabancı turist sayısı hayli fazla gibi.

Mevlana’nın önünde gruplar halinde fotoğraf çekinen İranlı kafilelerin yanı sıra, Avrupa ülkelerinden gelen pek çok turist vardı.

Pandemi süreci nedeniyle zor günler geçiren bölge esnafı, sanırım bu sene bir nebze olsun rahatlama sürecine girdi.

Pek çok turistin bölgede alışveriş yaptığını görünce, ben de bir iki tanıdık esnafı ziyaret edip işlerin nasıl gittiğini sordum.

Tahmin ettiğim gibi işleri yoğunmuş, özellikle hediyelik eşya ve kıyafet konusunda turistler bu sene alışverişe yönelmişler.

Kayı kıyafetlerinden çantaya, gömlekten pantolona, hediyelik eşyadan ayakkabıya, şifalı bitkilerden Mevlana şekerine kadar yoğun bir alışveriş sirkülasyonu varmış.

Esnaflarımız adına ben de mutlu oldum. İnşallah 17 Aralık’ta sona erecek Şeb-i Arus törenleri esnaflarımız için çok daha bereketli geçer.

Yeri gelmişken bir satır da Mevlana bölgesinin yeni haline açmak istiyorum.

Altın Çarşı ve Mevlana Çarşısı’nda yapılan dönüşüm, bölgenin havasını hakikaten değiştirmiş. Pek çok turistin, bölgede yapılan yeni binaları hayranlıkla incelediğini gördüm.

Gönül isterdi ki bu seneki Şeb-i Arus törenlerinde esnafımız yeni çarşımızda hizmet veriyor olsaydı. Henüz daha yeni yeni yerleşmeye başlayan esnafımız eminim seneye bu güzel çarşıda çok güzel ve bereketli işler yapacak.

KÜLTÜR VE TURİZM İL MÜDÜRLÜĞÜ BU SENE İYİ HAZIRLANMIŞ

Turistlerden bahsetmişken Konya Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü’nün çalışmalarından da bahsetmek gerekir.

Konya Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü öncülüğünde oluşturulan mobil danışmanlık ‘Bana Sor’ stantlarının önünde insan kalabalıkları gördüm.

Konya’ya gelen yerli ve yabancı misafirlere şehrin gezilebilecek mekanlarına rahat ulaşabilmeleri amacıyla rehberlik hizmeti veren genç kardeşlerimizin mesaisi hayli yoğundu.

15 farklı noktada hizmet veren standlarda, Necmettin Erbakan Üniversitesi Turizm Fakültesi, Turizm Rehberliği Bölümü öğrencileri görev yapıyormuş. Türkçe, Farsça ve İngilizce bantlarla Konya’nın tanıtımına katkı sunuyorlarmış.

Takdir ettim ve mutlu oldum.

Ayrıca, 'Hz. Mevlana'nın 749'uncu Vuslat Yıl Dönümü etkinliklerinde herkesin bildiği gibi en yoğun gün hep 17 Aralık Şeb-i Arus günü olurdu. Fakat bu sene neredeyse her gün yoğun etkinliklerle geçiyor. Özellikle Cumartesi akşamı, Mevlana Kültür Merkezi’nde düzenlenen Sema törenleri büyük ilgi gördü. Salonda iğne atsanız yere düşmezdi.

Geçen yıllara nazaran sanki bu sene daha iyi bir tanıtım organizasyonu olmuş gibi.

Son olarak, Konya Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü’nün yeni binasının da çok doğru yerde ve çok doğru bir düzenlemeyle yapıldığını söyleyerek, Konya’ya hayırlı olmasını temenni ederim.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Seyfullah Koyuncu Arşivi
SON YAZILAR