Fatmanur Bektaş

Fatmanur Bektaş

Diriliş Şairi'ne Veda

Diriliş Şairi'ne Veda

Diriliş:
Bir şeyin yeniden canlanması, yeni bir atılımla güç kazanma, hayat kazanılması, Ölümden sonra dirilme, bâsübâdelmevt.
 
"Anlatacaktım ölümlerini bir sonbahar eşliğinde
Bir kış güneşliğinde
Fakat baktım bu ölüm değil diriliştir
Tabiatı aşan bir bildiriştir."
 
  Ömrünü İslam milletinin ve medeniyetinin dirilişine adayan, büyük dava ve düşünce insanı Üstad Sezai Karakoç, bulunduğumuz hafta içerisinde dünya sürgününü tamamlayarak Hakk'ın rahmetine kavuştu.
 
  Satırlarında ölümden hep umutla  bahseden Karakoç, ölümü en Sevgiliy'e kavuşma olarak gördü ve binlerce insanı bu emeline şahit bıraktı.
 
"En sevgili
Ey sevgili
Uzatma dünya sürgünüm benim"
 
"Seni bana getirsin ölüm yatağımdayken
Kınık ayaklı tahta at" 
 
"Ayaklarımın altından geçiyor bir deniz, bir deniz;
Beni onun gözleri çağırıyor, duramam duramam."
 
 Ömrü boyunca İslam birliğini arzulayan ve yaşantısıyla da bu yola ışık tutan Üstad  daima davası için, Müslüman nesillerin yetişmesi için mücadele etti ve ömrü boyunca  bu uğurda çabaladı.
 
  Onun için en güzel tanımı Ünlü yazar Yusuf Kaplan: "Sezai Karakoç bu dünyada yaşayan ama bu dünyayı yaşamayan adamdır, bu dünyanın nimetlerini elinin tersi ile iten adamdır" sözleriyle yapıyor.
 
  Ümmeti  Muhammed'in özbenliğine dönmesi için her daim çaba harcayan Karakoç, İslam coğrafyasında olan sıkıntıları tesbit etmiş , bir ömür bu sıkıntılar için çözümler aramış ve kalemini de bu emelde kullanmıştır.
 
  İşte üstadın İslâm milletine diriliş çağrısı şöyledir:
 
 "Milletim, uyan! Kendine dön! Aslını unutma! Geçmişini bil. İçinden, gerçek aydınlardan kurulu bir kadro çıkar. Çıkar ki, onlar, hem bugününü, hem yarınını kurtarsınlar. Geleceğini, ancak, bilinçli, idealist bir aydın nesil güven altına alır.
 
  Milletim! Büyük bir milletsin. Çok büyük bir ülken var. Onun bir çok parçasına el konulmuş. Öbür parçalarına da göz dikilmiş. Çok köklü bir tarihe sahipsin. Gerçek bir medeniyetin, Hakikat Medeniyeti'nin sahibisin. Onu yeniden ayağa kaldır. Diril ve Dirilt! Insanlık seni bekliyor.
 
  Milletim! Doğu'ya, Batı'ya dur diyecek güç, sensin. Kendini bildiğin gün, kurtulacaksın. Ve bütün insanlığı kurtaracaksin. Yoksa, insanlık, büyük bir felakete doğru gidiyor. Sınırsız hırs sahipleri dünyayı yakmaktan geri durmuyorlar.
 
  Milletim! Uyan, kendine gel! Yeni bir sayfa aç. Yeni bir çağ aç. Geçmişte birkaç kez çağ açmıştın. Yine açabilirsin. Yine açabilirsin. Yine açabilirsin."
 
 
 Giden gidecek yer buluyor da, kalan kime sığınsın?
Mekanı Cennet, makamı âli olsun.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Fatmanur Bektaş Arşivi
SON YAZILAR