Dr. Bekir Mehtap

Dr. Bekir Mehtap

FİNALLER HER ZAMAN ZORDUR…

FİNALLER HER ZAMAN ZORDUR…

Temsilcimiz Konyaspor, Türkiye Kupası Çeyrek Final Müsabakası ilk turunda deplasmanda 0-0 berabere kaldığı Sivasspor ile kendi sahasındaki rövanş maçında, 3-2’lik bir skor alarak, yarı finale yükseldi. Sivasspor’un TFF 1.Lig de yer alması ve ilk maçın skoru göz önünde bulunduğunda, bu maçın Konyaspor’un üstünlüğü ile sonuçlanacağı bekleniyordu, fakat bu kadar zor olacağını kimse tahmin etmiyordu herhalde. Aykut Hoca, son lig maçı ile kıyaslandığında kaleci Kaya, Selim Ay, Meha, Fofana, Ali Çamdalı ve Rangelov ile başladı. Artık alışılmış ve oturmuş sistemi 4-4-2 ile sahada yer alan Konyaspor, ilk yarı boyunca oyuna hakim olan taraftı dersek yanlış olmaz. Meha’nın 13.dk’da, Rangelov’un ise 17.dk’da kaçırdığı daha doğrusu Sivasspor kalecisi Ali’nin kurtardığı yüzde 100 gol pozisyonlarının hemen ardından bu kez 20.dk’da Ergin’in vurduğu şutu kaleci Kaya’nın ellerinde kaldı. Bu pozisyon Sivasspor’un ilk yarıda bulduğu golün dışındaki tek pozisyondu. Ardından 33.dk’da Rangelov’un kazandığı penaltı ve bu penaltıyı gole çevirmesi, Konyaspor’u öne geçirdi. Fakat henüz golün sevincini yaşarken, Sivasspor sağdan kullandığı kornerden gelen yüksek top sonrası, topu önünde bulan Ergin’in ayağından 35.dk’da beraberliği sağladı. İlk yarının sonlarına doğru, bu kez 41.dk’da Fofana’nın pasında, Bajic net pozisyonu gole çeviremedi. Tam ilk yarı beraberlikle bitecek derken, 43.dk’da Fofana ceza sahası dışından yaptığı harika bir vuruş sonrasında golü bularak, Konyaspor’un soyunma odasına 2-1’lik üstünlük ile girmesini sağladı.

İkinci yarı, kolay kolay pes etmeyeceğini gösteren Sivasspor, 56.dk’da bulduğu penaltı golüyle durumu 2-2’ye getirerek, bu kez skor olarak turu geçme adına avantajlı duruma geldi. Öyle ki, penaltı vuruşunda kaleci Kaya topu kurtardı fakat dönen topta 6 oyuncu ile ceza sahasına giren Sivassporlu oyunculara karşı, Konyaspor adına mücadele eden ve topu takip eden tek oyuncu, aynı zamanda penaltıya sebebiyet veren Ali Turan’dı. Golden sonra bu kez Konyaspor taraftarı devreye girdi ve desteğini artırdı. Seyirciyi de arkasına alan Konyaspor, son 30 dk’da oyunu rakip sahaya taşıyarak gol aramaya çalışsa da, rakibin hızlı çıkışlarında ve geri dönüşlerde büyük sıkıntılar yaşadı. Birçok pozisyonda da rakibi ancak faullerle durdurabildi. Nitekim, bu pozisyonlarında birinde de Ali Turan sarı kart gördü.  Maç boyunca savunmaya yardım ve geri dönüşler noktasında eksiklikleri göze çarpan Meha, dk.65’te yerini Milosevic’e bıraktı. Dakika 79’u gösterdiğinde artık zaman daralıyor ve Konyaspor’lu oyuncular üzerindeki baskı artıyordu. Maç boyunca çok istekli oynayan ve hücum bölgesinde en hareketli oyunculardan biri olan Fofana yine sahneye çıkarak 80.dk’da, ilk yarıda yaptığı gibi skoru değiştiren ve Konyaspor’u öne geçiren, kendisinin 2. ve takımının 3. golünü attı. Uzun zaman sonra kaleyi koruyan ve maç boyunca neredeyse hatasız oynayan kaleci Kaya, dk.81’de soldan gelen uzun top sonrası Yiğit’in vurduğu kafa vuruşunu çıkararak, skorun değişmesine engel oldu. Son dakikalardaki skor üstünlüğünü koruyarak maçı önde tamamlayan Konyaspor, maç sonrasında 3-2’lik sonuçla tamamlayan Konyaspor, zor geçen ve neredeyse turu tehlikeye sokan dönemlerin yaşandığı bir maçın ardından yarı finale yükselen taraf oldu.

Bu maçta gözden kaçmayan hususlardan biri de, Aykut Hoca’nın duygularını daha belirgin yaşamasıydı. Gollerden sonra sevincini ve maçı kazanma adına heyecanını gizlemeyen teknik adam, Konyaspor’un kupada ne kadar yol almak istediğini bizlere gösterir gibiydi.

Konyaspor Aykut Hoca ile hep ilkleri yaşadı ve yaşamaya da devam ediyor. Bu neden Türkiye Kupası Finali ve hatta kupanın kazanılması olmasın.. Bu nedenle, bu maçı kazanarak turu geçen temsilcimizi tebrik ediyor, bir sonraki oynanacak olan yarı final müsabakasında başarılar diliyorum…

Önceki ve Sonraki Yazılar
Dr. Bekir Mehtap Arşivi
SON YAZILAR