Seyfullah Koyuncu

Seyfullah Koyuncu

Konya siyasetinin ‘ağabeyi’ olmak bunu gerektirirdi

Konya siyasetinin ‘ağabeyi’ olmak bunu gerektirirdi

Depremden etkilenen 11 ilde hayatın normale dönmesine yönelik ilk adımlar atılmaya devam ederken, AK Parti de bir yandan seçim stratejisi, diğer yandan milletvekilli aday listeleri üzerinde yeniden çalışmaya başladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 10 Mart’ta yapacağı açıklamanın ardından resmi sürecin başlaması bekleniyor. Bu sebeple de bazı illerde listelerin bir kısmı şimdiden yavaş yavaş şekillenmeye başladı. Konya ile ilgili olarak ise çalışmalar devam ediyor.

Daha önce köşemde AK Parti’nin Konya stratejisi hakkında bazı bilgiler vermiştim.

İl Başkanı Hasan Angı, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Murat Kurum ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın Konya’dan milletvekili adayı yapılacağını ifade etmiştim.

Verdiğim bilgiler ve bu denklem o günün şartlarına göre sağlam kaynaklara dayanıyordu.

Ama son 1 haftada Altılı Masa komedisinde yaşadıklarımız bize siyasette 24 saatin bile çok uzun bir zaman olduğunu yine gösterdi.

Dolayısıyla Konya’daki bu denklemde de önemli değişikliklere gidildi. Liste yeniden şekillenmeye başladı.

Dün gazetemizin sürmanşetinde de yer vermiştik. AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı milletvekili listesinde yer almayacak. Angı, abi vasfıyla İl Başkanlığı görevini yürütmeye devam edecek.

Haberimizde ayrıntıları verdik ama kısaca hatırlatmak gerekirse;

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz hafta, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Teşkilat Başkanı Erkan Kandemir’e, “Hasan haketti. Parlamentoya gelsin. Yine de kendisiyle görüşün konuşun” direktifi verdi. Bunun üzerine geçtiğimiz hafta Perşembe günü Erkan Kandemir, Hasan Angı’yı Ankara’ya davet etti. Bir görüşme gerçekleştirdiler.

Görüşmeyi sorduğumda Hasan Angı da doğruladı.

Erkan Kandemir’e ne cevap verdiğini sorduğumda da tanıdık cümleler kurdu.

Çünkü aynı cümleleri 1 ay önce bana da kurmuştu.

Bundan 1 ay önce Hasan Angı’ya milletvekili olup olmayacağını sorduğumda, “Benim öyle bir talebim yok. ‘Milletvekili olacaksın’ diye bir direktif verilirse gereğini yaparım, ‘İl Başkanlığında çok durdun burayı da bırak artık’ derlerse, bırakırım kenardan yine hizmet ederim, ‘teşkilattaki görevine devam et’ derlerse de seçimlere en güçlü şekilde hazırlanırım” demişti.

Angı aynı cevabı AK Parti Genel Merkez’de de vermiş.

Hasan Angı’nın bu tavrı takdir görmüştür mutlaka.

Pek çok kişinin sık sık gündeme getirdiği, ‘Aynı yüzleri görmekten sıkıldık’ söyleminin gereğini yapmış Hasan Angı.

Gençlere ve yeni isimlere yol açmış.

Bir de şunu not etmek lazım; bazı şehirlerde görülen siyasetteki iç kavgalar, Hasan Angı’nın bu mütevazi tavrı nedeniyle Konya’da yaşanmıyor.

Mesela açılışlarda, kutlamalarda Hasan Angı’yı hiçbir zaman karenin ana objesi olarak göremezsiniz. Fazla öne çıkmayı sevmez.

Her ne kadar gazetede sayfayı tasarlarken fotoğrafta Hasan Angı’nın hep en kenarda kalması nedeniyle biz zorlanıyor ve durumdan şikayet ediyor olsak da bu tavır olgun bir tavır değil mi sizce de?

Hizmeti yapan belediye başkanıysa o öne çıksın, ana obje ben olmayayım diye düşünüyor olmalı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Murat Kurum ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın Konya’dan milletvekili adayı yapılıp yapılmayacağını ve Konya’nın milletvekili listesinin nasıl şekilleneceğini de önümüzdeki günlerde değerlendireceğiz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Seyfullah Koyuncu Arşivi
SON YAZILAR