Seyfullah Koyuncu

Seyfullah Koyuncu

MÜSİAD Konya takdir topladı

MÜSİAD Konya takdir topladı

Depremin ilk gününden bu yana Konya’nın gösterdiği dayanışma örneği herkesin dilinde.

Konya’nın Büyükşehir, Karatay, Selçuklu, Meram Belediyeleri başta olmak üzere tüm ilçe belediyeleri, tüm resmi kurumları, tüm sivil toplum kuruluşları, iş dünyasının tamamı, gönüllü vatandaşlar akın akın yardıma koştu.

Büyükşehir Belediyesi’nin Hatay’da yaptığı işleri sadece bizler değil, tüm Türkiye anlata anlata bitiremiyor.

Karatay, Meram ve Selçuklu Belediyesi ekiplerinin çabasını, gücünü, iş bitiriciliğini herkes takdir ediyor.

Daha önce bu güzelliklerden bahsetmiştim zaten. Bugünkü yazımda da MÜSİAD Konya Şubesi’nin deprem bölgesinde yaptığı faaliyetlerden bahsedeceğim.

MÜSİAD Konya Şube Başkanı Hilmi Kağnıcı ve yönetimi bu süreçte hakikaten çok başarılı çalışmalar yürüttü.

MÜSİAD Konya’da, depremin olduğu günkü yönetim kurulu toplantısının tek gündemi deprem konusuydu. O akşam toplantıda, deprem bölgesine gönderilebilecek tüm destekler için ulaşabilecekleri bütün adreslere ulaştılar. Hemen o gece 1 tır malzemeyi oluşturup Hatay’a gönderdiler.

Daha ilk günden 15 bin kişiye 10 gün boyunca kahvaltı tedariki planlaması yaptılar. Ertesi günden itibaren ise her gün bir tır olmak üzere 15 bin kişilik kahvaltı sevkiyatına başladılar.

Depremin ertesi günü olan Salı günü, MÜSİAD Konya Şube Başkanı Hilmi Kağnıcı ve yönetim kurulu üyeleri Hatay için yola çıktılar. Hatta o sabah Umre’den gelmiş olmasına rağmen hemen Hatay’ın yolunu tuttular.

MÜSİAD Konya heyeti, Hatay’da AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Leyla Şahin Usta ve Konya Milletvekili Selman Özboyacı ile üstlenecekleri faaliyetlerle ilgili müzakerelerde bulundular.

Daha sonra Hatay’da geniş kapsamlı AFAD toplantısına MÜSİAD Konya Şubesi de katıldı.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Genel Kurmay Başkanı Yaşar Güler, Leyla Şahin Usta, AFAD Genel Müdürü, koordinatör valiler ve diğer yetkililerin katıldığı toplantı yapıldı. MÜSİAD, AFAD ve TSK işbirliği ile Lojistik Merkezi kuruldu ve hemen aksiyon alındı.

Aslında MÜSİAD Konya Şubesi Hatay’a giderken böyle bir planlama içerisinde değildi. Ani gelişen bu fikirle MÜSİAD Konya’nın sorumluluğu bir anda arttı. Bunun ardından MÜSİAD Konya’nın orada kalıp bir koordinasyon yapması gerekliliği ortaya çıktı. MÜSİAD heyeti, kendi ekibiyle ve bağlantılarıyla bu koordinasyona hemen adapte oldu. Ekipman, insan kaynağı, ihtiyaç malzemesi gibi tüm gereklilikler iyi bir planlamayla koordine edildi.

Özellikle bölgede büyük araçların hareketinin zor hale gelmesi nedeniyle yaşanan sorunlar, MÜSİAD’ın devreye aldığı hızlı çözümle aşıldı. Konya’dan tedarik edilen çok sayıda pickup tarzı araç imdada yetişti. Bu araçlarla birlikte çok büyük hız kazanan yardımlar, ilk günde 250-300 noktaya o araçlarla ulaşıldı.

Bu koordinasyonun içerisinde en büyük başarı şüphesiz ki birlikte ve disiplinli çalışmaktan kaynaklıydı.

MÜSİAD’ın Konya’da kurduğu sevkiyat mekanizması, Hatay’da kurduğu danışma merkezleri bu başarıyı sağladı. Gönderilen araçların içinde hangi ürünün olduğundan tutunda Hatay’da hangi mahallede neye ihtiyaç var sorularına kadar tüm ayrıntılar, koordinasyon merkezlerinde görevli gönüllü işadamlarıyla bilgi merkezine iletildi.

Gönderilecek ürünler paletlenerek düzenli bir biçimde yüklendi, bu da Hatay’da forkliftler aracılığıyla 1 saatten kısa bir sürede ürünlerin indirilip düzenlenmesine yardımcı oldu. Normalde 8-10 saat sürecek indirme-bindirme işlemi çok kısa sürelerde çözüldü. Hatay’a ulaşan ürünler ise depolarda kategorize edildi. Tipik bir market mantığı ile çalışıldı.

Bu hızlı çözüm, bölgedeki ihtiyaç sahiplerinin taleplerine de çok kısa sürede cevap vermeyi sağladığı gibi gerçek ihtiyaç sahibine doğru ihtiyaç ürününü güvenilir bir şekilde göndermeyi sağladı.

En son 550-600 araç sayısına ulaşan bu yardım zinciri ile toplamda 3 bin 500 araçlık yardım Hatay’ın farklı noktalarına gönderildi.

Bu başarılı disiplin ve özgüven, o bölgedeki vatandaşlarla birlikte devlet mekanizması tarafından da takdirle karşılandı.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Leyla Şahin Usta, Konya Milletvekilleri, Genel Kurmay Başkanı ve kuvvet komutanları ile Konya’nın belediye başkanları da bu başarılı çalışmayı hem yerinde gördüler hem de takdir ettiler.

Tabi ki diğer yardım kuruluşlarının güzel çalışmaları oldu ama burada dikkat çekeceğimiz nokta, olayın boyutunu görüp pratik çözümler üretmekti.

MÜSİAD Konya Şubesi, hızla hareket edip bunu başardı. İhtiyaç sahiplerinin ne ihtiyacı varsa yardıma koştu, bu pratik çözümleri üretti.

Organizasyon bütünlüğünü ve işin ne kadar ciddiye alındığını gören herkes MÜSİAD Konya’nın bu organizasyonunu takdir ediyor zaten.

Konya’nın belediyelerinin başarılı çalışmaları gibi MÜSİAD Konya’nın da ne kadar büyük bir organize yeteneğine sahip olduğunu bu süreçte de hepimiz gördük.

Konya’nın iş adamlarının kendi bağlantılarıyla böylesine başarılı çalışmalar yapması alkışlanacak bir durum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Seyfullah Koyuncu Arşivi
SON YAZILAR