Seyfullah Koyuncu

Seyfullah Koyuncu

Ver Allah’ım ver…

Ver Allah’ım ver…

Karlı, bereketli ve manzaralı bir hafta sonunu geride bıraktık. Geçtiğimiz hafta yağan ama ne toprağı ne de bizim gözümüzü doyurmayan kar yağışını saymazsak eğer sadece Konya’mız değil, tüm ülkemiz sonunda bereketine tam anlamıyla kavuştu.

Kuraklığın pençesinde inlediğimiz bu günlerde ne kadar da çok ihtiyacımız vardı. Sonunda kavuştuk. Sadece çiftçiler değil; börtü böcek, kuşlar ağaçlar, dereler ırmaklar hepsi coşkuyla bu güzelliği karşıladı tıpkı biz insanlar gibi. Sonsuz şükürler olsun.

Nasıl şükretmeyelim ki, gidişatımız hiç iyi değildi.

Özellikle tarım ve gıda konusunda tüm dünya kıtlıktan kasılıp kavrulurken, bir de kuraklık etkisi bu sıkıntıya eklenecekti.

Çiftçiler kara kara düşünüyordu.

Hatta Çumra, Altınekin gibi bazı bölgelerde kuraklık nedeniyle çiftçiler kış mevsiminin ortasında yağmurlama sistemlerini kurmuş, tarlalardaki mahsuller yok olmasın diye sulama işlerine bile başlamışlardı.

Yer altı sularının zaten yok olmaya yüz tuttuğu Konya Ovası’nda yaz mevsiminde yeterince çekilen yer altı suları daha kış mevsimi bitmeden yok olup gidecekti.

Yani sadece çiftçiler ve bizler değil, Konya Ovası da rahat bir nefes almış oldu.

O yüzden sonsuz şükürler olsun.

KAN BAĞIŞI ÇAĞRISI

Cumartesi günkü gazete manşetimiz ‘Kan Bağışı Çağrısı’ üzerineydi.

Türk Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık’ın, ülke genelinde kan stoklarının asgari seviyenin altı olan 35 bin düzeyine düştüğünü belirtmesinin ardından stok alarmı verildi.

Kış hastalıklarının ve yaklaşan Ramazan ayında da bağışlarda düşüş yaşatacağı ön görüldüğünden dolayı, Kızılay Konya Kan Bağış Merkez Müdürü Dr. Kaya Levent, kan bağışı çağırısında bulundu. Biz de manşet yaptık.

Tevafuk olacak ya, bizimle birlikte refikimiz 2 gazete daha aynı konuyu işlemiş. Öyle basın bildirisi ya da basın toplantısı üzerine yapılan bir haber değildi bu üstelik. Muhabir arkadaşlarımız özel haber niteliğinde bir röportaj yapmıştı. Güzel ve anlamlı bir tevafuk olmuş.

Konya basınının bu konulardaki hassasiyeti sevindirici.

O zaman ben de köşe yazımda üstüme düşeni yapayım da bir faydamız olsun.

Lütfen sağlığı yerinde olan herkes bu sorumluluğun bilincinde olup kan bağışında bulunsun.

Kızılay Konya ekipleri gün içerisinde düzenli olarak çalışmakta. Selçuklu Hacı Veyis Cami önünde, Karatay Belediyesi önünde, Zafer yürüyüş yolunda Erbil Koru noktasında, Kampüs içerisinde Gökkuşağı AVM yanında kan alma birimleri var. Bunların haricinde mobil ekipler de ilçelerde dahil olmak üzere çeşitli kamu, kurum, kuruluş, fabrika, iş yeri gibi yerlerde ve halka açık meydanlarda rutin olarak kan bağışı toplama faaliyetlerine devam ediyor.

Duyarlı olalım.

AMAN DİKKAT!

Son günlerde meydana gelen trafik kazaları çok üzücü. Afyon’da ve Bursa’da meydana gelen kazalara bugünkü 3. sayfamızda da yer verdik zaten.

Maalesef trafik konusunda hangi önlemler alınırsa alınsın, hiç iyi bir sınav vermiyoruz.

Özellikle kar yağışının ve buzlanmanın etkisini gösterdiği şu günlerde herkesi dikkatli olmaya davet ediyorum. Konya Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Karayolları Genel Müdürlüğü ve belediyeler gerekli önlemleri alıyor ama alınacak en iyi önlem dikkatli olmaktır.

Herkesi aşırı hız ve tedbirsizliği bir kenara bırakıp, trafikte çok daha dikkatli olmaya davet ediyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Seyfullah Koyuncu Arşivi
SON YAZILAR