Macit Uluçamlıbel

Macit Uluçamlıbel

Liste Yazıları 1

Liste Yazıları 1

Seçim süreci nihayet başladı…

Aday adayları birer birer ortaya çıkıyorlar. Bundan sonrası artık genel başkanların ve parti yönetimlerinin takdiri.

Tabi muhalefet seçim listelerini hazırlarken hangi ilde nasıl koalisyonlar kuracak bilemiyoruz.

Konya’da Gelecek, Deva, Saadet ve DP daha önce vekil çıkartabilmiş olan Chp ve İyi parti listelerinde meclise girmeye çalışacaklar. Ahmet Davutoğlu’nun Konyalı olması durumunu göz önüne alırsak Gelecek partisinin başı çektiği başka bir denklem de kurulabilir. Gelecek partisi genel başkanı olarak iyi parti listesinden seçime girmek istemeyebilir Davutoğlu…

Ak parti listesinin tanınmış yüzlerden oluşacağını düşündüğümü birkaç haftadır dile getiriyorum zaten.

Aday adaylığını açıklayan ilk isimler de yine kamuoyunun tanıdığı isimler oldular. Ben son güne kadar çok sürpriz isimlerin milletvekilliği için Ak Partiden aday adaylıklarını açıklayacaklarını düşünüyorum.

İş dünyasını bir araya getiren, iş dünyasınca sevilen, hem de çalışkan iki isim kulislerde çok konuşuluyor. Konya ticaret odası başkanı Selçuk Öztürk ve Esnaf Sanatkarlar Odası Başkanı Muharrem Karabacak iş dünyasında karşılığı olan isimler. Neden olmasın?

Yine önceki dönem sanayi odası başkanı Memiş Kütükcü’de adı çokça geçenlerden. Ben başkanlara şimdiden başarılar dilerim.

Kulislerde en çok adı geçenlerden biriside deprem sürecinde yaptıklarıyla başarılarına tüm Türkiye’nin şahitlik ettiği Uğur İbrahim Altay. Uğur başkanın aday olarak sahada olmasının ciddi bir karşılığı olacağı da kulislerde konuşulalardan.

Konya’da seçim öncesinde ben stk’ların duruşlarını önemserim. Müsiad’ın kendi içinden istişarelerle aday ve ya adaylar çıkartacağını düşünüyorum. Tabi adaylık için adı geçen bir çok isminde Müsiad geçmişi ve iltisakı olması zaten Müsiad’ı ayrı bir kefeye koymamızı gerektiriyor.

Diğer stk’ların da bu seçimde her seçimde oldukları gibi önemli oldukları kanaatindeyim. Bilinirliği, sosyalliği olmayan aday adaylarının işi diğerlerine göre daha zor.

Ben bir gazeteci olarak sektörümüzü temsil edecek bizlerin dertleriyle de hemhal olabilecek bir ismi listede görmek isterim.

Tarım ve hayvancılık alanında başarılı çalışmaları olan Alişan Taşpınar’da Ak Partiden aday adayı olarak özellikle tarımsal çalışmalar konusunda farklı projeleriyle Konya’ya hizmet etmek istediğini söylüyor. Alişan bey hem Tıp doktoru hem de başarılı bir çiftçi. Kendisine başarılar dilerim…

Zaman kısa listeler kesinleşene kadar buradan kulislerde konuşulanları sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz. İnşallah Ülkemiz için ve Konya’mız için faydalı olacak isimler listelerde yer alırlar.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Macit Uluçamlıbel Arşivi
SON YAZILAR