Hamdi Bağcı

Hamdi Bağcı

Bugün Meryem Göka Hanımefendiyi yazacağım

Bugün Meryem Göka Hanımefendiyi yazacağım

Biliyorsunuz, bizim Konya çok ilginçtir. Özellikle bazı insanlar vardır, insan kıymetinin bilinmemesi için ciddi mücadele ederler. Değerli bir insan genelde insan öğütme mekanizmalarında savrulur gider. İşin tuhaf tarafı değerli olanı aşağı çeken kendini değerli de görmez.

O kendinin seviyesine çekmek ister bütün insanları…

Alabildiğine tuhaf, alabildiğine nobran, alabildiğine aşağı çeken ilginç bir enerjisi…

Aslında biz bazı Konyalıların bir görevi de bu insanlara inat değerli olana hakkını vermek olmalı diye düşünüyorum.

Akıp giden o statik yapıdan şehri de şehrimizin değerlerini de kurtarabilme görevi hepimizin, bunu da unutmayalım.

Neyse...

Ankara’dan gelen ve bayramda görüştüğüm bir dostum bana ısrarla Meryem Göka Hanımefendiyi yazmam gerektiğini ifade etti.

Normalde direk bir isim üzerinde bir yazıyı kurgulamayı sevmiyorum ama Meryem Hanım’ı araştırdıkça da arkadaşımın haklı olduğunu, mutlaka kendilerini yazmam, anlatmam gerektiğini görmüş oldum, bunu da ifade edeyim.

Bugün onu başarmaya çalışacağım.

Neyse, Meryem Hanım, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın insan seçme, insanı keşfetme sisteminin ağına takılmış, çok değerli bir hanımefendi, bunu bilmemiz gerekiyor.

Efkan Âlâ Beyin de A Takımından…

Babası, Konya’dan Almanya’ya çalışmak için gitmiş, yıllarca orada mücadele ile mühendislik yapmış ve 1977 yılında tekrar Türkiye’ye dönmüş.

Baba Kemal Üçleroğlu, elektrik mühendisi ve aslında Türkiye’ye ülkenin mühendis ihtiyacı var olduğunu düşünerek dönüyor.

Meryem Hanım da onun için eğitimini Ankara’da tamamlamak durumunda kalıyor.

Meryem Göka 1987 yılında ODTÜ Biyolojik Bilimler Bölümü’nü “Şeref Öğrencisi” olarak bitiriyor.

Daha sonraki yıllarında Almanya’ya da sürekli gidip geliyor. Zaten Cumhurbaşkanımızın da dikkatini orada çekiyor.

Cumhurbaşkanımız Meryem Hanım’ı, AK Parti Almanya Temsilcisi olarak atıyor.

Evet doğru… Meryem Hanım AK Parti’nin Almanya temsilcisi. Tabi Berlin’de kamu diplomasisi alanında etkin rol alıyor, yurtdışında yaşayan Türk Vatandaşlarımıza yönelik çalışmalar yapıyor ve çok önemli hizmetlere de imza atıyor.

Bu arada, Meryem Hanım, Cihanbeyli’nin önde gelen ailelerinin de birine mensup, belirtmiş olayım. Üçleroğulları ailesinin bir ferdi.

Atalarının kabri Konya’da… Yani bizim öz be öz hemşerimiz.

Öyle olunca da Konyalı olmadığını düşünmek doğru değil, bugün kendini Konyalı gibi pazarlayan ama aslında Konya ile hiçbir ilgisi olmayan, Konya’nın bütün imkanlarını Konyalılardan çok daha fazla götüren tiplerden değil Meryem Hanım.

O bizim Konyalı, o “bizim kız” ve yetişmiş, değerli, Konya’nın imkanlarını sömürmek için de gelmemiş.

Baba yurdu, ata yurdu Konya.

Eğer doğru diyaloglar yürütebilirsek hem üniversitelerimize hem sanayimize hem sivil toplum kuruluşlarımıza hem yurtdışındaki Konyalı hemşerilerimize çok değerli katkılar yapabilecek, yani yük olacak değil, yük alacak bir insan Meryem Hanım.

Mesela ben Konya’daki üniversitelerimizin yerinde olsam Meryem Hanım’a bir kürsü veririm.

Evet, kesinlikle doğru ifade ediyorum, İngilizceyi, Almancayı anadili gibi bilen, ZDF’de Almanlarla takır takır tartışabilen ve FETÖ’yü anlatabilen, Almanlar tarafından çok iyi bilinen biri Meryem Hanım.

Almanya’nın ticaretine de sanayisine de sosyal hayatına da hâkim bir insan Meryem Hanım.

ODTÜ gibi bir üniversiteyi “şeref öğrencisi” olarak bitirmeyi başarmış değerli bir insan Meryem Hanım.

AK Parti’de çok önemli görevler almış, uluslararası ilişkiler alanlarında partiye ciddi katkılar yapmış, AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Sosyal İşler Başkanlığı görevini üstlenmiş, ICAPP (Asya Siyasi Partiler Uluslararası Konferansı) Kadın Kolları Başkan Yardımcılığı görevini başarıyla yürütmüş bir değerli insan Meryem Hanım.

Sanırım, mütevaziliğine, samimiyetine de zaten hepimiz şahit oluyoruz değil mi?

Değerli hemşerilerim, inanın Konya’mız kıymetini bilebilirsek, gelecek dönem AK Parti’de çok üst düzey görevlerde de bulunacağı anlaşılan, muhtemelen karar alıcı mercilerde yer alacak olan bir Hanımefendiyi kazanmış oldu.

Baba ocağı Konya’ya hoş geldi, sefalar getirdi ve Allah işlerini kolay kılsın.

Şimdilik benim yazabileceklerim bunlar ama bilginiz olsun, Meryem Hanım bizim siyasetçiler gibi de değil, şartlı bakmıyor Konya’mızdaki hiç kimseye ve derin Konya’nın ayak oyunlarından da ari olduğu için Konya’ya çok kıymetli hizmetler yapabileceğine inandığım bir değer, tekrar tekrar ifade etmiş olayım, Konya’mıza ve Meryem Hanım’a bu süreç hayırlı olsun, güzellikler getirsin…

Önceki ve Sonraki Yazılar
Hamdi Bağcı Arşivi
SON YAZILAR